Inlägg från: lurigmumin |Visa alla inlägg
  • lurigmumin

    Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?

    Aniara4 skrev 2012-12-11 08:34:49 följande:
    Men om vi återgår till ämnet då... (Jag tycker som sagt att det är mer intressant att diskutera ämnet än att diskutera enskilda medlemmar.)

    Jag är tydligen inte ensam om att inte ha sett de där starka reaktionerna som trådstarten pratar om. Jag antar att de finns i någon av ringtrådarna som jag inte brukar vara inne i. Det skulle underlätta en del att få konkreta exempel eller en pekning mot var de här reaktionerna förekommer, så att vi vet vad det är vi pratar om. Annars sitter vi ju som sagt bara och gissar i blindo!
    Jag gissar på att denna tråd bara är en reaktion på den tråd som startades i förra veckan, om försäkring av en förlovningsring. Tror någon annan skrev det tidigare också.

    För egen del vet jag inte om jag tyckte det va så starka reaktioner i den tråden heller. Visst var det någon eller ett par som uttryckte att de tyckte det var galet att lägga över 100 000kr på en ring. Det kan ju jag också tycka för jag har inte dem pengarna att röra mig med. För mig skulle 100 000kr vara halv återbetalningen på mitt studielån till exempel.  Men har man 100 000 över och tycker att det är värt det, kör på! 

    Egentligen tror jag inte att det är bilder på bamsiga ringar som får folk att reagera utan det faktum att man måste tala om att det var en svindyr ring. Visst kan man göra det men på det sätt som det las fram i tidigare nämnda tråd så kändes det rätt skrytsamt. På det viset bjuder man ju också in till att folk ska kommentera det. 

    Hela diskussionen mellan Stormhelen och Passionsblomman känns ju bara helt galen. Som sagt är det ju vuxna människor här på forumet och orkar man inte ta diskussioner så står det en fritt att bara lämna tråden utan oförskämdheter. Hur länge och hur gift man känns ju rätt oväsentligt.

    Här sitter jag och skriver uppsats men inte på rätt ställe....
     
  • lurigmumin
    passionsblomman skrev 2012-12-11 10:49:20 följande:
    Jag hoppas bara stilla och smått desperat att åtminstone någon enstaka inte tycker att jag är galen, eller skyldig till att ha dragit igång det här. För jag har verkligen hela tiden försökt prata om själva ämnet-inte en sekund har jag haft för avsikt att bråka. Jag förstår inte riktigt hur det gick att läsa mitt förstainlägg så fel.

    Och mitt svar på "nu tycker jag vi tar och gräver ner stridsyxan" är faktiskt att jag aldrig haft någon från början, så jag behöver inte säga "å jamen DEt gör vi" utan "gör det du-den behövde du aldrig in the first place"

    Jag kan bara hoppas att det finns en eller annan därute som klarar av att se vad som egentligen händer under en diskussion-annars riskerar jag att dras med som om jag vore en riktig bråkmakare. Det känns ganska trist.  
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jag menar absolut inte att du är galen =) det var själva diskussionen och hur det hela urartade som jag menade. Tycker inte heller att du är en bråkmakare utan försökte föra en saklig diskussion som tolkades helt fel av mot parten!
Svar på tråden Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?