• PiaB

    Jag ar lite besviken pa min mammas presenter till min fastman...

    Maxmamma, jag tycker du ska lugna mer dig lite. Du har rätt till din åsikt och TS till sin men att sitta och tycka synd om TS mamma som har en sådan dotter tycker jag är ett övertramp. Jag läser och läser trådstarten och jag kan inte se att hon skriver att mammans gåvor är snikna och att hon hyllar svärföräldrarnas gåvor till skyarna.


     


    Jag tolkar det som att hon dock tycker att mamman kunde ansträngt sig mer när hon ändå köpte presenter. Som sagt, istället för en massa småsaker kunde hon köpt EN lite mer genomtänkt gåva så fästmannen kanske kände att hon ansträngt sig. Jag ser inget fel i det men alla är olika. Och notera att det är hennes tankar, fästmannen har inte klagat vad jag förstår.


     


    Det är så synd när man läser in ord som inte skrivits. Jag kan förstå att TS känner så med tanke på vad hon brukar få av sina svärföräldrar och det vet ju fästmannen om. Inte konstigt om hon tycker det är pinsamt att han får deo m.m. då. Jag fattar det inte som att hon tycker det är snålt, utan mer att det är jobbigt med tanke på vad hon brukar få.


     


     


  • PiaB
    Aniara4 skrev 2012-12-30 11:20:35 följande:
    Annars säger jag som flera innan, prata öppet med varandra om olika gåvokulturer. Det behöver ju inte bara vara mellan olika länder, det finns ju också stora skillnader mellan familjer. Och kanske anpassa er lite, så att ni i er tur ger dyrare julklappar till hans släkt där det är förväntat, och lite enklare saker till din mamma.
    Det här håller jag med om. Det är inte bara en kulturell skillnad. Det finns många familjer i Sverige som ger väldigt dyra julklappar och det finns de som ger för 100 kr. Bara man är överens så är det väl bra om alla gör som de vill. Vi har slutat köpa julklappar till vuxna för många år sedan och det är vi nöjda med. Däremot måste vi ju förklara det varje gång någon ny är med och firar så inte den kommer med julklappar och vi inte köpt något till den. Och ibland har någon köpt iallafall men då får den ta att den blir utan själv och det har aldrig varit ett problem.
  • PiaB

    Snälla maxmamma, nu får du ge dig! Varför så vansinnigt arg bara för att alla inte tycker som dig? Så jag måste hålla med dig annars kallas jag icke läskunnig? Moget, väldigt moget! Exakt var någostans skriver TS att svärmoderns presenter är fina och bra bara för att de är dyra? Hon skriver ATT hon får dyrare presenter, inte att det är bättre. Hon konstaterar fakta. Och ber om råd. Och återigen ser jag varför vissa säkert inte törs fråga här på BT, man blir ju halshuggen om man har en "avvikande" åsikt.


     


    Och att jag sitter på några höga hästar förstår jag överhuvudtaget inte var du får ifrån. Att jag ska vakna och inse att alt som räknas inte är pengar. Var kommer ett sådant påhopp ifrån? Du har ingen aning om min ekomnomiska situation och om jag bryr mig om pengar eller inte. Eller hur vi har det i våra kretsar. Som du kunde läsa skrev jag att vi för länge sedan slutat köpa julklappar till vuxna eftersom det känns meningslöst och man lika gärna kan byta ett kuvert med pengar. Även om det bara är en present för 50 kr. Det är ändå pengar som byts.


     


     


  • PiaB
    maxmamma skrev 2013-01-01 18:26:10 följande:
    TS satt ju visst o tala om hur bra o fint det var att hennes svärföräldrar gav dyrbara äkta smycken och att det var pinsamt att hennes egen morsa inte ställde upp o köpte dyrare gåvor än det han nu fick

    jag har inte läst in några ord som inte finns. Jag får hoppas du är läskunning PiaB iom att du ända har läst vad hon skrivit.

    Nä sitt där ni på era höga hästar, får hoppas ni vaknar en vacker dag o inser att allt är inte pengar som räknas.

