Inlägg från: Sebastiána |Visa alla inlägg
  • Sebastiána

    Jag ar lite besviken pa min mammas presenter till min fastman...

    Min svärmor brukar ge hemmastickade saker till mig och det uppskattar jag väldigt mycket! I år fick jag väldigt fina och sköna sockar. De är så fina så jag vågar knapps använda dem. Förra året fick jag jättefina vantar.

  • Sebastiána

    Min man har inte fått något av mina föräldrar - vi har egentligen bestämt att vi inte ska byta julklappar, men svärmor kan inte låta bli

  • Sebastiána
    PiaB skrev 2013-01-01 16:10:18 följande:

    Maxmamma, jag tycker du ska lugna mer dig lite. Du har rätt till din åsikt och TS till sin men att sitta och tycka synd om TS mamma som har en sådan dotter tycker jag är ett övertramp. Jag läser och läser trådstarten och jag kan inte se att hon skriver att mammans gåvor är snikna och att hon hyllar svärföräldrarnas gåvor till skyarna.


     


    Jag tolkar det som att hon dock tycker att mamman kunde ansträngt sig mer när hon ändå köpte presenter. Som sagt, istället för en massa småsaker kunde hon köpt EN lite mer genomtänkt gåva så fästmannen kanske kände att hon ansträngt sig. Jag ser inget fel i det men alla är olika. Och notera att det är hennes tankar, fästmannen har inte klagat vad jag förstår.


     


    Det är så synd när man läser in ord som inte skrivits. Jag kan förstå att TS känner så med tanke på vad hon brukar få av sina svärföräldrar och det vet ju fästmannen om. Inte konstigt om hon tycker det är pinsamt att han får deo m.m. då. Jag fattar det inte som att hon tycker det är snålt, utan mer att det är jobbigt med tanke på vad hon brukar få.


     


     


    Ja, det är ju inte priset som är det viktiga utan omtanken. Sockarna jag fick av svärmor kostade väl inte så mycket, men hon har gjort dem själv just till mig och därför blir de väldigt dyrbara i mina ögon.
  • Sebastiána
    PiaB skrev 2013-01-01 21:39:19 följande:

    Nu har jag läst igen och kan inte för mitt liv se var det står att TS tycker det är så "bra och fint att hennes svärföräldrar gav dyrbara äkta smycken och att det var pinsamt att hennes morsa inte ställde upp och köpte dyrare gåvor än det han nu fick".


     


    Däremot känner jag mig fruktansvärt förödmjukad av att bli ifrågasatt om jag är läskunnig och att jag sitter på höga hästar. Det är sådana personangrepp som gör att jag kommer ligga väldigt lågt på det här forumet i fortsättningen. Inte för att jag bryr mig om vad maxmamma tycker om mig men det hör inte hemma på ett civilserat forum.


     


    Vi har alla olika åsikter och det har vi rätt till. Men att gå till personangrepp på både mig och TS är ovärdigt. TS skriker du åt att hon ska växa upp och att hon är glad att det inte är hennes dotter och hittar på en massa saker som hon inte sagt. Ingenstans säger hon att mamman är snål men det spelar ingen roll, du har ju bestämt dig.


     


    Du skriver också något om att vissa tycker det är okej att TS sitter och gnäller över billiga presenter och att du lätt förstår vilka som är vettiga här. Det vettiga vore att kunna diskutera frågan, ska hon prata med sin mamma eller inte göra en stor grej. Hon frågar inte vad vi tycker om hennes tanar och om vi tycker något kan man framföra det på ett snyggt sätt. Att sedan slänga dit att hon inte kan vara mycket mer än 20 år...


     


    Annamolly; varsågod, det var så lite. Jag har oerhört svårt att se personangrepp både på forum och på riktigt. Mobbing är ingenting som hör varken barn- eller vuxenlivet till. Du får ha vilka åsikter du vill. Jag behöver inte tycka lika men det betyder inte att jag har rätt att angripa dig som person. Personligen ska jag passa mig för att svara i trådar beroende på vem som skriver i den. Har ingen lust att bli tillskriven egenskaper bara för att jag kanske inte tycker som majoriteten.


     


    Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag. Hoppas jag når ner till fikabordet från mina höga hästar.


     


    Jag håller med om att maxmamma är väl hård i sina kommentarer, men vill ändå påpeka att TS skrev  att presenterna till fästmannen signalerade: "'dig kostar vi inte på vare sig tid eller pengar'." Jag misstänker att det är detta maxmamma hängt upp sig på.
Svar på tråden Jag ar lite besviken pa min mammas presenter till min fastman...