Inlägg från: Annamolly |Visa alla inlägg
  • Annamolly

    Hinner nog inte spara ihop tillräckligt med pengar till den dag vi vill gifta oss. Är ett lån ett alternativ??

    Jag och min fastman hade "turen" att hans jobb blev flyttat till Malta och han fick ett ganska hyfsat avgangsvederlag. Det hade vi inte raknat med och innan vi fick reda pa det hade vi nog funderat pa hur vi skulle fa ihop pengar till ett brollop.

    Arligt talat hade jag inte kunnat vanta flera ar med att gifta mig bara for att spara ihop, om vi inte hade haft dom har pengarna. Da hade jag overvagt att foresla att i tog ett lan till ett litet brollop. (Eftersom han ar grek och har jattemycket slakt, och sma brollop med fa gaster inte existerar i hans varld sa hade det aldrig kunnat bli ett pyttelitet radhus-brollop for oss).

    Nar man ar redo att gifta sig sa ar man, och man vill inte ga och vanta i evigheter. Sedan ar det klart att man kommer att behova pengar till annat ocksa, om man vill kopa ett eget hem och sa vidare. Sa det ar ju inte en idealisk start men lan har val de flesta till nagot (studielan, ex). Jag forstar att ni funderar pa det, det hade jag ocksa gjort. 


    2013.06.22 Samos, Grekland
  • Annamolly
    Aniara4 skrev 2012-12-12 12:38:39 följande:
    Exakt. Jag tycker det är viktigt att påminna om att det inte bara handlar om att man betalar pengarna senare, utan att man faktiskt betalar MER för samma sak om man tar ett lån till det.

    Räntan på ett vanligt banklån kanske man kan ha råd att punga ut med, men i de värsta avarterna av snabblån slutar det ju med att man har betalat tillbaka flera gånger summan man lånade till att börja med.

    Så det är viktigt att man gör en ordentlig uträkning när man tar lån eller köper saker på avbetalning. Om jag lånar 50 000 och betalar x% ränta i y månader, och i slutänden kommer att ha betalat tillbaka, säg,  60 000, är det värt de 10 000 som jag inte får något för annat än tid, eller hade jag kunnat göra något roligare för dem?
    Ja, gud, ta absolut inte ett sant dar snabblan!!! 
    2013.06.22 Samos, Grekland
Svar på tråden Hinner nog inte spara ihop tillräckligt med pengar till den dag vi vill gifta oss. Är ett lån ett alternativ??