• maxmam­ma
    Äldre 12 Nov 15:06
    29476 visningar
    147 svar
    147
    29476

    Dalabrudar 2013

    hej alla blivande brudar som bor i Rättvik med omnejd.

    vilka är vi o var när och hur gifter vi oss??

    hur långt har vi hunnit??

    Här kan vi disskutera allt som har med bröllop att göra o byta lite tankar o funderingar med varandra.

    vore jätteroligt om någon/några hänga med i denna tråd.

    själv så gifter vi oss 12/1-2013 

  • Svar på tråden Dalabrudar 2013
  • maxmam­ma
    Äldre 30 Dec 22:53
    #51
    JochP skrev 2012-12-30 21:53:01 följande:
    Hej på er! Har inte sett den här tråden förrän nu. Jag bor i Leksand och vi kommer också gifta oss här den 29 juni. Det blir borgerlig vigsel på Hildasholm och sedan fest i Tibble bystuga. Nu börjar planeringen ta fart på riktigt. Har i dagarna fixat fotograf och toastmaster och jag håller på att bestämma mig vad jag ska ha för klänning. Det börjar kännas verkligt det här nu, innan har det ju varit så lång tid kvar.
    Hejsan!!

    hjärtligt välkommen till denna tråd för oss Dalabrudar 2013.

    oj då bor du inte allt för många mil från mig som bor i rättvikskommun men några mil utanför rättvik.

    har du o din blivande funderat på nått färgtema? har du nån aning om vilken modell på klänningen du vill ha?? o har ni kollat in nå vigselringar??

    Blommor, ska du ha nån brudbukett eller skippar du det??

    Gud vad roligt med all planering,m är nästan lite avis på dig/er som har den karamellen att suga på ett tag till.

    ja men tiden går fort tro mig, tyckte det var länge sedan man satt o började o planera o nu är det bara 13 dagar kvar innan jag får stå brud.

    du får gärna hålla oss up to date vart efter tiden går o  ni kommer längre fram i planering.

    och till sist, ett stort grattis till er båda till bröllopet o ett stort lycka till med allt härligt du har kvar att ordna med.

    själv sitter jag bara o räknar ner dagarna nu, konstigt va??

    så välkommen åter. 
  • maxmam­ma
    Äldre 30 Dec 23:20
    #52

    Nu tjejer börjar det röra på sig rejält igen.

    ska åka o bestämma blommor till brudbuketten på onsdag med tärnans mamma,

    ska åka på lördag nästa vecka o reka  av hur mycket som ska handlas till maten  med kockarna/serveringspersonalen

    Den 9 januari ska vi träffa prästen o gå igenom hur vi ska lägga upp vigselakten o välja psalmer.

    och nu förtusan måste ringen o brudhandskarna komma nångång så man får sin nyfikenhet stillad

    sen vill jag tacka er alla här för att ni delar med er av er planering o berättar hur ni lägger upp allt.

    och tack vare er här på denna tråd o på andra trådar där jag skriver så vill jag tacka för all vänlighet o stöttning för o peppa mig till lite bättre självförtroende.

    Jag är innerligt glad att jag fått äran att lära känna er och ha er som bollplank o "cyber" vänner.

    kram o tack till er alla. 

  • Dalatö­sen
    Äldre 30 Dec 23:41
    #53

    Jag är nyfiken på vilken fotograf ni i Rättvik/Leksand trakten anlitat? Det är väl det som är på tapeten just nu hos oss.. Inbjudningarna börjar ta form, inhandlade det sista materialet idag så nu är det lite justeringar i texten innan jag börjar på riktigt så att säga.. Gott nytt år på er!

  • maxmam­ma
    Äldre 31 Dec 00:04
    #54
    Dalatösen skrev 2012-12-30 23:41:00 följande:
    Jag är nyfiken på vilken fotograf ni i Rättvik/Leksand trakten anlitat? Det är väl det som är på tapeten just nu hos oss.. Inbjudningarna börjar ta form, inhandlade det sista materialet idag så nu är det lite justeringar i texten innan jag börjar på riktigt så att säga.. Gott nytt år på er!
    jag har valt att ha en amatörfotograf som ska fotografera oss, han är riktigt duktig o tar bilder som är så gott som intill proffesionen hos en proffsfotograf.

    jag har sett denna fotografs portfolio o den är suveränt gjord, helt underbara bilder. dock så är fotograferandet en bisyssla till hans riktiga arbete så han kan inte ta samma pris som en som har fotograf som yrke.

    tror vi kommer att landa på dryga 3000 för de timmar han ska fotografera åt oss. Sen är det så att vi känner hans fru privat så därav kanske att priset blir något billigare oxå.

    oj då har du lite härligt pyssel att göra med inbjudningarna då. om du har lust o möjlighet får du gärna lägga upp bilder på ditt arbete på  inbjudningarna sen.

    själv såg gjorde jag oxå egna inbjudningar men glömde så klart att ta kort på dem o lägga upp här  och har inget material kvar att göra en för visa upp här Rynkar på näsan
  • fiah
    Äldre 31 Dec 00:32
    #55

    Hej!

