• Boring­brick
    Äldre 1 Nov 16:11
    13072 visningar
    43 svar
    43
    13072

    Hur träffades ni?

    Jag tycker att det är väldigt intressant att veta hur folk träffades.

    Dessutom håller jag på att skriva en bok om mig och min pojkvän, det börjar med när/hur vi träffades och jag ska fortsätta skriva under vårt liv tillsammans, eventuellt försöka göra den till en "riktig" bok om 30 år eller så. 

    Så hur träffades du & din partner? :) Vad är er historia? :) 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-01 17:12
    Slog mig att jag kanske borde lägga till min egen historia.

    Jag och min pojkvän träffades första gången på en stor halloween fest vid 13/14-års ålder. Han bjöd upp mig för att dansa, jag tackade dock nej pga blyghet. Senare under åren så såg vi varandra då & då, men hade inte mycket mer kontakt än "hej". Han hade sen han var liten bott uppe i Norrland, men flyttade hit vid ca. 16-års ålder. En dag vid 17/18-års ålder så var vi båda på samma ställe, jag bestämde mig för att gå fram och prata med honom, jag hade då redan pojkvän men tänkte att vi kanske kunde bli vänner. Efter detta så bjöd jag hem honom på filmkväll-detta slutade med att han stannade till morgonen och vi satt och pratade hela natten. Efter detta så började jag känna något, vi umgicks flera gånger och känslan blev bara starkare. Tillslut gick det inte att neka, så jag var tvungen att göra slut med dåvarande pojkvän för att jag var så extremt förälskad i min nuvarande pojkvän. Nu i efterhand så har vi pratat om hur vi kände dom där gångerna vi umgicks som vänner, vi båda hade haft jättesvårt att bortse från fjärilarna i magen.

    Det finns ju många detaljer mellan första samtalet till att vi blev ett par, men ville inte att det skulle bli alltför långrandigt. ;)

  • Svar på tråden Hur träffades ni?
  • Äldre 1 Nov 19:49
    #11

    Jag hade sprungit på min sambo ett par gånger på fester och tyckte han var snygg och trevlig. Jag tog mod till mig och skickade ett meddelande på facebook efter att vi setts på en fest, vi hade en trevlig dialog via meddelanden. Efter en vecka frågade jag om vi skulle ta en fika och han svarade att han hade lite mycket just nu. Jag skämdes som en hund eftersom jag ju "blottat" mig och visat mitt intresse och så nobbade han mig!

    Jag slickade mina sår och allt rullade på. Vi sågs på en fest och han var supergulligt och snäll och jag tänkte att han kanske kunde bli en kompis ändå, trots att jag kände mig en aning stukad av hans diss. Festen slutade med att hela sällskapet gick ut på krogen. Jag hade kul med mina kompisar och flörtade och dansade! En timme innan stängning hade mina fötter fått nog så jag gick till några i sällskapet och sa "jag ska nog ta och gå hemåt nu". Jag sa hejdå till alla och när jag gick mot garderoben kom han efter och tog mig i armen och sa "ska vi inte gå hemåt tillsammans?" Jag blev sååååå chockad! I rena förvirringen följde jag med honom hem. (Very very out of character for me!). Så började det -och nu ska vi gifta oss!

  • Boring­brick
    Äldre 1 Nov 19:53
    #12
    CharliesChoice skrev 2012-11-01 19:49:56 följande:
  • Äldre 1 Nov 20:09
    #13

    Jag städade på hans jobb. Sen tjatade han till sig en hemstädning som jag gjorde för 300 kr. När sommaren kom så följde jag med honom i hans båt och det blev lite mcturer. Jag hade bestämt mig att vi inte skulle bli ihop, han var alldeles för gammal.
    Ja och nu tre år senare är vi förlovade, köpt hus och planerar bröllop =) 

  • Äldre 1 Nov 20:14
    #14

    Efter ett långt förhållande som snabbt tog slut och ett halvtårs återhämtning tog jag steget ut i cyberrymden och gick med på en dateingsida. Efter ca 2 veckor dök det upp en kille som verkade intressant nog och hade tagit kontakt med mig. Efter några dagars mailande på sidan flyttade diskussionen över till facebook och vi bestämde träff på allmän plats.

    Ca 10 dagar efter första meddelandet hade vi första träffen.. "Vad har jag gett mig in i?"....Några dagar senare var vi på bio och efter det kom han hem till mig. Några kvällsträffar efter jobbet med allt senare kvällar.. En månad efter första meddelandet var vi ett par.  I juli på första semestern vid Ikea bestämde vi att vi flyttar ihop efter jul/nyåret...

    I juli iår, 14 månader efter första träffen, 6 månader efter att vi blivit sambos, gick han ner på knä hemma vid köksbordet. Bröllopet blir troligtvis i juli 2014. Aldrig hade jag trott att jag skulle hitta kärleken 35km bort via internet.

