• Mimmi78

    Bröllop utomlands

    Av byråkratiska skäl blir det två vigslar för oss då vi inte är bosatta i Sverige men vill gifta oss där. Den ena är redan gjord i Las Vegas. Vi tänkte att om vi ändå ska göra det två gånger, kan vi göra det ordentligt!  

    Jag har full förståelse för att det kan kännas jobbigt att göra det två gånger, jag var jätteledsen när vi insåg att det var det bäst att göra så. Men, det är faktiskt skönare att ha gjort det, än att i efterhand inse att man måste göra om vigseln för att den första inte var laglig.
    Jag var rädd för att det "riktiga" bröllopet inte kommer att kännas högtidligt och äkta. Min blivande man (eller ja, vi är ju egentligen redan gifta men bara i smyg!) sa något till mig som hjälpte mig: Är det viktigaste att lova varandra inför alla vänner och familj eller en okänd vigselförättare? Och det stämmer ju faktiskt. Ja, rent lagligt kommer vi att vara gifta, men det är vad vi lovar inför alla vi känner som faktiskt spelar roll.

    Nu är som sagt ena vigseln gjord och även om alla inte har möjlighet att göra den lagliga vigseln i Las Vegas, tycker jag att det är toppen att få göra det två gånger och att få ha upplevt galenskapen i Las Vegas.
    AugustiVegas, ni kommer att ha så roligt!

    Dessutom är där ett par saker som jag gjorde "fel" på första vigseln, t ex höll blomsterbuketten alldeles för högt upp och fick black out över vilket finger jag skulle sätta ringen på, så nu har vi övat på det! Vi tog av ringarna när vi kom hem igen. På bröllopet får mannen hjälpa till genom att sträcka fram vänster hand!  

    Lycka till, brudar! Härligt med utomlandsvigsel! 

  • Mimmi78

    Alltså, vi har inte övat hemma på att sätta på ringen, jag menar att vi har haft en ceremoni som genrep. Det blev lite fel där!

  • Mimmi78
    AugustiVegas skrev 2013-07-08 21:00:58 följande:
    Varför var inte eran vigsel laglig? Finns det "låssas"-vigslar där i Vegas åxå? Iofs, finns ju allt möjligt där.. Ja, jag längtar verkligen!! Ska bli grymt kul! Snacka om upplevelse alltså!
    Vår Vegas-vigsel är vår lagliga! Vi valde att göra den där, istället för att gå till rådhuset där vi bor. Så du kan vara lugn!
Svar på tråden Bröllop utomlands