• Catich

    Bröllop i Umeå 2014

    Hej!
    Här är en till som gifter sig i Umeå i juni 2014. Roligt att se att fler är på gång. Jag har massor som jag funderar över och har inte alls gjort mycket så här långt. Vi har planerat mycket så själva idén är rätt klar och vi har bokat festlokal, vigelförättare, solist till ceremonin, toastmaster osv. Men vi vet fortfarande inte vart vi ska hålla ceremonin eftersom vi inte vill gifta oss i kyrkan eller rådhuset. Är lite orolig för ett utomhusbröllop också pga av vädret. 
    Vi ska skicka iväg Save the date kort till helgen som vi gjort själva. De är väldigt enkla och vita. Vi tänkte att om vi har dem neutrala  så kan vi fundera på färgtema lite längre.
    Klänningen ska jag sy själv och kände mig väldigt kaxig över det i våras, men nu oroar jag mig över att den kanske kommer bli skitful och helfel!! Kanske måste jag ha en backup? Det är bara det att vi inte budgeterat för en klänning! Är det någon fler av er som planerar att sy sin? Kanske kan vi peppa varandra!? =)
    Jag såg i tråden att få frisörer har öppet under sommarhelger?! Hur tänker de där? Vilken knäpp affärsidé, sommarhelger är ju en guldgruva för frisörer...eller?
    Hur kommer ni att göra? Någon som funderar på att göra sitt eget hår? Jag älskar Lillith Moons hårfilmer på youtube. Hon får det att de så enkelt ut! Här kommer min favorit (den sista frisyren med fågeln, ni förstår vilken jag menar när ni ser den)
    ">

     Men frågan är ju om man kan få frisyren att hålla en hel dag?  
    Vet ni vad ni vill göra med håret? 

  • Catich

    Hej Alla, jag har varit osynlig ett tag, men du rullar allt i full fart. Har börjat sy på klänningen, ska göra mitt hårsmycke senare i veckan och idag var vi på Sävargården för andra gången och pratade igenom allt ordenligt. Vi har bestämt oss för att även hålla vår vigselceremoni där och behöver nu tips på hur man kan dekorera. Vi kommer att ha ett traditionellt utseende med stolar på varsin sida av en altargång. Men längst fram finns en gammal vacker spegel och det är ju fint, men samtidigt vet jag inte om den kanske måste dekoreras över...att stå där och titta på sig själv?!! =)
    Ni som varit där vet kanske hur det ser ut. Det är ju en jättevacker lokal som skulle kunna smyckas till en juvel. Men hur skulle ni har gjort? Spegeln är gammal och kan inte plockas ner.  

  • Catich
    elb skrev 2014-04-26 15:16:55 följande:

    Hallå!

    Jag och fästmannen gifter oss i januari 2015, har bokat Sävargården! Tittade först på Fabriken och Gösta Loge som bägge kändes som väldigt bra alternativ, men det slutade med Sävargården när vi räknade lite på det. Detta eftersom ALLT ingår hos Sävargården (förutom mat och dryck då vill säga) och det kändes så himla bekvämt. Alltså porslin, dukning, städning, personal osv. Blir några få saker att ordna själv så som musiken och lite dekorationer. Kändes som att slutsumman blev ungefär densamma och vi får tillgång till både ovan- och nedanvåning då vi hyr festvåningen. 

    MEN... nu har vi ett problem som jag undrar om någon har nån bra idé om! Vi ska nämligen gifta oss borgeligt och har noll koll på vart vi kan ha vår cermoni! Vi funderar på om det går att ha på nedanvåningen på Sävargården, men vet inte om det blir trångt eller omständigt då det blir ca 60-70 gäster. Det är ju vinter och oklart vilket typ av väder det kan vara, så vi vill ha cermonin inomhus och nära till Sävargården iallafall. Är det någon som kan stan bättre än oss som har en bra idé att bjuda på?


    Hej,
    Vi gifter oss på Sävargården nu den 14 juni och kommer att ha vår borgeliga vigsel i Gustavianska salen. Vi har ca 60-70 gäster och vi har stolar uppställda så att den mittgång skapas. Längst fram finns en fin spegel och vi kommer att ha några dekorationer framför dem. Vi använder oss av vigselförättaren Charlotte Lundgren, hon hittar ni här www.ceremonier.se och hon har koll på att skapa ceremonier! Men hon kostar en slant, tillskillnad från någon från komunen.

    Vi kommer att ha brudskålen utomhus men om vädret inte tillåter det blir det i Rockoko salens som just innan hallen. Det finns också fler rum på bottenvåningen, så jag tror att även om vigseln är vintertid så kommer det finnas gott om utrymme. De har ju också en stor garderob för ytterkläder. Lycka till med planeringen!!
Svar på tråden Bröllop i Umeå 2014