  • Lovajs­ing
    Äldre 1 Nov 20:29
    #15

    Jag och min make gick samma program på gymnasiet ett år. Några år senare sa vi artigt "Hej" när vi träffades bland mkt folk i Örebro där han då bodde. Han skrev sedan till mig på facebook och så började det. Vi skrev och skrev hela hösten då vi itne kunde träffas pga avstånd. När han Sedan flyttade tillbaka till hemorten träffades vi varje dag, och efter några osäkra dagar då vi svävade i ovisshet om vi var tillsammans eller ej frågade jag chans på honom ( kände mig som 11 år) och han sa ja. 1.5 år senare friade han vid en sjö. Nu nästan tre år senare är vi gifta! Underbart :)

  • Annamo­lly
    Äldre 1 Nov 21:20
    #16

    Jag bor i London. Jag gick pa en kompis julbal pa hennes jobb 2008. Egentligen var jag dar som 'dejt' at hennes kollega som inte hade nagon att ga med (det var dock aldrig nagot mellan mig och den killen). Nar jag kom tillbaka till vart bord efter att ha hamtat en drink sa sitter nagon som jag bara kan beskriva som den mest attraktiva person jag nagonsin traffat, pa min plats och pratar med min 'dejt' (som ar hans kompis). Vi halsar och han ber blygt men charmigt om ursakt for att han tagit min plats. Sa fort middagen ar over borjar vi prata och sedan umgas vi hela kvallen. Jag far reda pa att han ar fran Grekland och har bott i London lika lange som jag, och till och med bott i samma omrade under en tid! Nar han skjutsar hem mig pa kvallen ber han om en dejt. Han friade pa min 30-ars dag forra aret och vi gifter oss i Juni! Helt galet alla faktorer som var pa plats for att vi skulle fa traffa varandra. Det kanns som odet! :)

  • Vallmo
    Äldre 2 Nov 00:36
    #17

    Jag träffade min sambo under en sprakkurs i Nice, Frankrike. Jag hade da en pojkvän hemma i Sverige. Vi träffades pa en fest med en massa svenskar (han är fran bulgarien och hade blivit bjuden till festen av en svensk kollega).Vi trivdes genast jättebra i varandras sällskap och efter den kvällen umgicks vi varenda dag. Under de tva manaderna som vi sags hann vi komma varandra väldigt nära och i slutet sa sov jag även över hemma hos honom i princip varje natt. Vi var fortfarande bara kompisar.
    När kursen var slut akte jag hem till Sverige och han till Bulgarien. Jag kommer da, helt plötsligt, pa att jag i själva verket har mycket starkare känslor för honom än jag trodde. Jag hade nog helt enkelt förträngt mina känslor da jag redan hade en pojkvän hemma, och kunde inte erkänna för mig själv att jag gatt och blivit kär i nagon annan.
    Jag gjorde slut med min davarande pojkvän och akte tillbaka till Nice tre veckor senare.
    Min sambo hämtade mig pa flygplatsen och vi gick direkt fran att bara vara vänner till att bo ihop.
    Idag har vi varit ihop, och bott ihop, i tre ar! :)

  • Äldre 2 Nov 01:45
    #18

    Vi träffades på en chattsida på Aftonbladet.se i januari 2003. Vi började prata lite, vid samma tid ungefär samma kväll. Sen började vi skriva brev, skickade kort på hur vi såg ut,men vi talades inte vid på telefon. Efter ca tre månader bestämde vi att ses irl, fast han bodde i Stockholm och jag på västkusten. Men sedan ett halvår hade hans bror flyttat till Göteborg. Så vi bestämde att ses i Göteborg ca 9 mil ifrån där jag bor. Jag stod på prången när hans tåg rullade in och jag kunde se honom på en gång när han klev av tåget. Började gå emot honom och märkte att han hade inte sett mig än så jag vek av lite och liksom gensköt han lite och gick fram och frågade "letar du efter någon speciell" Då sken han upp. Senare gick vi på bio, och ja...sedan den dagen har vi varit ett par. Och i mars nästa år firar vi 10 år tillsammans och fyra månader efter det planerar vi att bli man och hustru

  • Äldre 2 Nov 01:48
    #19

    ...och självklart stod jag på perrongen och väntade...och inget annat

  • Äldre 2 Nov 10:08
    #20

    Efter ett par hemska förhållanden där jag blev utsatt för otrohet, lögner och ett försök att snärja mig med en "graviditet" så var jag mest inne på spåret att alla kvinnor var likadana och gick all in för att bara ha kul, inte binda mig till någon. Jag upptäckte hur fantastiskt lättraggat det var på Facebook. Jag och en polare gjorde saker som killar ibland får för sig, se vem som kan skaffa flest dates under en viss period. 
    Efter x antal olika dater så träffar jag en tjej som verkligen fick mig att dra efter andan. Hon var så otroligt glad, smart, charmig, sexig och vacker. Alla tankar jag haft på "jag ska aaaaldrig gifta mig" eller "varför ska jag skaffa barn? det är bara dyrt" försvann successivt och det slutade med att jag satt och planerade mitt frieri till henne under 4 månaders period för att få det perfekt. På min 30 års dag, efter 3½ år tillsammans, varav 2½ som sambos, sa hon ja :)
    Nu gifter vi oss 9e aug 2014 och jag kan inte vara lyckligare.

Svar på tråden Hur träffades ni?