Inlägg från: thomazine |Visa alla inlägg
  • thomazine

    Skånebrudar 2013

    Kitty85 - kul du också joinade! Mycket at planera med både husköp och bröllop, men det är ju så roligt Japp, det är Bösmöllan vi har tittat på Var ju mörkt som tusan när vi var där igår, men min sambo blev kär i lokalen direkt. Historisk OCH nära vatten, han är överlycklig! Kommer nog bli toppenbra när den är smyckad och dukad! Var gifter ni er?

  • thomazine

    Tamboml - välkommen!!! Det fungerar alldeles utmärkt med språket Lite danska förstår man ju som skåning


    Grattis till förlovningen! Har inte heller kommit så värst långt på min planering, men nu börjar det lossna lite med lokal och så vidare. Ett tips till er är ju Bjärred/Landskrona hållet om det ska vara vid havet. Annars kan du låna "min" lokal, den ligger vid Kävlingeån


    Jag bor precis utanför Lund om du vill ses en dag och prata bröllop

  • thomazine

    Välkommen pamjofre!! Det där med tärnorna har jag inte ens tänkt på... En kompis gav sina tärnor matchande velourmjukisar, det tyckte jag var superfint! S o H, kan vi inte försöka dra ihop en fika i Lund?

  • thomazine

    Lillsmilla - Spännande att dagen närmar sig!! Och fräckt att vigas i Tykarpsgrottan


     


    S o H, hur har det gått med lokal?


     


    Vi satt igårkväll och spånade på gästlistan för att se hur många vi blir. Varken jag eller sambon har någon stor släkt vi umgås med, så listan blev faktiskt inte så lång. Tur att lokalen inte är jättestor


     


    Idag ska jag prova brudklänning! Fick tips om Södra i Malmö på Gustav som har någon form av rea. Bäst att undersöka saken ju

  • thomazine

    Lakinna - tydligen var det sista dagen på rean idag tyvärr. Var dessutom ganska så utplockat bland brudklänningarna. Hittade två favoriter, men den ena tillät inte budgeten och den andra hade tyget gått sönder lite på... Bättre lycka i Vinslöv hoppas jag på Vet iaf nu att Lilly är klänningarna för mig...!

  • thomazine

    Hjälp... Detta är ju en fråga jag inte kan ta med min blivande make haha... Provade som tidigare skrivet klänningar idag. Googlade sen runt lite och hamnar på Lillys hemsida. För att inse att de har en outlet för brudklänningar. Och hade jag hittat en brudklänning för detta priset i butik hade jag varit överlycklig. Vår budget är inte den största men definitivt inte snål. Men jag tycker det är galet med 10000 för en klänning... Lägger hellre mer pengar på en ordentlig fest! Hittade en jättevacker för 1900 kr. Är bara så skeptisk till varför den finns kvar haha. (att man aldrig kan vara nöjd!) Ska jag våga chansa? Här är en länk till godsaken...www.lilly.nu/Default.aspx&ProductID=PROD995&GroupID=GROUP53&VariantID=VO58


    Åååh what to do what to do...

  • thomazine

    Hej Ann - och välkommen! Underbart härligt med slottsbröllop! Jag önskar att jag gifter mig i maj haha Vill du ha inspiraion så är Pinterest en bra sida/app! Lycka till


     


    MarieTherese05, det finns en tjej i Åkarp som gör enormt fina tårtor! www.tartrummet.se

  • thomazine

    Roligt med australiensk mat! Vi velar mellan Tegnérs matsalar eller Östarps gästgifvaregård för catering. Vill ha närproducerat och det har båda


     


    Har suttit i flera dagar och filat på trycksakerna. Vi ska skicka ut Save the date-kort, så nu ska jag bara bli frisk så vi kan titta på kyrkan och boka datumet... Vi hade ju bestämt oss för en lokal, men sen "råkade" jag surfa in på en hemsida för en lokal där våra vänner hade sin bröllopsfest i augusti. Jag är så medveten om att det kanske blir lite tråkigt för dem, men är lite sugen på att boka där istället... Lokalen är fräschare, lättare att ta sig till och billigare... Har mailat och den är ledig vårt tilltänkta datum. What to do what to do... Är det etikettsmässigt okej att ha det på samma ställe?

