• NBFN

    Bröllop 2014, hur sparar ni?

    Js Fästmö skrev 2013-04-26 13:38:33 följande:

    Jag tycker det verkar som att de flesta inte sparar utan tar och köper allt lite "pö om pö" som man säger. Sprider ut kostnaderna över flera månader. Och så gör vi nog ocksp nu när jag tänker efter.


     


    Hittade en kläning, köpte den, och månaden efter blir det ngt annat, typ ringar osv. Känns bra att vara ute i god tid så är det lättare att undvika flera större utgiftsposter på en och samma gång.


    Vi sparar inte, kanske vi gör det senare, det vet vi inte ännu, men som det är nu så köper vi lite "pö om pö", om vi skulle råka hitta något när vi är iväg någonstans, då köper vi det. Det enda som vi halvt budgeterat är själva middagen/festen, där ligger det på 60 000:-, men det är för att vi vill ha riktigt bra mat, vi ska ha det i baren som folk vill ha, om det är en särskild drink så ska det gå att få den så att säga. Däremot har vi inte fri bar utan till självkostnadspris, så vi kommer att få tillbaka en del av de pengar vi spenderar där.

    Varför 60 000:- kan man ju tänka.. Mja, maten är trots allt väldigt billig, 250:-/kuvert, och då är det två välfyllda bufféer, men det är ändå ca 25-30 000:- bara på maten, sedan är det lokalhyran, vilken vi tror kan dra iväg en del om det blir den lokalen vi vill ha, då måste vi även betala en obligatorisk lokalvärd/-inna som är där alla de timmar vi hyr lokalen, och denna person kostar 350:-/timme.

    Kanske onödigt, men det är festen vi vill lägga krutet på. Som tur är får vi DJ gratis då min m2b är DJ och en vän/kollega kommer att spela, fotograf får vi gratis då en gemensam vän arbetar som fotograf och vill ge oss det i bröllopspresent.

    ... Jag vet inte, vi kanske är dumma, kanske vi satt ett väldigt högt pris, men vi tippar på att bröllopet kommer att komma upp i 100 000:-... Eller ja, det är vad vi räknar med, för att inte få ekonomisk panik, men vem vet, vi kanske kommer undan med hälften trots allt..

    Men som sagt, ingen budget, det vi vill ha vill vi ha, och hittar vi det så köper/bokar vi det, utan att egentligen tänka på ekonomin.

    Alla gör vi olika. Jag tycker inte det är så viktigt att min ring är särskilt dyr t.ex., det viktigaste är att den är tidlös och att jag tycker om den, sen om den kostar 200:- spelar absolut inte mig någon roll...

    Oj vad luddigt, orkar ni inte läsa allt  - vi har ingen särskild budget, så fick jag det sagt tillslut Flört haha!
Svar på tråden Bröllop 2014, hur sparar ni?