• tisa

    Hinner nog inte spara ihop tillräckligt med pengar till den dag vi vill gifta oss. Är ett lån ett alternativ??

    Min sambo har lånat en hel del pengar på lån utan säkerhet tidigare, och under en tid då han blev arbetslös (och vi inte hade delad ekonomi) gick han minus då han inte kunde betala alla krediter. Det är inte bara att amortera av lånet, utan räntan var skyhög, på GEM 23%.. Och därutöver påminnelseavgifter, administrativa avgifter och aviavgifter kan de ta ut. Om ni måste ta lån så är höja bolånet attraktivt, om banken går med på det. Men 40000 lånat i ett år blir några tusenlappar mer med ränta och ofta när folk tar lån är de väldigt motiverade att betala av men månader senare förlikar det sig med att ha en viss skuld och amorterar betydligt mindre.. ”Jag gör det sen, just nu måste jag..”-attityden.


    Om ni har det tight nu så måste det vara bättre att spara i ett år som Marjasinus sa, och se vart ni är då i sparandet. Köp saker lite då och då; ring, kläder, pynt. Se vad ni kan låna av andra?

  • tisa

    Ahh förstår att ni vill! Önska er pengar i  julklapp? Och handla på julrean pynt å sånt, var ju ett toppenbra tips jag tar med mig iaf! Ni får väl spara så mycket det bara går och leva på linsgryta (nyttigt dessutom superbilligt) och i värsta fall höja bolånet. Om banken går med på det? De brukar fråga varför ni behöver pengarna och eftersom ett bröllop inte ger någon säkerhet kanske de inte vill det. Kanske är det då bättre att exempelvis låna till ringen? Den finns ju kvar (till skillnad från festen) och har ett visst värde. Bara en tanke. Kanske har ni saker ni kan sälja så ni får in lite pengar, varje tusenlapp är ett steg närmare? Får ni pengar tillbaka på skatten kan ni öronmärka dem till detta ändamål! Kanske klarar ni det ändå?

  • tisa

    Åhhh vet precis hur det är att leva på gränsen och snåla med allt! Har idag ett välavlönat jobb så jag sparar flera tusen till bröllopet varje månad. Men för två år sedan hade 45 000 känts helt omöjligt!  

    Det handlar liksom inte om att båda har jobb utan om att båda har relativt välbetalda jobb! En timanställning t.ex är ju ett jobb såklart men inget man vanligen blir rik på. Sen kan man ha hög hyra, stora bolån, stora transportkostnader, flera barn, osv.  

    Önskar dig lycka till med detta! Hoppas ni får ihop det på bästa sätt efter förutsättningarna, och får ett fint bröllop!  

Svar på tråden Hinner nog inte spara ihop tillräckligt med pengar till den dag vi vill gifta oss. Är ett lån ett alternativ??