• Äldre 15 jan 20:55
  58640 visningar
  156 svar
  Inlägg från lenuz Visa alla inlägg
  156
  58640

  Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

  Vi funderar på att avsäga oss alla typer av presenter till vårt bröllop men istället önska om ett ekonomiskt bidrag till festen för alla vuxna, barnen bjuds. Summan motsvarar en del av middagen (alltså själva maten), resten betalar vi själva. Ser många trådar om vilka summor som brudparen lagt ner på sitt bröllop, verkar vara ovanligt med kuvertavgift. Vi har varit på många bröllop där det togs ut kuvertavgift, är det kanske en mer lokal företeelse?

 • Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?
 • Äldre 17 jan 10:18
  #16
  SandraElisabet skrev 2013-01-17 10:09:08 följande:
  Jag tycker en kuvertavgift bara är ok om den är låg. Max max max 300 sek. Tycker nog det är mer ok i riktigt stora familjer eller släkter, i mindre sällskap känns det onödigt oavsett prisklass på själva festen.

  Personligen tycker jag det är liiiite snålt att ha det, men jag har full försåelse för att det är något som många brudpar tillämpar. Det kan ju diskuteras för och nackdelar; en fördel är ju att gästen slipper oroa sig över presenter och istället ge brudparet det de uppenbarligen helst vill ha - en vacker och fin bröllopsdag.

  Njae... nu pendlar jag nog lite men ärligt så har jag själv svårt att se att jag skulle använda det och jag skulle nog bli lite förolämpad om jag blev bjuden på ett bröllop där jag förväntades betala en kuvertavgift. Sorry. :(

  Lycka till!
  Varför skulle du bli förolämpad?
Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.