    Nu har jag läst igen och kan inte för mitt liv se var det står att TS tycker det är så "bra och fint att hennes svärföräldrar gav dyrbara äkta smycken och att det var pinsamt att hennes morsa inte ställde upp och köpte dyrare gåvor än det han nu fick".


     


    Däremot känner jag mig fruktansvärt förödmjukad av att bli ifrågasatt om jag är läskunnig och att jag sitter på höga hästar. Det är sådana personangrepp som gör att jag kommer ligga väldigt lågt på det här forumet i fortsättningen. Inte för att jag bryr mig om vad maxmamma tycker om mig men det hör inte hemma på ett civilserat forum.


     


    Vi har alla olika åsikter och det har vi rätt till. Men att gå till personangrepp på både mig och TS är ovärdigt. TS skriker du åt att hon ska växa upp och att hon är glad att det inte är hennes dotter och hittar på en massa saker som hon inte sagt. Ingenstans säger hon att mamman är snål men det spelar ingen roll, du har ju bestämt dig.


     


    Du skriver också något om att vissa tycker det är okej att TS sitter och gnäller över billiga presenter och att du lätt förstår vilka som är vettiga här. Det vettiga vore att kunna diskutera frågan, ska hon prata med sin mamma eller inte göra en stor grej. Hon frågar inte vad vi tycker om hennes tanar och om vi tycker något kan man framföra det på ett snyggt sätt. Att sedan slänga dit att hon inte kan vara mycket mer än 20 år...


     


    Annamolly; varsågod, det var så lite. Jag har oerhört svårt att se personangrepp både på forum och på riktigt. Mobbing är ingenting som hör varken barn- eller vuxenlivet till. Du får ha vilka åsikter du vill. Jag behöver inte tycka lika men det betyder inte att jag har rätt att angripa dig som person. Personligen ska jag passa mig för att svara i trådar beroende på vem som skriver i den. Har ingen lust att bli tillskriven egenskaper bara för att jag kanske inte tycker som majoriteten.


     


    Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag. Hoppas jag når ner till fikabordet från mina höga hästar.


     


  • PiaB

    Men maxmamma, ser du inte själv hur du uttrycker dig? Jag skulle kunna citera var jag tycker du "mobbar" men det skulle ta halva natten då det är precis alla dina inlägg mot TS. Titta bara på den senaste meningen i ditt senaste inlägg. Du har en klar bild av henne och är glad att hon inte finns i din närhet. Vad exakt har din åsikt om henne med frågan att göra? Hur hjälper du henne i sin fråga med att trycka ner henne och hoppas hon får det liv hon förtjänar o.s.v. Jag måste säga att jag känner mig chockad av ditt uppträdande.


     


    Jag önskar att du kunde läsa igenom dina inlägg och se hur du uttrycker dig och sedan försöka känna efter om det skulle kännas trevligt om någon svarade dig så? Men har man ingen självinsikt så har man inte.


  • PiaB

    Jag tycker inte du behöver förklara dig mer annamolly. Förstår dock att du vill det. Jag önskar att den här tråden fick vara ifred nu. Ingen har rätt att vara elak OAVSETT vad man tycker att trådstarten signalerar, eller vad man tolkar, eller vad man tycker att man läser. Även om jag inte håller med någon har jag ingen rätt i världen att gå till personangrepp, det är så lågt så det finns inte.


     


    Jag försöker att läsa vad som står och inget annat. Och förhålla mig till det och frågan. Inte vad min personliga åsikt i frågan är, om den inte efterfrågas. Ibland funkar det att svara "jag skulle göra såhär" "jag tycker såhär". Men det är aldrig okej att attackera folks karaktär eller tillskriva dem egenskaper som man bara kan läsa in genom en tolkning av ett inlägg på nätet.


  • PiaB

    Jag kan bara prata för mig själv och jag tar absolut emot din ursäkt maxmamma Stort gjort av dig och det var det jag trodde också med tanke på hur jag lärt känna dig i andra trådar. Kände inte igen ditt beteende i den här tråden och har varit besviken att det inte kom någon ursäkt. Tack


Svar på tråden Jag ar lite besviken pa min mammas presenter till min fastman...