Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Liljekonvaljer

    Heltillhalv skrev 2013-01-18 16:15:43 följande:
    Jag pratade med min florist hemma och hon sa att det är svårt att få tag på liljekonvalj i början av juni och att de har blommat klart i mitten på maj.. Jag hade själv velat ha det.. Någon som vet om det hon sa verkligen är sant?
    Det beror ju på var i landet du bor. Det är helt sant om du bor söderut, medan den som ska stå brud i norra Sverige har ett helt annat läge.

    Dock kan du alltid, året om beställa hem konvaljer från din florist. Då är de odlade-jättefina!-och kostar en rejäl slant, men det är ändå inte ovanligt, eftersom många har just liljekonvalj som en favoritblomma.

    Finns de att plocka (och inte är fridlysta!) där man bor, och gärna vill binda sin egen bukett, skulle jag som florist-och rent utifrån smak, rekommendera enbart liljekonvaljer i enklas tänkbara handplockade bukett. Det är både lättast och ser rent och enkelt ut i hela sin ljuvliga skönhet.

    Har blommorna stått i kallt vatten över natten, bör det inte vara någon risk för blödning.

    Angåede skrock om vad bruden bör låta bli att göra själv, så tror jag bestämt att alla sådana varianter uppstått ur en önskan att förmå bruden att överlåta saker åt andra, så hon inte stressar ihjäl sig. Gör man sin egen bukett ska man definitivt binda den dagen innan, så den bara är att linda bandet runt på bröllopsdagen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Liljekonvaljer