• nouvou

    Bröllop i Umeå 2014

    Hej! Glad
    Här var det tyst.. Hoppar med här ändå och hoppas på att tråden vaknar till liv längre fram, antar att det står ganska still i planerandet nu för de flesta då det ännu är så länge kvar :) Vi planerar att gifta oss den 6/9, men har inte bokat varken kyrka eller lokal ännu så vi får väl se om vårt datum finns ledigt.

  • nouvou

    Här sitter vi också och klurar på ett annat upplägg än vi tänkte. Vi insåg att det skulle vara mycket billigare att ha middagen på en restaurang i stan, än i den lokal vi hade tänkt. Planen var en mysigt, lite lantlig, lokal utan för stan, hemmalagad meny gjord på bra råvaror, alltså lyxigt trots hemmalagat. En lång mysig middag helt enkelt med de närmsta. Ca 30 gäster. Dock så är jag världens perfektionist, aldrig nöjd, har världens kontrollbehov, så jag kommer ju aldrig lämna ifrån mig något eller låta någon hjälpa till.. Så nu tänker vi att middag på en restaurang kanske vore bättre. Vore skönt att inte behöva göra något själv.

  • nouvou
    Plättis skrev 2013-10-18 11:05:02 följande:
    Haha, vi gör tvärtom. Vi hade tänkt ha ganska uppstyltad middag i stan, men nu har jag börjat titta på en lokal precis utanför. Lite Västerbottensgård över det hela. Då kanske vi kör Västerbottens-tema på bröllopet precis som jag hade en tanke om tidigare. Älgkött, västerbottenspaj, röding och allt det. 
    Det känns som att det skulle ta ner det på jorden, göra det lite mer som oss. Både min sambo och jag är lantisar i grund och botten, och våra familjer är precis som oss Det skulle kännas mer naturligt att göra så än att ha fin middag när min familj knappt kan använda bestick om man inte hotar dem till livet... 
    Haha vad roligt att ni tänker tvärtom Glad Jo men det är lite så jag känner med, det känns mer vi att ha det ute på landet. Men samtidigt så vet jag ju hur jag är, och jag kommer inte kunna slappna av alls med det upplägget. Ett annat alternativ är om vi skulle ha det i lokalen vi tänkte, men beställa catering.. Men då hittar vi ingen som har nån mat vi gillar istället. Vilka bekymmer Flört 
    Får jag fråga vilken lokal det är ni tittar på nu? Och vart ni hade tänkt ha det i stan först?
  • nouvou
    Cuddly skrev 2013-11-09 15:39:10 följande:
    Haha, ja det där med bröllopsnatten... Efter  att ha känt varandra sedan 2001, 7år tillsammans och med en femårig dotter tillsammans,... så spelar det inte någon roll om vi får ett hotellrum eller inte *skratt* Var vi sover spelar inte någon roll, mer klurigt är hur jag ska lyckas överraska min just blivna make med något kryddigt! Det kan vara lite svårt när man känt varandra så länge tycker jag.

    Sedan har jag hört att många som just gift sig är så slut att de bara somnar så där rakt upp och ner. En tjej vars blogg jag följer hade spenderat hela bröllopsnatten med att plocka ut alla hårnålar ur sin gigantiska håruppsättning.

    Så länge som vi får ett datum och lyckas få lokalen vi vill är jag nog rätt nöjd, men jag har förstått att juni och juli är rätt populära månader. Här verkar de flesta gifta sig i augusti eller?
    Jag tror inte ni är för sent ute :) Vi bokade kyrkan idag och tjejen jag pratade med verkade förvånad över att vi ville boka redan nu. Dock så ska vi gifta oss 6 september, juni och juli är ju populärare månader. 
    Vilken lokal är det ni vill ha? 
  • nouvou
    Cuddly skrev 2013-11-12 18:15:36 följande:
    Har ni köpt er klänning redan eller väntar ni in någon månad till innan beställning? Hur har ni tänkt att göra med musiken? Var får man tag på en dj in a box och är det värt det med tanke på spotty listor och sådant?

    Jag skulle vilja ha live musik, men känner inte till någon som skulle kunna spela på själva middagen. Skulle vara roligt med lite underhållning. Någon som känner till nått live band eller nått?

    Jga och fästmannen är lite sugen på att vara i sävar gården... men vi får se hur det blir iom popularitet.
    Jag beställde faktiskt en klänning igår. En kort i spets med långa armar, hur fin som helst. Hoppas den är lika fin i verkligheten bara, och att den sitter bra :) Lite läskigt att beställa redan nu, känns lite tidigt eftersom vi inte ska gifta oss förens i september, men jag blev kär när jag såg den så.. Hinner jag ångra mig så får jag väl sälja den och köpa en ny :) 

    Musik har vi inte tänkt på. Vi ska vara på en restaurang i stan, som har nattklubb efter 22 och då har dom ju dj. Under middagen vet jag inte, vi lär nog bara göra en lista på spotify att ha som bakgrundmusik eller nåt liknande.
  • nouvou

    Ang klänning.. Jag måste vara helt från vettet men jag har faktiskt inte provat något alls. Dock är den jag har beställt inte en typisk bröllopsklänning, utan mer en vanlig cocktail klänning. Och jag har alltid klänning på mig till vardags så jag vet rätt bra vilka modeller jag passar i. Men, det är 30 dagars öppet köp så jag har tid att prova och fundera och är jag inte nöjd så skickar jag tillbaka den :)

