• spagittacarin

    bröllopsfesten vid havet på Österlen

    Hej


    Vi har precis fått vår drömlokal för vår bröllopsfest avbokad. Vi skulle ha varit i Kafferosteriet vid Löderup men de avbokade med motiveringen att de inte ville hålla bröllop under högsäsongen, trots att vi haft en preliminärbokning sedan före jul. Känns helt opålitliga tycker jag.


    Nåväl - här verkar ju finnas en orkan av goda idéer så jag tänkte fråga om någon har tips på en liknande lokal på Österlen, gärna nära havet? Vi behöver ha en lokal för ca 45 personer och det måste finnas ett visst mått av hotellboende i anslutning då min pappa är gammal och behöver kunna vila ibland.


    Jag är JÄTTETACKSAM för alla tips. Det känns så svårt att hitta något som ersätter vår dröm.

  • Svar på tråden bröllopsfesten vid havet på Österlen
  • yavanna81

    Jag har en lista över flera olika ställen i Skåne, där de flesta ligger på Österlen. Alla ställena är reasturanger så man får itne ha med egen mat. Om du är intresserad så skicka ett pm till mig med din mailadress till mig.

  • spagittacarin

    Vi bor i Stockholm så vi letar mest efter ställen där man kan erbjuda hela paketet. Vi försöker hitta något i mellanstorlek, slott känns ju så himla stort och blir i regel dyrt. Vissa saker kan man nog fixa själv (t.ex. bröllopstårta) men på det stora hela har vi inte så mycket möjlighet att ordna något själv. Sedan ligger kyrkan i Blentarp så det gör ju avståndet lite viktigt.


    Yavanna - hur gör jag för att skicka ett pm?

  • JoJ

    Hej! Vi gifte oss på Österlen förra sommaren. Vi hade vigslen vid havet och bröllopsmiddag på Branteviks Bykrog. Vi kan inte annat än rekommendera detta ställe, maten var helt fantastik och allt var så extremt välordnat. Det fanns verkligen ingenting att klaga på utan hela dagen flött på helt perfekt. Vi hade ca 50 gäster. Branteviks Bykrog har 7 rum (om jag inte minns helt galet) men de ordnade även boende på två andra ställen i Brantevik. Efter bröllopsmiddagen förflyttade vi oss till Branterögen några hundra meter bort (som är deras sommarrestaurang) där det serverades tårta och sedan hade vi ett band som spelade. Vi hade en helt magisk bröllopsdag! Ring och prata med Andreas på Bykrogen så är jag helt övertygad om att ni kommer att få ett underbart bröllop. Vi får fortfarande kommentarer från våra vänner att vårt bröllop är det bästa som de varit på! Du får gärna maila om du vill ha fler tips, jag hade bland annat två tjejer som komma till hotellet och fixade håruppsättning och sminkning, jätte duktiga! Lycka till med planeringen av er dag!

  • Sara 120707
    spagittacarin skrev 2013-01-19 10:29:54 följande:

    Vi bor i Stockholm så vi letar mest efter ställen där man kan erbjuda hela paketet. Vi försöker hitta något i mellanstorlek, slott känns ju så himla stort och blir i regel dyrt. Vissa saker kan man nog fixa själv (t.ex. bröllopstårta) men på det stora hela har vi inte så mycket möjlighet att ordna något själv. Sedan ligger kyrkan i Blentarp så det gör ju avståndet lite viktigt.


    Yavanna - hur gör jag för att skicka ett pm?


    Vill ni ha något där de erbjuder både mat och dricka så blir det genast mycket lättare, det finns en hel uppsjö av ställen.


    Angående avstånd så blir det ju en bit från blentarp om ni verkligen vill ut på österlen men ställen som kan fixa en trevlig bröllopsmiddag/fest och nog kan vara i lagom storlek kan tex vara:


    Ystad saltsjöbad- även spa och hotell http://www.ysb.se/


    Strandpaviljongen(Simrishamn)- Restaurang precis vid stranden med fantastisk havsutsikt https://www.facebook.com/strandpaviljongen


    Allé - Charmig restaurang uppe vid stenshuvud http://www.alle.se/


    Vitemölla badhotell- http://www.appelkusten.se/mat-boende/vitemolla-badhotell/


    Brösarps gästgiveri - fantastisk mat http://www.brosarpsgastgifveri.se/sv/


    Drakamöllan(Utanför brösarp) - Fantastisk mat och otroliga omgivningar, faktiskt där vi gifte oss http://www.drakamollan.se/


    Löderups strandbad- http://www.loderupsstrandbad.com/#


    Kiviks hotell - http://www.kivikshotell.se/boka/restaurang-middag-skane-osterlen.html


    Branteviks bykrog- http://www.branteviksbykrog.se/


    Hotell svea- simrishamn http://www.hotelsvea.se/sv/restaurangen/om-restaurangen.html


    Som sagt finns det massvis Här har jag bara tagit med ställen som jag på ett eller annat vis har erfarenhet av.


    Hoppas ni hittar nåt som passar er!

  • rimfrost82

    Hej! Vi har faktiskt bokat vårt bröllop på Kafferosteriet, men i september. Hoppas ni hittar något annat som passar er istället. Jag bor i Göteborg och är därför mest nervös över att hitta smikös och frisör till själva bröllopsdagen. Är det någon som har några tips? Givetvis vill man ju helst ha någon som kan komma dit.

Svar på tråden bröllopsfesten vid havet på Österlen