  • thomazine

    Hej minichristina! Grattis till att ni ska gifta er! Oroa dig inte, vi har fortfarande inte satt exakt datum heller. Förslag på vart ni kan vara är exempelvis Östarps. Stranden i Bjärred kanske? Då kan man ha festen på Långa längan eller Långa bryggan. Febern gör mig lite slötänkt, så jag ska grubbla på om jag vet något mer ställe Frökenmäkelä - känns alltid bra när man får kloka ord av andra imorgon får min blivande make bestämma sig så vi kan få datumet spikat. Börjar redan höra av folk som undrar när det är så de inte tackar ja till andra bröllop haha

  • thomazine

    Kroatien 2013 - bor du i närheten av Lund? Kan höra med våra vänner som har ett skrädderi i Lund vad de tar :)

  • thomazine

    Hej tjejer! Hur går det för er? Igår bokade bi kyrka och lokal, 28/9 står jag brud i Borgeby kyrka :) tjooooo vad jag längtar!!

  • thomazine

    Roxanne, välkommen Var i Södra Sandby har ni festen?


     


    Suzzi, vad dåligt att klänningen redan gått sönder! Tur du har fått tag i en sömmerska Har du tips på någon bra sida från USA där ni beställt saker?

  • thomazine

    Suzzi - tack för tipset! Vilken bra sida!


    Roxanne - Jag bor i sandby så därför jag var lite nyfiken Den är stor och fin den lokalen!


     


    Min käre far kom med en superbra idé häromdagen. Han är busschaufför och har fixat med sin chef en buss som ska köra och hämta upp gästerna och sen köra och lämna dem på natten. Tjohoo, då blir gästerna glada!

  • thomazine

    Efter att ha tagit på mig ett antal för många projekt på en gång fick jag lova blivande maken att tagga ner det mesta och bröllopsplaneringen lades på is... Tills nu! Svårlärd läxa för någon som ska göra ALLT och lite till Tur att kroppen protesterar när det blir för bra!


    Kul att se att tråden lever vidare


    Det enda jag gjort är bokning av kyrka och lokal. Borgeby kyrka och Margullgården blev det till sist. Ska ta upp mitt inbjudningstrixande i InDesign/Photoshop/Illustrator som nästa projekt. Hur har ni gjort med inbjudningskorten, tryckt dem eller gjort de själva?


    Förresten, det allra bästa som finns på min iPhone är Pinterest. Det är typ som en miljon gratis bröllopstidningar med inspiration på en gång dock väldigt amerikanskt haha

  • thomazine

    Vi ska ha ett barnfritt bröllop, men de som är föräldrar i umgänget verkar ha lite svårt att acceptera det... "Men han vill ju så gärna/hon är ju så snäll/kan inte bara han få komma?" och det får nästan oss att känna oss lite egoistiska... Vi har inga egna barn och vi avgudar alla våra vänner och syskons, men vill att alla ska kunna slappna av och ha roligt. Och att vigseln ska kunna genomföras utan barn som skriker... Försöker komma på hur man ska formulera i inbjudan att det är barnfritt, utan att låta som en vän som skrev "Barnfritt, tack." Funderar på något i stil med "Vi älskar alla era barn, men idag får era guldklimpar stanna hemma." Ni som ska ha barnfirtt, hur har ni skrivit/tänkt skriva?

  • thomazine
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-26 10:20:43 följande:

    Tycker det är egoistiskt av de föräldrar som inte kan accepera hur ni vill ha eran dag! Vill ni ha barnfritt då spelar det ingen roll om deras barn är snällast i hela världen enligt barnens föräldrar.


    Formulera så att det känns bra med er själva. Går att skriva kort och precis att det ska vara barnfritt eller med en längre formulering som du skrev. Se vad som passar i stil med inbjudningskortet och vad som känns rätt för er.


    Kan inte svara på din fråga då vi inte ska ha barnfritt men ville i egenskap som förälder bara stötta dig ert val att ni har rätt att utforma er dag precis som ni vill ha den. Gästerna/föräldrar ska inte bestämma hur er dag ska se ut.


    Det började med att en anhörig sa till mig att hon redan tittat på klänning till sin dotter till bröllopet. Då hade vi inte ens diskuterat saken, så jag fick sätta stopp direkt där och fick sura kommentarer. Så tack för din kommentar, var uppskattat att höra hur en förälder ser på det!
  • thomazine

    Nu börjar jag äntligen få lite koll på allting Lokalen bokad - Margullgården, klänning köpt men ska sys in, fotograf bokad, musik bokad - Andi Joseph, korten o kuverten kommer imorgon och ska pysslas ihop och en vän till oss som är florist ska fixa blommorna. Den stora frågan är maten... Är det någon som har erfarenhet av Matmakarna i Kävlinge? Eller tips på någon annan catering? Vi vill ha närproducerat och blivande maken vill ha buffé så jag kände att jag fick ge mig där


    Nästa vecka ska jag få besök av mina tärnor så ska vi beställa klänningar. Har kollat på Light In The Box och visat systrarna och de blev exalterade. Hoppas klänningarna är lika fina i verkligheten som det ser ut på hemsidan!

Svar på tråden Skånebrudar 2013