• PiaB

    Gåvor till gästerna?

    Jag vet att det är populärt med gåvor till gästerna nu, men vi kommer inte ha det. För de pengarna ska vi istället ha tilltugg till brudskålen. Jag har helt enkelt inte kommit på något bra att ge och min blivande förstår det inte alls. Skulle jag komma på något bra som känns som att det speglar oss så skulle vi nog ha det.


     


    Jag kan säga att jag brukar lämna kvar de gåvor jag fått på olika fester istället för att gå hem och slänga det. I ert fall skulle jag definitivt göra det då pärlor är så långt ifrån mig man kan komma och jag vet inte vad maken skulle göra med en broderad näsduk. Mer än att lägga den i en låda.


     


    Inget elakt menat, gillar ni det så gör ni, smaken är som alla vet olika.


     


    Däremot skulle jag uppskatta några chokladbitar eller några minttabletter att ta efter maten. Och det behöver inte vara initialer på Ett bröllop jag var på fick vi en liten påse med några chokladbitar, tuggummi, en liten vattenflaska och alvedon. Det var uppskattat av de flesta


  • PiaB

    Sist jag kollade gick det att skicka till Sverige men fraktavgiften var hysterist hög. Jag skulle kunna köpa en halv godisaffär för den kostnaden, typ. Men det kanske är bättre nu då fler börjat prata om det igen. Jag ska kolla för det var en kul grej tyckte vi från början.


  • PiaB

    Jag tror iof att det är skillnad på att få en virkad filt till sin bebis eller en gåva på ett bröllop.


     


    Att det verkar som att de flesta inte bryr sig om gåvan är nog att det är ett ganska nytt fenomen i Sverige som kommer från USA, som så mycket annat i bröllopssammahang. Jag tror helt enkelt inte att jag och många andra förstår varför man ska ge sina gäster en gåva.


     


    De får ju vara med på bröllopet och blir bjudna på mat och dryck och umgänge. Många blir t.o.m. bjudna på resan och övernattning så det känns lite malplacerat med en gåva "bara för att". Men självklart om man hittar något som verklige speglar brudparet kan det vara kul. Jag tycker dock inte det är oförskämt att inte ta hem eller att inte använda en sådan gåva. Det är ju inte som att jag inte använder eller blir glad för en födelsedagspresent eller bröllopspresent eller så. Jag tycker bara att det känns onödigt men alla gör som de vill


  • PiaB

    Vi kan inte bestämma hur vi ska göra. Min blivande tycker det är helt bortkastat och har hellre skålar med godis eller något utställt så den som vill kan ta.


     


    Men jag funderar på om man kan kombinera en liten gåva med placeringen. Funderar på små förpackningar av vårat favorit kaffe och the. Då skulle man kunna skriva namn på förpackningarna. Och eftersom det bara är par kan vi se till att de får en av varje i paret. Alltså att en får kaffe och en får the. Men jag är som sagt kluven till det här med gästgåvor så vi får se.


  • PiaB

    Jag älskar BT! Jag får sååå mycket inspiration och hjälp här. Nu fick jag en idé, vi som kanske inte skulle ha "favours". Jag älskar choklad och han lakrits. Nu ser jag plötsligt framför mig att det vore kul med en Japp, min favorit genom hela livet, och en rulle Lakrisal, hans favorit. Kanske man kan knyta ihop dem och sätta en namnlapp och ha som placeringskort eller klistra dem på ett kort av något slag.


     


    Hmmm, kul det här!


  • PiaB

    Tänk bara på om någon är känslig mot dofter. Jag själv älskar doftljus och har alltid några tända men när vissa kompisar kommer åker de ut på balkongen långt innan. Har både vänner och släktingar som är allergiska/får migrän. Min äldsta dotter skulle behöva åka ambulans med ett astmaanfall om hon hamnade i ett rum fullt med doftljus, även otända.


     


    Jättegullig idé annars om du vet att alla klarar det


  • PiaB
    Louva skrev 2012-11-20 14:04:27 följande:
    PiaB: tack för tipset! Det var inget jag tänkt på! Är nästan helt säker på att det kommer uppskattas av alla, om jag känner dem rätt! Men ska kolla upp detta :) förhoppningsvis kommer vi ha middagen utomhus, det kanske hjälper? Tyvärr vet man ju aldrig med vårt svenska väder :)

    Ja, jag kanske är nojig Men är man själv allergiker och har båda döttrarna som är superallergiska mot det mesta så blir man lätt det. När tjejerna var små bodde vi mer på sjukhuset än hemma ett tag, speciellt med den äldsta. Hon åkte så sent som för två år sedan ambulanshelikopter efter att ha ätit ett feldeklarerat bröd.


     


    Jag kommer att få be våra gäster att inte ha parfym, på sig och att alla blommor lämnas utanför och att alla som har pälsdjur vädrar sina kläder och tar på de så nära avfärden som möjligt och inte gosar med djuren med de kläderna.


     


    Men våra gäster är ju vana vid detta så ingen lär bli förvånad {#emotions_dlg.tongue-out}


Svar på tråden Gåvor till gästerna?