Inlägg från: Akjson |Visa alla inlägg
  • Akjson

    Dalabrudar 2013

    Ska man smycka kyrkan själv? Det har jag alldeles förträngt....Det är ett bröllop i vår kyrka kl 15 och sen har vi vigsel kl 16 kan bli körigt att dekorera däremellan...

  • Akjson
    JennieG skrev 2013-02-18 16:41:16 följande:
    Jag vet faktiskt inte om man brukar göra det men jag har tänkt göra det iaf. Vi har kyrkan kl 15 och det är säkerligen bokat efter oss också så jag tänker sätta små blommor som passar de flesta. Det sitter små vaser vid varje kyrkbänk så jag tänker mig små buketter i dem, så blir det som en inramning när vi går in. Vet inte om man brukar få göra det men vi gjorde det när en god vän gifte sig och kyrkan ligger nästan på vår gård så vi känner vaktmästaren väl
    Jag kan ju hoppas att dom som viger sig innan oss gör lika . Då kanske det sitter små blommor där redan.....
  • Akjson
    MariaochDaniel skrev 2013-02-19 10:51:13 följande:
    Man kan smycka kyrkan om man vill. Men som ni redan skrivit, det kan vara lite bökigt/stressigt att göra det om det är ett annat par som ska vigas en timme efter och innan. Vi har vigsel 14 och andra par viger sig klockan 12 och 16, så det är ingen panik.
    Vår tärna/florist vill nog gärna smycka kyrkan men jag vet inte. Är det nödvändigt? Kyrkor är ju så fina i sig.
    Hur ska ni göra?
    Jag tänker tillbaka på bröllop jag varit på. Jag kan minnas ett som jag vet hade små blommor vid varje ingång tilll bänkraderna. Det var fint. Men inget jag funderade så mkt mer över...Det är så snabb cermoni och man är så koncentrerade på brudparet. Vi kommer juh ändå inte hinna.... eftersom vi har ett par före och ett par efter....
  • Akjson

    Hej alla dalabrudar,
    Hur går det? Här går det lite trögt...har kommit in i en svacka ( igen ). Blir lite avis när man är härinne och ser alla spira av inspiration.
    Men jag har mkt klart, klänning, frisyr, skor, make up. Mannens kläder ska vi försöka fixa inom några veckor. Till våra döttrar har jag klänningar som jag köpte för länge sen men nu inser jag att dom kanske hinner växa ur dom så det blir till att leta nytt. Vi har även gjort klart med en solist till kyrkan men just som vi gjort klart med henne kom vi på några andra vänner som är jätteduktiga på att spela och sjunga så nu byter vi ev. Dom känner vi och dom kan tillsammans med oss planera låtval etc som oxå gör mej stressad just nu. Den 06 april har vi sista OSA datum. Vi har fått svar av ca 75 st och väntar svar från 30 st. Endast 2 har tackat nej.
    Ska kolla på Fricks i Rättvik om dom kan göra vanliga vita princesstårtor. På Focus här i Falun ville dom ha 180kr per tårta vilket är bra pris men det innebär risk att köra dom i bil 5 mil på dagen d .
    Blommor tänker jag beställa från Karlehags blommor i Rättvik. Har inte hunnit träffa dom heller än. Direkt efter OSA datum gått ut tänker jag gå ut hårt och börja fixa med allt.....

  • Akjson

    Vi gifter oss den 15 juni i Rättviks kyrka. Vi ska ha middag och fest på Sjövillan i Rättvik vid stranden. Efter OSA datum gått ut ska vi sätta oss ner med dom och bestämma slutgiltig meny. Har fått offert i höstas på sittande förrätt, buffé varmrätt och sittande efterrätt. Tårtor och vickning får vi ha själva vilket är toppen. Jag är nervig inför vädret oxå. Vi tänkte ha brudskål invid/ute på långbryggan. Men vart tar vi vägen om det regnar??? Vi får ej vara på sjövillan eftersom vi har egen champange. Min syster fixar min make up. Hon är hudterapeut och verkar ha koll på läget. Frisyren fixar en släkting med. Hon är utbildad frisör men jobbar inte med det. Hon har redan testat på mitt hår och det blir helt uppsatt, jättefint. Har bokat tid hos frisör för klipp och sling strax innan. Har även fått presentkort på att fixa naglarna på ett ställe i Falun så det kan man oxå anse som klart.