    Vi har bokat Invitos festvåning. Det enda som är svårt är att veta hur man ska dekorera. Dom har vita dukar och superfina kandelabrar så vi får ha om vi vill. Samt att det kommer vara blommor på borden. Men jag vill ju gärna ha något så det känns som oss. Hmm.. Samma med inbjudan, vi kommer göra egna. Vi vill ha dom personliga, men vill att det ska finnas en röd tråd mellan temat på middagen och inbjudan osv. Så vi klurar. Eller ja, jag klurar och försöker få T att förstå att det faktiskt är viktigt ;)  

    Jag vet faktiskt av ett coverband.. Men minns inte namnet nu! Ska kolla upp det, jag återkommer!
    Kommer ni ha musik under vigseln? Solosång?  

  • nouvou
    Cuddly skrev 2013-11-13 15:18:04 följande:
    Jösses vad modigt att beställa efter klänning utan att ha provat något. Fast det är klart du verkar ju ha rätt bra koll på vad du passar i och inte.Jag har nästan aldrig klänning på mig till vardags så jag tycker att det är rätt klurigt.. Jag måste peppa upp mig till att komma iväg till högtidskläder. Som det verkar nu är det måndag som gäller... om det vill sig bra.

    Pratade med pappa idag och tydligen så har han fått en snabb operationstid för att operera hjärtat och blir inlagd redan på söndag och operationen är inplanerad på måndag morgon. Går det dåligt så kommer jag nog knappast vara sugen på bröllop direkt. Men, jag tror att det kommer att gå bra... De är ju väldigt duktiga här på sjukhuset i Umeå. Det som känns läskigt är att hjärtat ska opereras på så många ställen. :S Hoppas att det kommer att vara bra. Har ju alltid tänkt mig pappa med när jag gifter mig...
    Det värsta som kan hända är ju att den inte passar och att jag får skicka tillbaka den, och det är ju inte så farligt :) 

    Åhh, jag förstår verkligen att du är oroligt men det kommer gå bra! Jag har jobbat som undersköterska på Thorax är i Umeå och dom är fantastiskt duktiga. Din pappa kommer vara i goda händer! :) Tänker på er och hoppas på att allt går bra!
  • nouvou
    Cuddly skrev 2013-11-23 14:13:55 följande:
    Är det någon här som fått kontakt med stadskyrkan? Vi har ringt på deras telefontider, men får inte tag på någon. Tips! Känns liksom bättre att verkligen få prata med någon och nte bara skicka ett mail. Jaja...

    Undrar också hur ni har gjort med era inbjudningskort. Gör ni dem själva? Köper ni? Hur gör ni för att inte priset ska skjuta i höjden. Blav helt chockad över hur mycket det kan kosta för vissa inbjudningskort och sedan ska det typ vara save the date och festmenyer och program... Helt sjukt vilken grej det är det här med att gifta sig.
    Jag har fått tag i dom, men jag mailade iofs. Fick dock svar på nån minut bara. Ringde ni ringt direkt till bokningsenheten? Där borde dom svara. Jag har alltid fått svar direkt. 

    Inbjudningskort.. Åh jag orkar knappt tänka på det! Det lutar åt att vi ska göra dom själv, men jag är världens perfektionist så jag gissar på att det kommer bli ett helvete. Stackars min blivande man alltså haha. Vi funderar på att skita i save the dates, kan man göra det? Med 25 gäster, bara familjen och allra närmsta vännerna, så känns det lite onödigt med save the dates. Typ alla vet ju redan om att/när vi ska gifta oss.. 
  • nouvou
    Cuddly skrev 2013-11-24 12:47:52 följande:
    Kollade upp numret vi ringde... 090-200 2600 Är det samma som du har?
    Ja det är samma nummer så det borde funka. Du får prova igen Glad Prova maila annars, du kan ju be dom ringa dig ifall du vill prata med dom på riktigt.

    Jaa, det känns som att det inte kommer vara helt lätt att få till det bra. Jag kan verkligen ingenting om sånt, men min kille kan endel så det löser sig nog. Om inte annat har vi ju nån månad på oss att lära oss iallafall.. 
  • nouvou
    Cuddly skrev 2013-12-08 08:23:13 följande:
    Grattis! Vad roligt at du hittade din klänning på högtidskläder. Jag tyckte Maggan var väldigt trevlig och tillmötesgående. Hittade tyvärr inte någon klänning där själv. Nu lutar det åt att beställa efter en klänning online trots att det kan vara rätt knepigt och att den säkerligen aldrig kommer att se ut som på bilden, men men... jag tar risken, tror jag? Någon här som har beställt från nätet?
    Jag har beställt från nätet, men min var ju inte en typisk bröllopsklänning. Men jag var supernöjd med min! Kul att allt är bokat för er nu föresten! För oss så lutar det att vi måste boka av allt.. Men vi får se hur det blir, det blir nog bra hur det än blir :) 
  • nouvou

    Hejhej! Längesedan jag tittade in här nu, våra planer har stått lite stilla och nu har vi bestämt oss för att boka av vårt bröllop. Vi väntar nämligen barn! Och med en liten bebis i augusti så känns det lite tajt med bröllop i september, och innan blir för tidigt. Så vi skjuter på det till våren -15 istället! Lycka till med planerandet! :)

Svar på tråden Bröllop i Umeå 2014