• decemb­erbarn­et
    Äldre 13 Feb 10:21
    70407 visningar
    156 svar
    156
    70407

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Jag skulle inte ta illa upp om jag blev bjuden på bröllop med kuvertavgift, men tycker det är lite tråkigt.

    Skulle jag själv vara i den sitsen att jag inte kunde bjuda närmaste familjen och vännerna på bröllopsmiddagen (först skulle jag givetvis "kapa" i gästlistan och ta bort den yttersta släkten/vännerna, men det vill man ju inte göra i absurdum) så skulle jag hellre välja att göra en knytisbuffé, eller be gästerna att i stället för vanlig present bidra med kanske en duk, en flaska vin, ett glas, hjälp med att duka, etc, som kanske annars skulle kostat pengar.

    För mig som gäst skulle det kännas kul och fint att ta med mig något jag bakat/köpt färdigt och ställa på ett dignande buffébord och festen skulle bli riktigt bra, jämfört med att betala för mig som om jag gick på restaurang.

    Då kan ju också den som har ont om pengar bidra med något som kanske tar mer tid att ordna, men som inte är så dyrt i kronor - till exempel en stor potatissallad etc.

  • decemb­erbarn­et
    Äldre 13 Feb 10:23
    #67

    Forts: vill tillägga att skillnaden för mig ligger alltså i att gästen då på sätt och vis får vara delaktig i festen och ta med sig en mer personlig gåva i form av mat och vin, inte bara fungera som plånbok.

  • decemb­erbarn­et
    Äldre 13 Feb 11:34
    #71
    Marjasinus skrev 2013-02-13 11:05:12 följande:
    Det är ju just det här som gör det så otroligt svårt och att det är så viktigt att känna sina gäster. Jag gillar egentligen inte tanken på kuvertavgift men i valet mellan det och knytkalas så betalar jag hellre. Att administrera upp ett knytkalas så att det inte blir 73 burkar potatissallad lär vara rena mardrömmen också och inget jag skulle vilja lägga på mina redan tyngda bröllopsplaneraraxlar.
    Kan hålla med om att det blir mycket administration om man är många, är själv tacksam och glad att jag kommer kunna bjuda mina gäster på catering :) Men jag har haft knytkalas för 25, så det går säkert om man är 40 också.
Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?