• majjja

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • Snuffe
    majjja skrev 2013-02-17 10:43:41 följande:
    Snuffe: vad mysigt det låter! När gifter ni er?
    Troligen i Juli 2014 men kan bli närmare också, vi får se hur det passar bäst med aktiviteter och semestrar :)
  • PimPim83
    Snuffe skrev 2013-02-16 21:04:40 följande:
    Hoppar in här jag också! :) 
    Vi kommer bli 17 personer då är våra föräldrar, syskon, mormödrar, faster med man, de närmsta vännerna och vi själva inräknade.
    Ska ha ett litet enklare bröllop i trädgråden med partytält och inte så jätte dekorerat och göra det mesta själva då det känns mer oss :) 
    Låter som ett jättebra upplägg! :)
  • Ebbaa
    Kroatien2013 - jag tycker absolut att du skall ha klänning nr 2 som den är. Den var superfin!

    Majjja - det blir säkert skitkaxigt med svart underkjol ;) Jag kuckelurar fortfarande på vad jag skall ha :D
    Funderar på att ha en vit (otippat värre) och ett par marinblå skor som sticker ut lite istället, eller vita skor och marinblå underkjol... Jag håller på att övertala min m2b att han skall ha en marinblå kavaj - han är så hiskerligt snygg i färg så jag tycker det är en synd att klä honom i vitt och svart! Tänker att det är lite somrigt också :)

    Förresten, jag var med om det mest otroliga i förrgår!
    De hade öppet hus och visning av festvåningen på hotellet där vi tänkt att vi skall ha festen, så jag gick dit. De skrev innan att "alla salar kommer vara uppdukade för inspiration..." så det kändes trevligt.
    Hur som helst kom jag dit och gick rätt in i salen vi planerat att boka, dock var den inte riktigt lika fin som på bild men jag blev nöjd ändå. Där stod en tjej som jobbade för hotellet och jag förklarade av vi hade blivit erbjudna just dendär salen. Då sa hon "denhär? jag brukar alltid ge den stora salen till alla bröllopsfester" och jag svarade "jo men vi blir bara 26 personer så vi behöver inte ha större" och hon sa "men tar ni den andra kan ni ju ha bredare bord, lite längre avstånd mellan tallrikarna, ett maffigt presentbord, scen för ett band och bar till exempel - det får ni inte plats med här inne". Så jag gick in i den större salen och WOW!! en enorm sal helt i vitt med utsikt över älven och stora ljuskronor i guld. Så jag sa till henne "jo, den är underbar men den kostar säkert mycket mer än den andra?" varpå hon svarade "ja, denna kostar 3000:-" och det var vad vi hade avsatt för den lilla!! (vi hade tydligen fått fel information tidigare, de sa 3000 fast den lilla kostade egentligen 1000). Sedan sa hon de bästa "i och med att du är här idag får du ett erbjudande. Så om ni bokar innan den 8e april så bjuder vi på lokalhyran".
    Fanns ingen avbokningsavgift heller. Så nu får vi den stoora, vackra, luftiga salen helt gratis. :D

  • Ebbaa
    VI20130831 skrev 2013-02-17 14:38:47 följande:
    Vi ska ha middag och blir 20 pers på kvällen om "alla" tackar ja. Vi ska vara på restaurang då. Vi ska eventuellt ha mingel direkt efter vigseln men det är lite som hänger i luften än kring detta....
    låter supermysigt :)
  • VI20130831

    Ebbaa, wow vilket flyt!!!


    Ja det ska bli mysigt..Enda kruxet just nu: Vigsel kl 12, HUR ska man hinna med både hår, smink och fotografering innan? Sen är det långt mellan kyrkan och mingellkokal men det valde vi till sist att strunta i!


Svar på tråden Vi med små bröllop