• Lavin

    Bröllop i Umeå 2014

    Hej! Är det någon här som har varit i kontakt med Sundlingska gården i Tavelsjö? Har försökt att ringa dom men utan att lyckas. Någon som vet deras mejladress?

  • Lavin
    Plättis skrev 2014-03-25 09:57:22 följande:

    Vi funderade på att vända oss till dem innan vi tog paus i planeringen, men har inte gjort några försök. Det enda jag hittar på hemsidan är ett telefonnummer. Söker man på namnet på han som håller i bokningen kommer det inte upp något annat nummer heller. Så det kanske är bäst att bara fortsätta försöka? 

    Har ni någon bekant i byn som ni kan be om hjälp?  


    Jag prövar igen ikväll :) vi bor i Umeå stad båda två så vi håller på att kolla alla möjliga alternativ. Vill hitta nått hyfsat billigt där man kan göra maten själv, men utbudet är ju värdelöst här. Massa fula bygdegårdar bara, ljusgula eller gröna väggar med en furupanel halvvägs och dassiga färger för övrigt (det är klassikern :p) Vi vill ha något rustikt, vintage. Vi skulle lika gärna kunna ha festen i en stor lada eller loge. Bara man slipper gulgrönapanelkänslan. Men omöjligt att hitta verkar det som :( tips någon?!?
  • Lavin
    Plättis skrev 2014-03-25 13:52:03 följande:

    En bekant gifte sig i somras någonstans mellan Umeå och Robertsfors i en bygdegård som såg superfin ut. Har dock bara sett bilder. Och dessutom kommer jag inte ihåg vad stället hette... 

    Förresten, har ni kollat Göstas loge? Var på bröllop där för ett och ett halvt år sedan, superfint ställe! Ligger lagom nära stan också, precis bredvid en sjö. Tyckte lokalen var ljus och fräsch, lätt att sätta sin egen prägel på om man vill göra det. Dessutom gick det hyra personal som städade undan och fixade fram mat och tårta  


    Åhå, den skulle man ha kollat då :) vi har inte tittat så mkt på ngt ovanför umeå då min mamma bor söder om umeå, för bekvämlighetens skull... Ska leta om man hittar ngt bra där ändå... :)

    Göstas loge hade tyvärr redan bokat alla tänkbara datum vi hade :/
  • Lavin
    Plättis skrev 2014-03-25 15:42:57 följande:

    Jag ska se om jag får tag på henne och kan fråga vad lokalen hette! 

    Så typiskt, det är verkligen en superfin lokal. Annars håller vi tummarna för att Sundlingska gården svarar! Vi har släkt som bor i byn, så om det kniper kan jag försöka luska ut hur man lättast får tag på honom


    Det vore jättesnällt :) hah, ah jag får leja dig ifall det skiter sig, men det ska nog gå!
    ofelia89 skrev 2014-03-25 15:58:20 följande:

    Fabriken är ju ett bra alternativ för lokal! 

    Fabriken tycker jag känns fräsch och man slipper furu-känslan! Vi var där och spanade och ska nog vara där. Utbudet är svårt om man inte vill vara på ett mer färdigt alternativ som typ skeppsvik liknande.. Men tyckte själv det blev så dyrt med sådana eftersom man måste köpa mat/ alkohol till resturangpriser. 


    Kan man laga maten själv om man ska va på fabriken? Vad kostar hyran där på ett ungefär? Jag har fått för mig att man inte kunde va på fabriken pga arr vi inte kunde laga maten själv men jag kanske har fått det helt om bakfoten :p det hade ju helt klart varit ett alternativ annars :)
  • Lavin

    Via fabrikens hemsida så förstår jag det som att man måste hyra in porslin också.. Känns krångligt. Egentligen så vill jag ba få det överstökat. Jag blir typ stressad redan nu av allt planerande haha. Fy, känns som att jag kommer bli värsta bridezillan veckorna innan bröllopet. :P aja, ska ringa runt ikväll o höra med de olika ställerna.

  • Lavin

    Heej! Vad kul o höra att det börjar gå framåt för er igen :)

    Vi fick tag på ett ställe, en jättefin loge med kök i en bygdegård tio meter ifrån. Det var stort och rymligt, bara någon mil sydväst om stan :) det känns riktigt bra!

    Nu är det ba klänningsjakten som har startat på allvar. Vi var in på högtidskläder o provade, men jag blev besviken på utbudet, inte alls i min smak.

    Finns det andra klädesbutiker / återförsäljare i / kring stan?

  • Lavin
    Plättis skrev 2014-04-28 12:52:19 följande:
    Åh, var finns den? Jag har ju fritt fram att låna av era idéer eftersom det inte handlar om samma sommar längre ;) 

    Det ska finnas ett ställe i Vännäs, men jag har inte varit där och kollat själv. Tidigare fanns det en kvinna i Röbäck som sålde klänningar hemma, men hon har slutat. För drygt ett år sedan började hon sälja ut dem hon hade och skulle inte beställa hem fler, så om hon har något kvar nu är det inte mycket. Dessutom var jag besviken redan förra våren, så jag tror inte du kommer bli nöjd om du åker dit nu :/ 
    elinochmagnus skrev 2014-04-28 10:49:40 följande:
    Oj prata inte om åldersnoja. Jag hinner fylla 34 innan brölloppet om min gubbe är 39....
    Det jag tycker är värst är alla dessa linjer som börjar synas runt om i ansiktet och alla "strån" som min frissa hittade. - Inte så kul att höra. Man vill ju vara fin på sitt bröllop.
    Självklart så förstår jag att ni vill gifta er innan ni skaffar barn om farfar har sagt det. Sådant är viktigt att lyssna till. Själv har jag två barn och min sambo ett så där har vi ingen panik. Skulle vi däremot få ett gemensamt så vore det bara en bonus.
    Än så länge syns inga strån i andra färger, men det kan bero på mitt mellanblonda, tråkiga hår :P Och när jag sminkar mig har jag inga glasögon på, så kråksparkarna kring ögonen syns inte! 

    Jag tror inte farfar skulle bli upprörd om han fick första barnbarnsbarnet utan att vi var gifta, och jag och min syster är lite osäkra på om det var jobb eller giftermål som var det viktiga. Att han accepterat att jag just nu bor ihop med min andra sambo tycker jag säger mycket om hur stor skillnad det är gentemot att mina föräldrar flyttade ihop först efter bröllopet. 
    Hej! Jag är lite seg på att svara hah... men Hössjö loge hade vi tänkt.. Det är typ som en gammal rektangulär dansloge, takbjälkar, lite ladugårdsstuk. Det är precis så vi vill ha det. Köket ligger i bygdegården bredvid logen så det blir lite spring för kökspersonalen, men det gjorde inte så mycket, dom är bara glada över att få hjälpa till, så det känns skönt :) 
    Vi är grymt lättade över att det löste sig med lokalen haha 
  • Lavin
    Plättis skrev 2014-06-03 10:18:20 följande:
    Blev tvungen att googla bilder, och det ser verkligen superfint ut! 
    Åhå, :) fast google är lite missvisande har jag märkt. Såhär ser det ut på utsidan och det var typ den enda bilden som jag hittar på nätet haha..:  


    Men här är en egentagen bild inne i logen, sjukt stort och bra. :) och hyran var svinbillig!  

Svar på tråden Bröllop i Umeå 2014