  • Akjson
    Alyllyra skrev 2013-03-26 10:16:29 följande:
    Hej på er!

    Nu börjar vi komma igång igen efter att ha haft en seg början på året. Men eftersom det inte är förrän september så har vi inte så bråttom heller... Har beställt inbjudningskorten och fått besked om att de är på väg med posten. Det längtar jag efter, det ska bli jätteroligt att få börja skicka ut dem!

    Har bestämt mig för klänning, tänkte gå in imorgon och beställa den innan jag åker upp till Dalarna över påsk. Och så har vi fixat några underbara vänner som ställer upp som toastmasters!

    I övrigt har sambon jättesvårt att bestämma sig för kostym. Antingen ska han beställa från Suitopia (vi var inne i butiken och kikade på tyger och färgprover) eller köpa en färdigsydd. Och han har jätteångest. Men jag tycker det är rätt åt honom efter all den ångest jag har haft över min klänning Tungan ute 

     
    När ni var på Suitopia, sa dom då hur lång tid det tar att få en kostym? Jag gillar deras koncept och priser...
  • Akjson

    Just ja, ang kostym så ska vi till Gävle om några helger bara jag och min sambo så då ska vi leta kläder åt honom. Hittar vi inget kanske vi beställer från Suitopia om vi hinner få kläderna i tid.

  • Akjson

    MariaochDaniel, visst ska ni ha festen på Rankhyttan? Vi ville vara där men blev för många gäster. Vart hyr ni kläder till din blivande? Jag har köpt min klänning hos Alexandras i Borlänge men det lät så dyrt att hyra, vad betalade ni? Min förlovningsring har jag redan, vi tog den med diamanter. Så ska vi få varsin slät under vigseln. Det måste vi fixa. Min farfars guldring ligger hos guldsmeden och väntar på att vi ger ok att den ska få bli omgjort till våra vigselringar..... Tårtan från focus lät både god och prisvärd!

  • Akjson

    Samma här, vi tar min sambos namn för att barnen heter det. Jag heter ett vanligt -son namn och han ett vanligt -berg namn.... Vi funderade på att hitta på ett eget precis efter att han friat men nu är vi nöjda med hans och barnens efternamn

  • Akjson

    I Falun är blomsterriket jättebra. Magnolia är också toppenbra. Har sett brudbuketter från båda....Jag kommer att beställa från Karlehags blommor i Rättvik eftersom vår vigsel är där.

  • Akjson

    Idag har vi träffat prästen, övat i kyrkan och varit på Sjövillan och stämt av. Allt känns sååå bra! Min sambo kommer att gå in med barnen under klockringningen och sen kommer min far och jag till ingånsmarschen. På restaurangen kom vi fram till att ha sittande varmrätt ( hade planerat buffé ). Vi är så många som 110 st så sittande blir bättre. Däremot skippar vi efterrätt och tar ist bensträckare efter varmrätten och sen blir det bröllopstårta, kaffe och avec. Sjövillan fixar verkligen med allt och är så kunniga. I maj ska vi dit och provtagning och prova ut vinerna . Hur går det för er andra? Jag har vart av ett tag men nu är jag på g igen!!!

  • Akjson

    Vi ska inte till sjövillan på provtagning utan på provsmakning

  • Akjson

    Nu börjar det bli stressigt. 15 juni närmar sig med stormsteg. Svenssexa en helg och möhippa en, sen är det inte mycket tid kvar. Idag ska jag till Rättvik för att förhoppningsvis beställa brudbukett etc. Ska även till sjövillan för att slutgiltigt besluta om dukning och placering av bord. Vi har gjort klart prel bordsplaceringn. Det som ligger över mej är festprogrammet och vigselprogramet. Har inte gjort nåt mer än att hitta ett tryckeri. Men jag måste ju göra programmen först....suck. Hur går det för er andra?

  • Akjson

    KarinG, jag har släkt som kommer att fixa hår och make åt mej i Rättvik. Har tyvärr ingen koll....

Svar på tråden Dalabrudar 2013