Inlägg från: MariaochDaniel |Visa alla inlägg
  • MariaochDaniel

    Dalabrudar 2013

    Alyllyra skrev 2013-01-25 17:40:15 följande:


    Otroligt fin klänning!! Hade jag haft kroppen för den, så hade jag haft något liknande. (nu blev det istället en med snörning i ryggen och mycket puffad kjol nertill), men är jättenöjd!)

    Akjson: blev det Alexandras eller högtidshuset? Jag hittade min på alexandras, och är jättenöjd.

    Så det blir bröllopsresa till Nice och Rhodos för er. Vi funderar fortfarande. Vill eg åka till västindien men det blir för dyrt och inte så bra resmål för barn. Vi funderar nu på Italien istället nästa sommar och kanske minimoon till någon herrgård i Sverige nån helg denna sommar.

    Nån som har tips på resmål? Kostnad som en vecka i Europa, alltså inte 30.000 som resorna till västindien kostar. Helst inte heller så lång flygresa då jag är flygrädd....

    Hur går det annars för er?
    Vi har precis skickat ut inbjudningarna och svaren börjar komma in....så spännande! =)
  • MariaochDaniel
    Akjson skrev 2013-01-25 21:49:22 följande:
    Det blev Alexandras.... Började där och fick toppenservice.... Ang restids, vad är ni ute efter? Jag jobbar med resor samt att jag letat passande resa åt oss. Vi åker nog på en längre resa hela familjen längre fram. Västindien låter toppenhärligt! Värt att vänta på....
    Svårt det här med resa.
    Å ena sidan vill vi åka långt bort, lång tid. MEN vi kan inte lämna sonen hos barnvakt så länge. Och helst vill vi åka själva.
    Så antingen västindien med sonen, eller typ Italien själva (vi tänkte in rom utan venedig eller capri eller båda). Vi lär ju inte komma till västindien nån annan gång än på bröllopsresa liksom...knepigt. Allt jag begär är romantisk tid tillsammans med sol och bad! =)
    Har du nåt annat tips?
  • MariaochDaniel

    Åh Nice är underbart. Där finns allt man vill ha, lyx, sol och bad och storstad!

    Vi kommer inte åka på resa förrän nästa sommar när sonen är lite större, så jag vet eg
    inte hur länge vi kan vara borta. En vecka hoppas jag ju på såklart! =)

    Vi hade fundering på att flyga till rom, bo där nån natt eller två och sedan åka vidare till capri.
    Men då hinner man inte vara där så länge... hmm..
    Vi måste nog bestämma oss om det blir med eller utan barn först och främst =)

  • MariaochDaniel

    Han är 1 år i sommar och det tycker vi är för tidigt, och dessutom hinner vi inte spara ihop till resan detta år. Så resan kommer att bli nästa sommar.
    Hotellvaktmästare? =)
    Det får nog bli en liten minimoon i Sverige i år så får vi planera den riktiga resan lite senare när vi vet mer om budget och så.

  • MariaochDaniel

    Välkommen hit pjuk!
    Vart gifter ni er? alltså vart ska ni ha festen, om ni ska ha någon?
    Berätta gärna lite hur långt ni har kommit i planeringen.

  • MariaochDaniel
    Alyllyra skrev 2013-02-01 15:32:59 följande:
    Tack! Jag hoppas fortfarande på att ha råd med den fast jag vet att det kan bli svårt... Men jag fick reda på häromdagen att jag kommer att få en mindre bonus från jobbet i april, så jag kanske kan öronmärka den till klänningen

    För att svara på din fråga så är det en Allure 8965 www.allurebridals.com Hjärta 

    ---

    Hur ni allihop med inbjudningarna? Är ni "pyssliga" människor och gör dem själva? Sånna människor imponerar mig, själv har jag mycket idéer men lyckas aldrig utföra dem som jag vill ha dem. Varifrån beställer ni som tänker beställa kort? 
    Vi hart gjort våra inbjudningar själva och har precis skickat ut dem. Får in svar då och då så det känns jättekul och spännande! Vi är pyssliga av oss så för oss var det självklart att göra dem själva. Min mamma fick texta kuverten, annars gjorde vi allt. Klippte och klistrade, satte dit sidenband och klistermärken i form av två ringar. Vi är jättenöjda! =)
  • MariaochDaniel