    Gott nytt år!

    Här planeras det bröllop för fullt. Vi gifter oss den 10 augusti Skrattande Bor i Falun.
    Kyrka och präst är bokat, festlokal är klart. Solist till kyrkan tillfrågad. Tärnor och marshalkar samt näbbar är utsedda och toastmaster+madame skall få frågan i dagarna.
    Färgerna blir grått på en bas av vitt med accentfärgerna turkos och brun.
    Save the date kommer att gå ut de närmsta veckorna när vi är klara med utformning av inbjudningskort, så att allt går i samma stil. Nästan 90 gäster kommer få en inbjudan någon gång i mars.

     Klänning har jag inte tittat så mycket på men fästmannen och jag ska ta en dag att prova runt lite i Borlänge, där finns ju en del bra ställen för uppslag och ideér. Har besökt en del bröllopsmässor under året och planerar att gå på några till, ideér kan man inte få för många av... :)

    Vi bestämde för precis ett år sedan att vi skulle gifta oss så vi har haft gott om tid att spara pengar. Man blir dock förvånad över vad DYRT allt är. Men vi kommer att göra så mycket vi kan själv (jag älskar att pyssla och vi har familjer som längtar efter att få bli satt i arbete med detta projekt). Det kommer dock inte att bli ett budgetbröllop, det här ska vi bara göra en gång i livet och vi vill bjuda våra familjer och vänner på en sjujädrans fest.

    Kul att läsa era inlägg, höra era funderingar och planer. Jag tänkte haka på den här tråden! :)

  • maxmam­ma
    Äldre 31 Dec 01:06
    #56
    fiah skrev 2012-12-31 00:32:11 följande:
    Hej!

    Gott nytt år!

    hej o välkommen hit till denna tråd du med, vad roligt att allt fler o fler hittat hit.

    oj ja falun är inte heller så långt från mig det heller juh

    augusti är en bra månad, då fyller jag o  min äldsta son år Tungan ute
    Här planeras det bröllop för fullt. Vi gifter oss den 10 augusti Skrattande Bor i Falun.
    Kyrka och präst är bokat, festlokal är klart. Solist till kyrkan tillfrågad. Tärnor och marshalkar samt näbbar är utsedda och

    toastmaster+madame skall få frågan i dagarna. vad spännande då hoppas jag ni får ett positivt svar från de tillfrågade 

    Färgerna blir grått på en bas av vitt med accentfärgerna turkos och brun. låter som en jättefin färgsättning på temat
     
    Save the date kommer att gå ut de närmsta veckorna när vi är klara med utformning av inbjudningskort, så att allt går i samma stil. Nästan 90 gäster kommer få en inbjudan någon gång i mars. oh det var inte dåligt det blir lite folk då med andra ordGlad

     Klänning har jag inte tittat så mycket på men fästmannen och jag ska ta en dag att prova runt lite i Borlänge, där finns ju en del bra ställen för uppslag och ideér. Har besökt en del bröllopsmässor under året och planerar att gå på några till, ideér kan man inte få för många av... :)

    är nästan lite avis på er som har en del kvar att göra, ni som har lite kvar att suga på karamellen så att säga.

    åh hade oxå velat gå på några mässor men fanns inte tid till sånt, blir svårt med tid när man har småbarn o massa djur.

    Vi bestämde för precis ett år sedan att vi skulle gifta oss så vi har haft gott om tid att spara pengar. Man blir dock förvånad över vad DYRT allt är.

    ja det märkte vi oxå när vi började räkna på vad det kommer att kosta, men vi har haft turen att inte behöva stirra oss blind på nån specifik summa, men vi har satt  som maxtak 80.000 kr vi kommer dock understiga det ganska mycket men då har inte vi så många gäster heller.

    Men vihar inte medvetet försökt snåla in på något utan vi har köpt det vi velat ha utan att vara snåla så att säga.

    Men vi kommer att göra så mycket vi kan själv (jag älskar att pyssla och vi har familjer som längtar efter att få bli satt i arbete med detta projekt).

    ja vi har oxå valt att göra en del själv men som sagt vi har betalat för att få slippa en hel del göromål just pga att det blir svårt med tid när man har barn o djur o sen vill vi känna att vi vill kunna njuta fullt ut utan att behöva stressa med massa måsten.

