Inlägg från: Sara 120707 |Visa alla inlägg
  • Sara 120707

    Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?

    Tror jag får dela upp mitt inlägg i två bitar här.


    Först:


    Angående dyra ringar så undrar jag i hur stor grad det har med inköpsmotivationen att göra. Varför en stor diamantring?


    Jag fattar det bara inte, är det någon som kan förklara det för mig så tar jag med glädje emot denna förklaring till VARFÖR man vill ha en stor diamant för jag kopplar det verkligen inte och jag gissar att det för mig hänger ihop med att jag tycker det är läskigt hur mkt pengar folk kan spendera på en ring.


    Först tänkte jag utseendet, att man vill ha en ring i just den stilen och det kunde jag tycka att det var väl en anledning så god som någon. Men det är ju egentligen inte en särskilt god anledning eftersom det går att få en ring som ser exakt likadan ut för en bråkdel av priset.


    Det finns numera syntetiska stenar som är så lika diamanter att inte ens en juvelerare kan skilja dem åt förrän hen väger dem(el testar värmeledningsförmågan), visst dessa stenar är inte exakt lika hårda som diamanter men de är definitivt tillräckligt hårda för att bäras i en ring.


    Därför drar jag slutsatsen att priset faktiskt inte bara är verkan utan också i viss mån orsak. Detta är naturligtvis min personliga åsikt men jag reagerar definitivt när någon lägger massa pengar på något FÖR ATT det är dyrt, det känns bara väldigt främmande för mig.


    Om man då istället börjar fundera på om det även är just värdet man vill åt så kan man ju snarare börja fundera på om det är någon sorts investering, men det känns inte heller logiskt eftersom då skulle man väl inte bära runt den på fingret? Lite som att ha sina pensionsfonder i en ryggsäck var eviga dag..


    Och för alla som kommer att fråga, så skulle jag aldrig hoppa på någon med en stor diamantring jag konstaterar bara att det inte är för mig.


     


     


    För det andra:


    Är det fler än jag som bara sitter och gapar åt detta tråddrama???????


    Känns som jag snubblat in på familjeliv eller flashback utan att märka det


    Exakt vad är det passionsblomman skrivit som på något viss är attackerande eller ett påhopp? Jag kan för mitt liv inte hitta det och jag har verkligen LETAT. Är poängen att hon faktiskt diskuterar? I en diskussionstråd? How dare she? :-P


    Vill någon upplysa mig även i detta avseende så tar jag med glädje emot informationen jag "missat"........

Svar på tråden Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?