Inlägg från: kouki |Visa alla inlägg
  • kouki

    Min far vill föra fram mej till altaret....

    yavanna81 skrev 2013-06-10 06:41:17 följande:
    anotherplace skrev 2013-06-10 00:33:52 följande:

     


    Alltså, hur menar du här? Intresserad av historia? Brudöverlämning är inte och har aldrig varit en svensk sed, inte heller historiskt. Om ni ska vara historiskt korrekt medeltid ska ni vigas på kyrkbacken och sedan gå in i kyrkan ihop.


     


    I några av våra grannländer är brudöverlämning tradition, men de flesta som gillar brudöverlämning har faktiskt fått inspirationen från amerikanska bröllopsfilmer.


     


    Vad gäller själva sakfrågan är jag ganska likgiltlig, jag gillar inte brudöverlämning, men vill folk så bryr jag mig rätt lite. Men jag tycker inte man ska tro att de återupplivar någon gammal tradition vi aldrig haft.


    Men ni som nu har så starka åsikter emot det, hur reagerar ni då typ nu när Madelene blev förd till altaret av sin far? Är det någon skillnad på att kungligheter ska kunna? Men inte vi andra? :). (Hopas detta inlägg är förståeligt och art ingen tar illa upp, kl är ju en del å skriver på mobilen så blir ofta lite klumpigt formulerat) !

     


    Jag reagerade precis likadant som jag gör för andra där brudöverlämning görs. Hon har dock ursäkten att hon faktiskt gifte sig med en amerikan. Du minns kanske att det varr ätt mycket prat omd et till Viktorias bröllop, till den grad att de faktiskt gjrode om cermonin och bytte halvvägs istället för att gå hela vägen med pappa.


    Brudöverlämning var vanligt bland svenska kungligheter kring 1400talet nämndes i TVsnacket kring bröllopet i helgen.
  • kouki

    När det kommer till Kronprinsessan, så är det ju fortfarande så att hennes far och regeringen MÅSTE godkänna hennes gemål för att hon ska behålla tronföljden. Så därför är det ju inte helknäppt att Kungen överlämnar henne, då han faktiskt har en slags roll där, även om det kanske också skulle innebära att Reinfeldt skulle gått på andra sidan Flört

    Om detta gäller endast henne eller även Madeleine vet jag inte.

  • kouki
    Alyllyra skrev 2013-06-10 17:25:57 följande:
    Men i så fall innebär det för Estelle att det skulle vara en poäng i att Viktoria gick bredvid henne in när det är dags! Glad Undrar om det kommer ske?
    Hade varit rätt kul om Reinfeldt gått på andra sidan faktiskt... Eller en ceremoni där både han och kungen offentligt måste göra tummen upp "inför Gud och denna församling". Då hade det ju varit tydligt att det rörde sig om en stadsangelägenhet och inte en stöld av en förskräcklig anglosaxisk tradition.
    Japp^^ Skulle vara intressant om det hände iaf :)

    Haha, japp. Tanken är underhållande! Precis som när man åkte till Togo i västafrika, och landshövdingen kom iförd en skjorta med presidentens porträtt tryckt på rad efter varandra. Tänk att ha Reinfeldt på skjortan ;D
Svar på tråden Min far vill föra fram mej till altaret....