Inlägg från: maxmamma |Visa alla inlägg
  • maxmamma

    Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?

    ja det här med pengar o vad saker är värd o hur mycket man spenderar på något oavsett om det är en förlovningsring eller en ny prålig bil kommer alltid att vara ett tvisteämne.


    Så länge man är nöjd med sina egna val o vet att det är precis det man är ute efter så spelar det väl ingen roll om det man lagt ut pengar på kostar 2.000kr eller 20.000kr eller 200.000kr?


    Vill folk köpa förlovningsring/vigselring för 20.000 eller mer eller mindre så har inte jag med det att göra. hur folk väljer är deras ensak.


    Har man mindre gott om pengar då lägger man förmodligen inte ut så stora summor på en ring


    Har man gott ställt kanske man hellre lägger ut en större summa.


    Känner folk som har det väldigt gott ställt o en del har valt dyra ringar o några billigare ringar fast de haft råd att köpa de där som kostar mer än 10.000.Det är deras val.


    Känner folk som har det lite mindre gott ställt men som dragit in på vissa saker för att kunna köpa den där ringen som är lite dyrare. och även de som köpt billiga ringar för under 10.000kr .


    Jag o min m2b är varken superrik eller fattig. vi har det ganska gott ställt o jag skulle kunnat handla en dyr ring för över10.000kr.


    men känner att det är inte min grej med såna smycken. Jag valde att köpa en ring för 3000kr o då är den precis min smak.


    Vi har valt att inte ha så stort bröllop dvs många gäster, vi blir ca 25st o det är ett ganska litet bröllop men vi har valt att inte stirra oss blind på en budgett utan vi har sagt att vi ordnar med mat o dryck o blommor o kläder osv som har med bröllop o vigsel o middag o festen som det kommer.


    Vi har bara satt som verkligt maxtak inte över 80.000kr och jag vet så här iaf att det blir inte över den summan o då har vi inte snålat in på något som vi upplever det.


    Detta är vårat val, och hur andra väljer är inte vår ensak att bestämma o döma, lika som att ingen annan har rätt att klaga eller döma över våra val.


    Kan vi inte bara vara glada för varandras skull oavsett hur många tusenlappar vi har lagt ut på bröllopet?


    För inga pengar i världen kan överglänsa kärleken och glädjen till att få gifta mig med mina drömmars man det kan inga pengar mäta sig med.


    Som PiaB säger, jag kan gifta mig med min älskade i en sopsäck på en parkeringsplats eller långt ut i skogen bara jag får gitta mig med min älskling.


     

  • maxmamma

    oj ,jag råkade trycka på anonymfunktionen när jag skrev vad jag inte förstår uttrycken tacky osv betyder, var inte alls meningen att vara anonym Förvånad

  • maxmamma

    Synd att det blev så trist ton i denna trådObestämd och råkar nån köpa en väldigt dyr o exklusiv ring o dessutom råkar tala om det så sticker det genast i massor av andra människors ögon.

    Vill nån slänga ut såna enorma summor,låt dem göra det då, vad vi tycker om det behöver inte basunera ut till de berörda eller till allmänheten.

    jag har inte mandat att avgöra vad som är rätt eller fel.

    Lika så ska/behöver inte de som har mer pengar än andra sitta tala om hur fattigt o simpelt det är att köpa en ring som kostar under de summor de själv har råd att lägga ut på en ring.

    nä låt folk köpa den ring de vill oavsett prislapp 

  • maxmamma

    jag som fattar noll av vad ord  betyder så ordet tacky betyder smaklöst alltså??

Svar på tråden Varför väcker en dyr förlovningsring så starka känslor?