Inlägg från: HelenaFredrik |Visa alla inlägg
  • HelenaFredrik

    Skånebrudar 2013

    Här hoppar vi också in Skrattande

    Blir dock lite rädd när jag ser hur långt alla har kommit. vi har bestämt datum och tema...

    Åh andra sidan gifter vi oss inte förrän den 26/10 och vi ska planera lite nu i helgen så att jag får sinnesfrid.

    Bor utanför Landskrona BTW :0)  (hyffsat nyinflyttade)

  • HelenaFredrik
    Monica Fransen skrev 2013-01-22 15:13:06 följande:
    Bröllopsmässan i Malmö på Slagthuset sägs vara ganska stor så där är väll ett bra urval hoppas jag  :)
    Den ska jag på :0)
  • HelenaFredrik
    PatrikLinda skrev 2013-01-23 13:17:58 följande:

    Måste fråga!


    Hur gör ni på ert bröllop? Ska ni ha det barnfritt eller får gästerna ta med sig barnen? Vi har själv 2 pojkar som får vara med under vigselen, men sen vill man inte behöva "ta hand om dem" resten av kvällen!


    Och jag vet ju som förälder att man slappnar av mer utan sina barn, men jag vill ju gärna att gästerna ska komma om de inte får tag på barnpassning!


    Har ett litet dilemma där!!


    Vi ska ha helt barnfritt. Nu har vi åh andra sidan inga egna barn men vi hade nog haft barnfritt iaf. Vi kommer gå ut med Save the date kort och inbjudningar tidigt så att fok hinner skaffa barnvakt
  • HelenaFredrik

    Även jag har drömmar om det stundande bröllopet. Kan inte direkt påstå att det är några trevliga drömmar.. Det verkar dock lite som att "mardrömmarna" går upp och ner. Ibland har jag flera på raken och sedan går det veckor till nästa gång.

    Ang. Bröllopsmässan så måste jag säga att jag/ vi blev riktigt besvikna. Det enda det gav oss (som har väldigt lite planerat) var att vi fick nys om fler lokaler och fick bokat möte med en blomsterhandel...

    Hade hoppats på mer inspiration osv men nää

  • HelenaFredrik

    Här har vi suttit med Save the Date korten hela helgen. Designen är klar, nästan iaf så nu ska de bara printas. Tanken är att skicka dem så att de kommer fram på Alla Hjärtans.

    Var och kollade på Ellinge Slott i lördags och blev faktiskt lite besviken, hade verkligen sett ossa ha festen där. Slottet är superfint, härligt med övernattningsrum till de närmaste och vi kunde ha brunchen i världens mysigaste källare dagen därpå. Festlokalen (gammalt stall) låg superfint, hela stället ligge väldigt fint förresten, där var fullutrustad restaurangkök och hela kittet. Men.. festlokalen i sig själv hade betonggolv och såg oerhört kal ut. Jag blev så grymt besviken när jag såg detta för i övrigt var det en dröm. Nu var där dessutom iordninggjort för ett bröllop som skulle hållas samma dag så man fick ett litet hum om hur det ser ut vid fest. Hade där varit ett trägolv och stora gardiner vid sidan av fönstren så hade jag varit såld.

    Så oerhört tråkigt :'(  Hela denna veckan kommer gå till mer lokalpåseende så jag hoppas att vi har hittat "vår" lokal innan veckan är slut.

  • HelenaFredrik

    Klockan 2 i morse(?) var vi då äntligen färdiga med Save the Date korten som nu lagts på lådan. En massa kort som ska delas ut av brevbäraren på Alla hjärtans alltså :0)

  • HelenaFredrik
    Lakinna skrev 2013-02-20 15:26:53 följande:
    Jag var på ett bröllop på Ellinge slott förra året och tyckte att där var jättefint, tänkte inte på att det skulle vara kalt...
    Det uppfattas säkert olika av alla. Men för oss kändes det inte rätt.
  • HelenaFredrik

    Flixon.

    Det går bra. Bokade lokalen igår Glad 
    Vi bor i Häljarp så helst hade vi velat ha festen på Fredshögs Herrgård och viga oss i Raus Kyrka men iom att det blir i oktober så kunde vi inte vara i ladan och då blev det för litet.

    Så efter att ha kollat på Ellinge slott, Örtofta, Örenäs och Fulltofta så föll valet slutligen på Fulltofta. Blir lite långt från Raus Kyrka så nu ska vi spana in de närmsta kyrkorna lite extra. Ffa Fulltofta kyrka och S. Rörums kyrka tänkte vi kolla på.

  • HelenaFredrik
    a ring on my finger skrev 2013-03-01 11:22:55 följande:
    HelenaFredrik: Har ni varit och tittat på Fredshögs Herrgård? Tycker ladan ser urmysig ut. Vet du hur många man kunde duka till och om det fanns något ställe att ha liveband?Jag skulle verkligen behöva tips på bra ställen i Helsingborg med omnejd där man kan ha en borgelig cermoni! Inomhus eller ännu hellre ett ställe där man kan vara utomhus om det är fint väder men inomhus vid kasst väder.
    Nej, vi hann aldrig det. Ringde för att boka en visning och då sa de att iom att vi ska gifta oss i oktober så var det för kallt i ladan och inne i huset tar de bara 40 pers. Vi blir 100-120... Så ingen idé att åka tyvärr..

    just borgerligt vet jag faktiskt inte. Ska själv gifta mig i kyrkan så jag har inte ens tittat på borgerliga alternativ men det måste finnas en hel del fina ställen med tanken på utsikt över havet och så.
  • HelenaFredrik
    FrökenMäkelä skrev 2013-03-01 14:13:12 följande:
    Jag är uppvuxen i Häljar men bor idag i byn där Fredshög Herrgård ligger Glad
    haha världen är liten

    Själv kommer jag från Staffanstorp. Har bara bott i Häljarp sedan Augusti
  • HelenaFredrik
    Flixon skrev 2013-03-03 18:11:19 följande:
    HelenaFredrik - Fulltofta ser fantastiskt fint ut! :)
    Tack :0)

    Tror det kan bli perfekt för oss faktiskt

    Förresten, är det ngn som varit inne i Södra Rörums Kyrka?
  • HelenaFredrik

    Kyrkan är bokad!!


    Vi kommer gifta oss i Södra Rörums Kyrka den 26: oktober. Frågan är bara vilken tid...


    Vi vill ju ha dagsljus på bilderna som ska tas efter kyrkan (porträttfotograferingen tar vi alltså efter vigseln). Sen när vi kommit till festplatsen så ska vi ta några bilder till och då får solen gärna vara på väg ner. Ni vet sådär i början av skymningen.


     


    Såå svårt. Är det någon som har koll på när det är som vackrast på himlen i slutet av oktober? Alltså vilken tid ca?

  • HelenaFredrik


    Hur går det för er?
    Vi har kontaktat fotografen vi vill ha och ska träffas för att komma överens om upplägget.
    Solisten är mailad så nu får vi hålla tummarna för att hon har en manlig partner att sjunga med då det rör sig om en duett.
    Prästen har tackat ja.
    Vi har bestämt 2 konditorier (eller vad man kallar det) som vi ska boka konsultation hos ang. tårtan.
    Nästa vecka ska tärnorna och jag bestämma färg på deras klänningar. Modellen är redan vald, se nedan.
    Nästa fredag ska jag prova brudklänningar! Yey
Svar på tråden Skånebrudar 2013