• HerrP

    Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?

    Det handlar som så många redan skrivit definitivt INTE bara om avundsjuka.

    Stora feta diamantringar är bara jävligt tacky. Det spelar ingen roll att de är äkta, köpta på Tiffany´s och värde det ena eller det andra. Det är helt enkelt bara inte snyggt.
    Då finns det så mycket snyggare saker att lägga dom pengarna på istället. 

    Att säga att man "har pengarna" är som nämnts inte samma sak som att man nödvändigtvis måste spendera dem.
    Man kan helt enkelt inte köpa god smak. Å andra sidan är ju god smak högst subjektivt.

    Tycker jag då.

  • HerrP
    Ladurée Addict skrev 2012-12-11 11:38:28 följande:
    passionsblomman skrev 2012-12-11 09:43:49 följande:
    Okej. Snacka om att tvåla till enskilda personer och gå till raka personliga angrepp.
    "Du är så jobbig att du borde förstå att nykomlingar inte kan väntas orka prata med dig och du borde inte vara här för då får folk en fadd smak i munnen Just du, passionsblomman, kan alltså gott hålla dig härifrån"

    VAR någonstans tycker du att du är trevlig, tillmötesgående och håller någon slags god ton? Som trådstartare borde du väl välkomna intresserad och uppriktiga svar och tankegångar som tillmötesgår din fråga?

    Dessutom, vad är det du borde förstått skulle bli så här? Ingen är vad jag kan se uprörd över dyra ringar här, och de de känslor som finns i svall verkar inte röra pengar öht.

    Det är tråkigt om du uppfattat det så. Jag menade givetvis inte att just DU ger mig fadd eftersmak i munnen! Det är din tolkning.


     


     


    Jag tycker inte att det finns något anmärkningsvärt i vad jag tidigare författat. Trist om du uppfattar mig så illa.


     


     


    Personen ifråga-HerrP, uttryckte inte att stora ringar är fula, utan skrev jävligt tacky! Hans inlägg var inte civiliserat, skulle jag författa ett liknande om små diamantringar skulle det bli ramaskri. Jag har full förståelse för om man har olika smak, men att kommentera någon annans val på ett så nedlåtande sätt är inte ok.


     


     


    I allmänhet brukar det inte vara en särskilt god idé att diskutera dyrare inköp eller en generös hushållsekonomi. Särskilt ej om majoriteten inte delar samma socioekonomiska bakgrund och har samma valmöjligheter.


     


     


    Jag får väl helt enkelt bidra med en förklaring av ordet "tacky" till en början. Det verkar råda en viss förvirring kring det: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=tacky
    Jag väljer termen "tacky" för att "ful" inte riktigt beskriver den där avsaknaden av känsla för stil som jag ville åt.

    Mitt inlägg var inte civiliserat? Det är uppenbarligen så att man slår ifrån sig med näbbar och klor här. Har du/ni svårt att ta att man tycker det är fult med en stor diamantring på fingret?
    Jag lade inga som helst värderingar i övrigt i att man har pengar att spendera. Har man det är det bara att gratulera. Däremot - säger jag igen - går det inte att köpa god smak. För mig är det inte god smak att bära 10 karat diamant på fingret. Det är fult och tyder på en bristande stilkänsla - enligt mig.

    Sedan kan man anklaga mig för att skrika om min egen åsikt, men det var det jag trodde man gjorde här?
    Jag gjorde det rätt tydligt också tycker jag, att det var min personliga åsikt. Så varför ska jag då "akta mig för att uttrycka sig så"?

    Familjeliv, Flashback, Brollopstorget. Det är ju ändå samma folk till väldigt stor del.

     
  • HerrP
    Ladurée Addict skrev 2012-12-10 06:12:31 följande:

    Ditt inlägg är oförskämt och inte författat med en hövlig ton som är brukligt på BT.


     


    Vem är du att överlägset sätta dig över andra människors val?


     


    Ditt resonemang vacklar när du först högljutt deklarerer att " stora feta diamanringar är bara jävligt tacky". När du sedan skriver att " å andra sidan är ju god smak högst subjektivt".


     


    God smak är just som du skriver högst subjektivt. Därför tycker jag man bör passa sig för att överlägset sätta sig över andras val. Det är om något arrogant.


    Frågan som TS ställde var som sagt varför det blir så upprörda känslir kring en dyr diamantring. Det kan väl du svara på, du som är upprörd?
    Resonemanget vacklar inte. Det är din förståelse av det som inte är fullständig. 
  • HerrP
    Ladurée Addict skrev 2012-12-12 15:08:55 följande:

    Hur kommer det sig att du fått den uppfattningen? Beter du dig så i IRL också?


    Ja jag talar absolut om vad jag tycker och tänker IRL också. Gör inte du det?
    Jag vidhåller att ett forum är till för att vädra sina åsikter, särskilt i trådarna där någon ber om ens åsikt eller frågar någonting.

    Sola lagom.
  • HerrP
    Anonym skrev 2012-12-12 19:42:26 följande:
    Jag reagerade faktiskt också på ditt val av ord. Ordet "tacky" är ju absolut nedvärderande, det inser ju du förmodligen själv också. Det är ju i princip samma sak som att jag skulle kalla någons stil t.ex. "white trash", man får absolut tycka så, men det är inte okej att säga det till någon. Det jag menar är att det inte är okej att klanka ner på någons personliga stil/smak. 
    Vad menar du nu? För det första har jag inte riktat mig till någon specifik person eller användare. Att någon tar åt sig mer än någon annan är det svårt att göra någonting åt för mig. För det andra handlar det inte om att klanka ner. Jag skrev en ärlig åsikt om varför det inte är snyggt eller vettigt med en stor diamant på fingret. Att man då väljer att tolka "tacky" som någonting nedsättande mot person, får än en gång stå för den enskilde.
  • HerrP
    Ladurée Addict skrev 2012-12-06 15:45:15 följande:

    Att få en slät förlovningsring vore otänkbart.
    Tror ni att trenden kommer förändras nu när tex prinsessan Madeleine stolt visar upp en drygt 4 karat stor Tiffany Novo ring? 


    Jag har två ärliga frågor till dig som du gärna får svara på;

    Varför är det otänkbart med en slät ring?

    Varför skulle man över huvud taget bry sig om vad prinsessan har för ring på fingret? (den ser förjävlig ut tycker jag)
Svar på tråden Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?