Inlägg från: Oprekär |Visa alla inlägg
  • Oprekär

    IBS

    Boringbrick: Jag börjar också skolan imorgon, med min ständiga följeslagare IBS. Uppropet är klockan 13, så min plan är att ta det lugnt och äta lagom lite (och framförallt rätt saker) ett par timmar innan, och sedan bara dricka vatten (om ens det) tills jag kommit hem igen. Åka i god tid så att jag inte får bråttom. Jag har fått Atarax utskrivet för att motverka stress/ångest som ju triggar symtomen, dem tar jag vid behov.

  • Oprekär
    Boringbrick skrev 2013-01-18 00:34:07 följande:
    Oprekär: tack för ditt svar! Skönt att börja så sent! Jag börjar vid 9... Låter som en bra plan, tänkte också äta försiktigt på morgonen och försöka ta det så lugnt som möjligt! Blev lite nyfiken på den där medicinen. För det hänger ju ofta ihop- ångest/oro/stress och IBS. Kanske kan vara värt att kolla upp. Vad tycker du om dem? Lycka till imorgon!
    En annan viktig grej för mig är att sova ordentligt, om jag sover för lite så är sannolikheten mycket större att jag börjar må illa. Medicinen fungerar fint för mig, i kombination med att jag lärt mig hur min kropp fungerar. Medicinen påverkar ju inte magen, utan bara huvudet, så den lindrar eller botar ju inga symtom egentligen. Däremot minskar den eventuell stresspåverkan som mitt huvud kan ha på min mage, så att säga Glad

    Det gick som en dans för mig idag, tog en dimor i förebyggande syfte vilket jag kanske inte hade behövt, men ibland känns det ju bättre att göra det ändå... Hur gick det för dig?
Svar på tråden IBS