    Det kommer dock inte att bli ett budgetbröllop, det här ska vi bara göra en gång i livet och vi vill bjuda våra familjer och vänner på en sjujädrans fest. helt rätt, har man råd o förmåga o vilja så ska man självklart slå på så stort som känns rätt för en själv.

    kan säga som så att första gången jag gifte mig med en annan man så slog vi på stort o det blev ett jättestort jättedyrt bröllop och just pga att många av de som var gäster då känns fel att bjuda denna gång,det känns lite som att tigga upppmärksamhet o gåvo tiggeri om man valt att bjuda många av de gäster som var då o få dem som gäster nu.

    så därför har jag o min m2b valt att ha mindre bröllop med färre gäster men med lyxig touch o inget snålbröllop bara för att det bir få folk.

    Du kan väl lägga upp lite bilder så småningom om du känner för det o det är alltid roligt att få bli lite up to date här på andras planeringar o ideer.

    och än en gång ett stort grattis o lycka till med det stundande bröllopet.

    mvh maxmamma
  • Äldre 1 Jan 19:49
    #57

    Hej igen! Spännande för er som inte har så långt kvar. Hur känns det? Läget under kontroll? Vi har som sagt bokat plats för vigsel och fest och planerat i stora drag hur vi vill ha det. Jag har bokat frisör och vi har fotograf(en vän) samt toastmasters. Vårt färgtema är vitt och turkost. Ska ha mest vitt med en del turkosa detaljer. Jag kollar efter klänning för fullt, vill gärna ha en klänning i spets men vill helst inte ha släp eftersom det är vigsel utomhus. Jag har några alternativ, får ser vad jag bestämmer mig för till slut. Vi ska ha mellan 90-100 gäster, det blir verkligen roligt. Vi har varit ett par i elva år och har tre barn ihop så detta är inte en dag för sent!

  • Äldre 1 Jan 19:50
    #58

    Ursäkta min ihoptryckta text, ipadens fel!

  • Äldre 1 Jan 23:16
    #59
    fiah skrev 2012-12-31 00:32:11 följande:
    Hej!

    Gott nytt år!

    Här planeras det bröllop för fullt. Vi gifter oss den 10 augusti Skrattande Bor i Falun.
    Kyrka och präst är bokat, festlokal är klart. Solist till kyrkan tillfrågad. Tärnor och marshalkar samt näbbar är utsedda och toastmaster+madame skall få frågan i dagarna.
    Färgerna blir grått på en bas av vitt med accentfärgerna turkos och brun.
    Save the date kommer att gå ut de närmsta veckorna när vi är klara med utformning av inbjudningskort, så att allt går i samma stil. Nästan 90 gäster kommer få en inbjudan någon gång i mars.

     Klänning har jag inte tittat så mycket på men fästmannen och jag ska ta en dag att prova runt lite i Borlänge, där finns ju en del bra ställen för uppslag och ideér. Har besökt en del bröllopsmässor under året och planerar att gå på några till, ideér kan man inte få för många av... :)

    Vi bestämde för precis ett år sedan att vi skulle gifta oss så vi har haft gott om tid att spara pengar. Man blir dock förvånad över vad DYRT allt är. Men vi kommer att göra så mycket vi kan själv (jag älskar att pyssla och vi har familjer som längtar efter att få bli satt i arbete med detta projekt). Det kommer dock inte att bli ett budgetbröllop, det här ska vi bara göra en gång i livet och vi vill bjuda våra familjer och vänner på en sjujädrans fest.

    Kul att läsa era inlägg, höra era funderingar och planer. Jag tänkte haka på den här tråden! :)
    Välkommen hit!
    Kul att se fler från Falun.
    Får man fråga vilken kyrka ni har valt?
    Jag älskar kristine kyrka men vi valde vika kyrka då det låg nära feststället. Klänningar finns jättefina i Borlänge, högtidshuset och Alexandras. Jag hittade min på Alexandras. De ska sätta in snörning i den, sen får jag ta hem den. =)

    Blir det hemmagjorda inbjudninskort eller tryckta?
  • fiah
    Äldre 7 Jan 22:52
    #60

    Tack!! :) Bröllopet hålls i Svärdsjö kyrka då vi båda är härifrån och bor numera även här. Åh, Vika kyrka är ju så vacker! Vi har precis enats om utseendet på save the date korten så de gör vi själva nu. Om det blir ett mastodontjobb med de har vi sagt att det kan bli tryckta inbjudningar. Vi får se... Det är roligt att pyssla men all tid kan inte gå åt till det :) Vad blev det för klänning? Vilken prisklass hamnade den på?

Svar på tråden Dalabrudar 2013