• Sandra­Elisab­et
  Äldre 9 Mar 11:09
  8790 visningar
  26 svar
  26
  8790

  Vart åka när man aldrig varit på charter

  Om ni inte bokat ännu kan jag också tipsa:


  Grekland är fortfarande varmt och mysigt i oktober. Jag har seglat i södra och östra ö-världen där och kan tipsa om mykonos och Naxos. (flyg via Santorini och sedan båtresa) Det är en lite jobbig resa men destinationen är värd det! Min erfarenhet är dock att Grekland inte har så mycket helpension, däremot ingår ofta frukost. Det finns dock många billiga och goda middagsalternativ. Havet där är fantastiskt!!

  Jag har även seglat till kap verde och jag hade inte åkt dit på solsemester med mina barn. Kap Verde tillhör Afrika och hela befolkningen där härstammar från sjuka och gamla slavar som lämnades där av slavhandlare (under tiden då sådamt förekom) och det märks även idag. Det är extremt fattigt och jag det var enda platsen som mina kamrater som jag reste med blev rånade på. Och då seglade vi även till Sydamerika (Colombia bland annat). Åk gärna dit och backpacka - upptäck, se och lär, men lämna barnen hemma. Har inte själv varit på resort där, men enligt vänner som varit det var det ok, inte bäst inte värst. Men då det är er första charter hade jag rest till Grekland.

  Min erfarenhet av all inclusive är att åker du till länder som Mexica eller Cuba (även Egypten) så är det ett måste då du kanske inte vill/kan lämna hotellet pga geografiskt läge eller fattigdom i närmaste stad så det är en säkerhetsrisk.
  På dessa hotell finns den mest fantastiska mat!! Så vart kommentarerna om att all inclusive skulle vara skit kommer ifrån vet jag inte riktigt... Självfallet finns det hotell med sämre mat, men dessa är kanske mer belägna på platser där det även finns restauranger tillgängligt? Alla avlägsna resorts jag varit på har haft underbar mat!!

Svar på tråden Vart åka när man aldrig varit på charter
Logga in
Bli medlem