Inlägg från: Carina10 |Visa alla inlägg
  • Carina10

    Äktenskapsförord -någon kunnig på området?

    majjja skrev 2012-12-30 17:13:37 följande:
    Vi har beslutat att vi vill ha ett äktenspapsförord, och vår tanke var att vi nog kan klara av att skriva detta utan att behöva gå till en jurist. Dock har jag lite frågetecken som jag hoppas på att någon här kanske kan hjälpa till med :) 

    Kan man ha olika regler för enskild egendom vid skilsmässa och vid dödsfall? Tex att aktier och icke gemensamma sparanden ska vara enskild egendom vid skilsmässa, men vid dödsfall så ska det räknas till giftorätten? Eller måste det vara samma vid skilsmässa/död då man ju gör en bodelning oavsett vilket.

    Och så är det dethär med gåvor mellan makar, kan vi specificera gåvor i äktenskapsförordet eller måste vi skicka in såna papper separat till skatteverket? 

    Nu tror jag ju inte att vi kommer att skilja oss, men då vi ändå vill ha ett äktenskapsförord vill vi vara så tydliga som möjligt.

     
    Ang äktenskapsförord kan ni skriva det själva men för att det ska bli giltigt måste det in till myndigheter och det är en kostnad för den stämpel de sätter på pappret. Sen får du hem originalpappret med stämpeln på :)
Svar på tråden Äktenskapsförord -någon kunnig på området?