Inlägg från: Skogus |Visa alla inlägg
  • Skogus

    Ångrat val av bestman, hur gör man?

    Hej!

    Min blivande valde att tillfråga sin barndomskamrat om han ville vara bestman på vårt bröllop. De bor på olika orter och har inte träffats så mycket senaste ett-två åren, men han kände ändå att det är han som funnits vid hans sida längst tid. Nu vid närmare eftertanke känner han att det känns fel. Han känner att de vuxit ifrån varandra och att att hans blivande bestman inte verkar ta detta på allvar. Han har redan satt sig emot val av klädsel och säger att han vill ha något färgglatt och roligt, vilket inte alls passar vårt "tema". Dessutom börjar min m2b tvivla på om hans vän verkligen kan ta på sig ansvaret fullt ut och se detta som en viktig del i min m2b´s liv eller om han bara ser det som en enda stor rolig brakfest. Det hör även till lite andra situationer som blivit lite olustiga sist vi hade honom här på besök. Han kom i hop sig lite med min tärna och hon känner sig inte speciellt bekväm i hans sällskap. Min m2b önskar i stälelt att han frågat sin bror som han vet skulle ta detta på allvar och finnas som ett stöd både fram till bröllopet och därefter.

    Vad tycker ni att han ska göra? Ska han byta och i så fall vad säger man? Eller ska han "stå sitt kast"? 

  • Svar på tråden Ångrat val av bestman, hur gör man?
  • Skogus

    Det är redan så att han har två marskalkar, den andra är min bror. Det är ett sånt svårt dilemma, man vill ju verkligen att det ska kännas riktigt bra och jag vet själv inte om jag tycker att han ska följa hjärtat eller inte. Dock så känns det som att det här är vår dag, vår resa och något vi förmodligen bara gör en gång i livet och då kanske man ska välja den man verkligen litar på?

  • Skogus

    Tack för era åsikter och perspektiv på saken, vi väntar och ser hur det utvecklar sig och tar upp det med honom. Blir det inte bättre så får vi kanke tänka om. Känns bara trist att behöva känna så här över huvudtaget...

  • Skogus
    ThereseV skrev 2012-11-09 19:29:16 följande:
    Om ni väljer till hans bror så ni har 3 marskaler så blr det ju lite "2 mot 1" och det tonar kanske ner barndomskamraten lite? Är dom två andra insatta i situationen så kan ju dom ha lite koll på honom och avstyra, om ni är rädda att han på något sätt ska spåra ut. Det blir dessutom lättare att säga ifrån med kläder om ni har två andra marskalker som är likadant klädda. 
    Med tre marskalker så behöver kanske inte heller tärnan ha lika mycket kontakt med honom?  
    Det är ju helt klart en ide!
Svar på tråden Ångrat val av bestman, hur gör man?