• fiskin
    Äldre 16 Jan 19:09
    12362 visningar
    19 svar
    19
    12362

    Liljekonvaljer

    Jag och min älskling gifter oss i juni (iiii) och naturligtvis vill jag ha min favoritblomma - liljekonvalj - i min brudbukett. Helst skulle jag vilja göra den själv - men för att det ska funka så måste det vara relativt enkelt.Vill SÅÅ gärna göra en egen bukett! =)


     


    Så jag behöver nu hjälp med:


    - hur skulle denna bukett med liljekonvaljer kunna SE UT?
    - HUR GÖR JAG en fin men enkel bukett med just liljekonvaljer i början av juni?


     


    BILDER någon?

  • Svar på tråden Liljekonvaljer
  • fiskin
    Äldre 17 Jan 08:41
    #3

    Den var jättefin! OCH jag ska ha tema i rosa oxå... MEN - tror kanske att de vita blommorna kan vara fina med endast grönt oxå... spännande! tack! Har du gjort den själv Supernova?

  • fiskin
    Äldre 18 Jan 08:29
    #10

    Om vidskepligheten sätter stopp för vissa saker får man väl be svägerskan eller syster att göra buketten =) Det är väl ite samma sak som att göra den själv va =) Bröllopstårtan frågar jag min kompis som är konditor... =) Klänningen är redan köpt.


     


    Det kanske lutar mot att jag kör en helt enkel liljekonvaljbukett... Och ang allergiker - det är tänkt att bara ha denna på själva vigseln. Är det någon som är allergisk så kan jag även ta ut just min bukett ur festlokalen sen, men ev dekorerar vi minimalt med dessa fina underbara blommor på borden. En idé är kanske att fråga i inbjudan om någon har just denna allergi.... hmmm tål att tänka på.

  • fiskin
    Äldre 18 Jan 10:18
    #12

    Gud va gulligt med alla tips och kommentarer! Ska tänka på det där med "blödningen" från stjälkarna! Har ett fint Leksansdband som kommer gå som tema genom hela bröllopet så kan använda det och linda in med. Förslag på vad man kan täcka nederdelen med, dvs bandet kommer ej täcka allt. Mest för att vara på säkra sidan. Nåt bra material som man kan ta till?

  • fiskin
    Äldre 19 Jan 15:41
    #15

    Åh va spännande med alla förberedelser... men antar att det kan bli lite väl spännande omman int riktigt har koll om liljekonvaljen blommar just då och just detta år. Jag ska gifta mig i Dalarna så jag hoppas att denna finns i Moratrakten då. Nån som bor omkring detta område och har ett hum om detta? Jag själv bor i södra Värmland och de blommade i alla fall i början av juni för några år sedan på min kompis bröllop, men då hade det varit ganska kallt innan. Som sagt.. spännande. Reservplan 1 annars - vita liljor kanske. Reservplan 2 - de ängsblommor som finns =) Men såklart jag hoppas på liljekonvaljerna =)


     


    Tack för all hjälp!!

  • fiskin
    Äldre 20 Jan 19:18
    #17

    Jag ska ta hänsyn till allergiker, naturligtvis (speciellt eftersom jag forskar om just allergi). Dock har vi utomhusbröllop och jag kommer ha dessa blommor i min bukett. Inomhus är en annan femma. Får se hur mycket vi får tag på samt hur mycket det kan lukta inomhus. Tänkte kombinera lite med andra vita blommor.

Svar på tråden Liljekonvaljer