• Äldre 9 Mar 10:19
    10325 visningar
    26 svar
    26
    10325

    Vart åka när man aldrig varit på charter

    Vi har varit på Gran Canaria ca tio gånger under sonens liv eftersom morföräldrarna bor där periodvis och varje gång har vi hittat på nya kul saker.


     


    Vad ska man undvika? Tja, Playa Ingles kanske. Det är mest bara hotell, ganska mycket trafik och rätt dyrt i jämförelse med andra platser. Porto Mogan är litet och kanske inte så badvänligt, också rätt dyrt.


     


    Vill ni ha sol ska ni åka till Maspalomas. Det är inte långt mellan San Agustin (där mina föräldrar bor tillsammmans med retsen av pensionärerna i svenskgettot haha) och Maspalomas men vädret kan skilja sig avsevärt. För att inte tala om skillnaden mellan Las Palmas och södra delen!


     


    För barn finns det hur mycket som helst att upptäcka, Palmitos och Aqua world är dyra parker men man kan åka till krokodilparken istället. Eller varför inte en salinas i Arinaga? Min åttaåring tyckte att det var jättekul att se alla bassänger som skiftade färg och hur det till slut blev salt av havsvattnet.


     


    Det finns en kanonbra turistbyrå i San Agustin, kvinnan som jobbar där kan allt och lite till.


     


    Många skojiga marknader att åka runt på, på flera ställen har de bondens marknad med allt från minimala vinproducenter och folk som har apelsinodlingar hemma till oliver och ostar man kan mörda för.


     


    Hyr under alla omständigheter bil! Många ställen är lite svårare att åka till och hotellen/resebyråerna tar sjukt mycket betalt för sina utflykter. Man ska ha lite is i magen när man kör inåt ön, vägarna är slingriga och ibland känns det som om man möter sig själv.Åker man runt lite kan man hitta hur mycket som helst. Folk som har byggt hus i grottor t.ex., perfekt tempererat året om.Eller naturreservaten på norra sidan, fast det tar rätt lång tid att köra dit.


     


    Gran Canaria är så väldigt mycket mer än billig fylla i Playa Ingles, vi har haft mycket roligt på våra resor dit.

Svar på tråden Vart åka när man aldrig varit på charter