• Allis

    Fråga mig vad du vill - Jag kan textila material!

    Då passar jag också på att fråga, jag har ca tio meter sandtvättad siden (heter nog egentligen något annat) i en alldeles hopplös grå färg. Eftersom jag svettas mycket tänkte jag att jag måste fodra klänningen med något som känns bra men fortfarande låter tyget falla snyggt. Någon sa viscosefoder men det jag har hittat känns mest som tunn nästan lite sträv bomull. Vad är vettigt att fodra med om man tar bort acetat och polyester? Och VAR hittar jag det :)?

    Tack på förhand!

  • Allis

    Stort tack för svaret! När jag var på symässan för några månader sedan frågade jag en av butikerna som pratade om sidenviscose öööööh - vad är nu det??? De hade inget med sig heller men nu har jag hittat en bra brittisk sida som säljer mycket sidentyger. Om du har tid, skulle du kunna kolla vilket slags sidentyg som passar sig bäst för foder i så fall? www.cheapfabrics.co.uk/thestore/index.php/cPath/540

    Jag har inte rriktigt bestämt mönster än men sannolikt kommer inte fodret att synas så då spelar det ju mindre roll vilken färg det har tänker jag. Jag vill förstås inte svettas kopiöst men det riktiga tyget ska ju falla snyggt över fodret också.

    Massor med tack!

Svar på tråden Fråga mig vad du vill - Jag kan textila material!