Inlägg från: JochP |Visa alla inlägg
  • JochP

    Dalabrudar 2013

    Hej på er! Har inte sett den här tråden förrän nu. Jag bor i Leksand och vi kommer också gifta oss här den 29 juni. Det blir borgerlig vigsel på Hildasholm och sedan fest i Tibble bystuga. Nu börjar planeringen ta fart på riktigt. Har i dagarna fixat fotograf och toastmaster och jag håller på att bestämma mig vad jag ska ha för klänning. Det börjar kännas verkligt det här nu, innan har det ju varit så lång tid kvar.

  • JochP

    Hej igen! Spännande för er som inte har så långt kvar. Hur känns det? Läget under kontroll? Vi har som sagt bokat plats för vigsel och fest och planerat i stora drag hur vi vill ha det. Jag har bokat frisör och vi har fotograf(en vän) samt toastmasters. Vårt färgtema är vitt och turkost. Ska ha mest vitt med en del turkosa detaljer. Jag kollar efter klänning för fullt, vill gärna ha en klänning i spets men vill helst inte ha släp eftersom det är vigsel utomhus. Jag har några alternativ, får ser vad jag bestämmer mig för till slut. Vi ska ha mellan 90-100 gäster, det blir verkligen roligt. Vi har varit ett par i elva år och har tre barn ihop så detta är inte en dag för sent!

  • JochP

    Vi hade tänkt en budget på ca 60000, men inser att det kommer bli mer än så. Men vi köper saker efter hand under året så känns det inte som så många utgifter samtidigt. Bröllopsresan är bokad och går till Rhodos.

  • JochP

    Vi ska skicka ut inbjudningskorten om nån vecka, tror jag. Måste jaga rätt på alla adresser innan. Vi gifter oss 29 juni.

  • JochP

    Vi har beställt kort från vistaprint. Enkla men eleganta kort. Vi blev jättenöjda. Jag gillar att pyssla, men kanske inte den mängden(56 kort). Får se när vi får iväg dem, det blir väl nån gång närmaste veckorna. Hur gör ni med maten? Vi ska ha catering och tänkte börja höra med olika restauranger vad de har för alternativ. Tycker Rältagården låter bra då de kör med ekologisk och närodlad mat. Jag har ätit där en gång och det var gott. Får se vad de har att erbjuda. Förresten, var tillbringar ni bröllopsnatten? Vi har kollat lite på nätet på hotellen i Tällberg, men vi verkar vara sent ute, det är bara vanliga rum kvar i juni. Hade gärna haft något lite extra lyxigt. Ska ringa runt och fråga.

  • JochP

    Hur går det för er, Dalabrudar? Vi har bokat hotell för bröllopsnatten. Det blev Greens Hotell i Tällberg, rum kategori Exlusiv med bubbelbad. Inte för att man kommer vara på hotellet så mycket, men det känns bra att man har ett fräscht rum iallafall. Vi har kontaktat Rältagården för prisförslag för catering. Annars har vi inte hunnit så mycket sen sist jag skrev. Har inte skickat inbjudningarna än, kanske hinner nästa helg. Var fixar ni hår och make up?

  • JochP

    Akjson: Vilket datum var det ni skulle gifta er? Vi gifter oss 29 juni i Leksand. Är väl lite stiltje för oss också just nu. Väntar på offert från cateringfirman, men det verkar gå segt. Min klänning har blivit för stor så den måste sys in, jag har medvetet försökt gå ned några kilo så det var planerat. Vi har inte heller köpt mannens kläder. Var ska ni kolla på det? Jag har beställt kläder till pojkarna och dottern har en klänning sen förut. Vi har turen att en vän är tårtmakare så hon ska förhoppningsvis göra våra tårtor. Vill inte heller ha nåt avancerat det blir bra med vita princesstårtor för oss med.
    Var var det ni skulle gifta er och ha festen? Jag orkar inte bläddra bak i tråden. Var fixar du smink och hår? Jag gör det hos min vanliga frisör i Leksand. Vad ska ni ha för mat på bröllopet?

  • JochP

    Vi har två st som har svarat nej. Av 112. Men det är många som inte svarat än, vi har osa senast 15 maj.

  • JochP

    Jag ska ta makens efternamn, våra barn heter redan så. Men jag har inget speciellt efternamn nu så för mig byter jag gärna.

  • JochP

    Jag vet inte alls vilka florister som är bra här i närheten. Jag tänkte gå in på nåt ställe här i Leksand och höra vad de kan erbjuda.
    Jag har en liten fundering angående mikrofon och förstärkare då vi ska ha utomhusbröllop och en väninna ska sjunga. Har ni nån aning om var man kan hyra det någonstans?

  • JochP

    50 dagar kvar! Mycket kvar att fixa, men bockar av några punkter varje vecka. Börjar längta enormt!

Svar på tråden Dalabrudar 2013