    Vad kul! Det är alltid kul att få iväg inbjudningarna och börja få svar =)

    Klänning- klar
    Tärnklänningar-klar
    Toastmadames och marskalk-utsedda
    Kyrka och festplats- bokad
    Ring-beställd, kommer den 20e =)
    Solist, barnvakt och fotograf bokad

    Det vi har kvar är att bestämma hur mitt hår ska se ut, vilka blommor vi ska ha, vilken mat och vilken musik (valslåtar och låtar under hela kvällen). Men allt detta har vi börjat skissa på.

    Vad behöver du hjälp med?
    dukning? blommor? mat?

  • MariaochDaniel

    Ja du ligger okej till. Det största verkar ju ändå vara bestämt och fixat redan.
    Men jag vet själv att det är svårt att bestämma sig! Jag tvekar mellan en strikt bukett med röda rosor till en lite mer vild vintage tex. Smycken är klart och håret nästan bestämt.

    Dukningen är också lite svårt. Vilka typer av vaser? Dekoration på borden? blommor?
    vi får också dukar, servetter och porslin på stället.

  • MariaochDaniel

    Vi var på bröllopsmässan i Haganäs idag. Någon mer som var där?
    Åh Greens hotell, där är det mysigt. Där var vi för ett halvår sedan dock inte i sviten.

    Hår och smink kommer salong Beatrice i Falun göra.

    Hur har ni andra tänkt med dukning och bordsdekoration?
    ensamma blommor i höga vaser, låga arrangemang? ljusstakar? ljushållare?

  • MariaochDaniel

    Det blir nog mycket blommor på borden här också, då en tärna/toastmadame är florist =)
    Men hur?
    Måste förstås först kolla vad Rankhyttan har att låna ut i form av vaser, skålar att ha blommor i. Eller vet du JennieG?

    Å ena sidan gillar jag enkla blommor i vaser och å andra sidan gillar jag arrangemang.hmmm
    ingen som har inspirationsbilder på dukningar?

  • MariaochDaniel

    Man kan smycka kyrkan om man vill. Men som ni redan skrivit, det kan vara lite bökigt/stressigt att göra det om det är ett annat par som ska vigas en timme efter och innan. Vi har vigsel 14 och andra par viger sig klockan 12 och 16, så det är ingen panik.
    Vår tärna/florist vill nog gärna smycka kyrkan men jag vet inte. Är det nödvändigt? Kyrkor är ju så fina i sig.
    Hur ska ni göra?

  • MariaochDaniel

    Akjson: gå gifter vi oss samma dag =) Kanske sagt det förut, har lite minnesluckor =)
    Vi kommer att beställa tårtor ifrån Focus. Vi har provsmakat och det är skitgott! Vi valde sockerkaks och chokladbotten, smörkräm och hallonmousse inuti och sugarpaste med röda rosor inuti. Både gott och fint. 35kr/bit.

    Här är också mycket klart. INbjudningar skickade, klänning klar (ska hämtas helt färdig om några veckor) ring färdig (ligger hemma och väntar). Brudgummens kläder bestämda, han kommer att hyra en frockcoat, han blev skitsnygg i det! =)

    Just nu pysslar vi med festhäfte och tittar på vilken musik vi vill ha på festen.
    Sedan är det här med efternamn! Jag har två efternamn idag, eller ett efternamn och ett mellannamn. Jag kommer att ta sambons efternamn men frågan är om jag också ska behålla ena av mina. Kan inte bestämma mig!
    De två passar inte ihop och jag vill absolut ha hans, eftersom vår son heter det. MEN mitt efternamn är taget och det är bara vi som heter så, så det vore kul att behålla. Hjälp!

    Vi har OSA om ca två veckor och det är fortfarande ca 20 st som inte svarat. Inte ett enda nej =)

  • MariaochDaniel
    Akjson skrev 2013-03-26 13:30:53 följande:

    MariaochDaniel, visst ska ni ha festen på Rankhyttan? Vi ville vara där men blev för många gäster. Vart hyr ni kläder till din blivande? Jag har köpt min klänning hos Alexandras i Borlänge men det lät så dyrt att hyra, vad betalade ni? Min förlovningsring har jag redan, vi tog den med diamanter. Så ska vi få varsin slät under vigseln. Det måste vi fixa. Min farfars guldring ligger hos guldsmeden och väntar på att vi ger ok att den ska få bli omgjort till våra vigselringar..... Tårtan från focus lät både god och prisvärd!


