• Allis

    Hinner nog inte spara ihop tillräckligt med pengar till den dag vi vill gifta oss. Är ett lån ett alternativ??

    Nej, det hade jag inte gjort. Det känns onekligen smartare att vänta och spara det ni behöver spara.

  • Allis

    Med noll sparade pengar i dagsläget skulle jag under alla omständigheter väntat tills jag hade haft en ordentlig buffert. Inte bara med tanke på ett bröllop utan allt annat som kan hända i livet. För några år sedan blev jag allvarligt sjuk och var borta från jobbet i ett par månader. Utan egna sparade pengar hade den perioden knäckt min ekonomi fullständigt eftersom det tog låååååång tid att få pengar från FK.


    Sen kan man visst börja planera och göra saker lång tid i förväg. Kanske köpa på sig lite i taget, börja ordna hem saker till dukning, inbjudningskort etc. Nu efter jul är det t.ex. ett höjdartillfälle att hitta dekorationsmaterial för nästan inga pengar alls och långt ifrån allt går ju i julrött ;).

  • Allis

    Dessvärre är det nog så som Tisa skriver, det är låneinstituten som kan tänka sig att låna ut till abnorma räntor och sen står man där och betalar sjukt mycket mer än vad man tänkt sig. Det är så låneinstituten överlever och det är så folk raserar sin privatekonomi.


    Både ens bank och faktiskt ofta kommunens konsumentvägledare är bra på att ge smarta råd kring ens privatekonomi. Jag hade förmodligen börjat där och sen funderat på vad som kändes mest realistiskt.


     

Svar på tråden Hinner nog inte spara ihop tillräckligt med pengar till den dag vi vill gifta oss. Är ett lån ett alternativ??