Inlägg från: Anonym (mullis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mullis)

    Rosacea hjälp!

    eliinon skrev 2012-12-09 21:50:12 följande:
    Hej! Hudläkaren sa att jag har rosacea, har fått en kräm som heter Finacea utskriven. Någon som har erfarenhet av Finacea? Vad den gett för effekt, efter ca hur länge osv. Eller erfarenhet om rosacea i överlag? Jag är inte kraftigt röd i ansiktet, men har lite rodnad. Får även djupa bölder ibland (innan mens). Trodde tidigare det var acne, men det var det tydligen inte... Svar uppskattas! Glad
    Hej!

    Man tror att rosacea beror på att kärlen vidgas och på inflammation i huden. Du har ovan fått bra råd kring vad du ska undvika o tänka på av Ladur'ee Addict. Det bygger ju i grunden på att undvika sådant som gör att kärlen vidgas.

    Finacea är en bra kräm mot rosacea men det kan krävas många månader innan du ser vettigt resultat ( kan såklart komma tidigare också). Tänk på att börja försiktigt och inte full dos på en gång, läkare missar ofta att säga det men är inge roligt att gå runt helt röd i ansiktet för att huden blir chockad av krämen ;)

    Räcker den inte till finns det mkt effektiv tablettbehandling men den är med antibiotika som gör en solkänslig och påverkar bakteriefloran i hela kroppen så man ska inte ta den i onödan  men behövs den är den toppen.
Svar på tråden Rosacea hjälp!