    Precis det stämmer bra det.Vi är jättenöjda över vårt val av lokal. Vi är "bara" 45 st så det passar bra.

    Jag köpte också min klänning på alexandras och tärnklänningarna. Vi ska hyra sambons kläder därifrån också.
    Vi får komplett, frockcoat, byxor, skjorta, kravatt och skor för 2400kr. Helt okej pris tycker jag =)
  • MariaochDaniel
    Alyllyra skrev 2013-03-26 16:58:33 följande:
    Jag tror att hon sa 4-6 veckor. Eller snarare, att det brukade ta 2-3 veckor men att de säger 4-6 veckor eftersom det ibland kan ta den tiden och de vill att man ska vara säker på att beställa i tid.
    MariaochDaniel skrev 2013-03-26 12:43:38 följande:
    Sedan är det här med efternamn! Jag har två efternamn idag, eller ett efternamn och ett mellannamn. Jag kommer att ta sambons efternamn men frågan är om jag också ska behålla ena av mina. Kan inte bestämma mig!
    De två passar inte ihop och jag vill absolut ha hans, eftersom vår son heter det. MEN mitt efternamn är taget och det är bara vi som heter så, så det vore kul att behålla. Hjälp!
    Hmm, knepigt. Men du får nog tänka på vad som är viktigast; att heta samma som er son eller att behålla det unika namnet. Om du kan avgöra det utan att tänka på namnen i sig så har du ditt svar där

    Vi har också en efternamnsfråga som ligger och gror. Jag har ett unikt namn och har redan bytt efternamn en gång i mitt liv (för att heta samma som min släkt - inte pga giftemål Flört ), så jag tänker inte byta igen och förvilla mina vänner ännu mer... Sambon har ett vanligt "-son"namn, men har jätteångest över att byta bort det eftersom det är "en del av vem han är". Jo tack, och det har ju ingen annan känt genom världshistorien, liksom. Tungan ute
    Så diskussionen är egentligen inte en diskussion, snarare att han måste bestämma sig om han tycker att det är viktigt att vi heter samma sak.

    Jag kanske låter lite hård, men min sambo har alltid så svårt för att bestämma sig. Så egentligen blir det lättare för honom när jag är bestämd - nu har han bara två saker att välja på. Om jag hade varit villig att byta nman hade vi haft ännu fler alternativ, och då hade han aldrig kunnat komma fram till något... Oskyldig
    Jadu så kan det vara.
    Frågade sambon idag om han skulle kunnat ta mitt namn, men han ville behålla sitt. Där ser man =)
    Men vi hade bestämt hans namn när vi fick barn och döpte sonen till hans efternamn så...
    Det lutar åt bara hans efternamn, jag kan ju ta tillbaka mitt senare om jag vill.
  • MariaochDaniel

    Jag har nu valt att ta sambons efternamn. Det känns rätt, men det känns ändå skönt att jag kan lägga till mitt ena efternamn som mellannamn senare om jag vill det.

    Det här med florist. Min tärna och toastmadame är florist så hon kommer att göra alla blommor åt oss.
    Hon har jobbat på blomsterriket i Falun och tycker de gör jättefina saker där. Nåt att kolla upp ev? Eller, vilken stad gäller det nu igen?

    Vi har inte bestämt några blommor kan tilläggas, är lite velig där =)

    Snart går vår OSA-tid ut. Och inte ett enda nej, det känns kul!

  • MariaochDaniel

    5 veckor kvar idag!
    Helt galet ju.
     Känns både stressade och spännande! Längtar också =)

    Vad pysslar ni andra med?
    Just nu har vi en massa möten inbokade, prästen, toastmadames, fotografen osv.
    Sedan tränar vi på dansen och kollar vilken musik vi vill ha på kvällen. Och gör dekorationer i papper =)

Svar på tråden Dalabrudar 2013