Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Vad bråkar ni om?

    Chicita skrev 2012-10-22 11:39:01 följande:
    Vi bråkar otroligt sällan. Däremot har vi ofta meningsskiljaktigheter Tungan ute

    Jag har ett hetsigt temperament och maken blir sällan arg, så han låter mig "skälla" lite och sen säger han sitt helt lugnt och oftast räcker det för att vi ska bli överens igen och lägga ner eller börja skratta.
    Han vet att jag sällan är arg på honom utan mer på situationen så han tar inte något personlig och jag använder aldrig uttryck som "du är korkad" "varför fattar du inte, är du dum eller?" osv. Att jag blir irriterad på att han inte hör, eller att han svarade på vad han trodde att han hörde och så blir det fel och missförstånd (han hör lite dåligt men är inte hörselskadad) är liksom vardag. 
    Men när vi reder ut det så slutar det oftast med asgarv i slutänden Solig 
    Haha, det låter som något jag hade kunnat skriva :) 
    Min blivande har nedsatt hörsel, fast inte så att han är hörselskadad eller behöver någon apparatur. 
    Tidigare blev jag lite uppretad på att han inte hörde alltid och när jag upprepade mig för 3:e gången blev jag irriterad och muttrade surt att det inte var nåt. Numer så är jag ju mer van vid att han hör ju inte lika bra som alla andra, så jag tänker mig mer för och pratar så att han ser mitt ansikte, och inte spolar vatten samtidigt tex. Det gör ju att han ju hör det jag säger mycket bättre. 

    Jag är hetsig, impulsiv, och får 10 nya idéer varje dag på saker jag tycker är bra. 
    Han är lugn, metodisk och mer harmonisk än vad jag kanske är, haha. Men vi kompletterar varandra bra och det är sällan som vi bråkar. Ett bråk har vi haft bara 2 tillfällen vilket jag personligen tycker är rätt lite. I övrigt kan ju alla ha en dålig dag, men vi belastar inte varandra för det utan säger till istället att idag är denna dag skit, och då vet man det. Då kan man låta den andra sura ifred. Eller gaska upp den så att man börjar skratta istället. Så nej, vi bråkar nästan aldrig. Gnabbas lite på halvskoj eller så, men det är ytterst sällan som vi är osams. 
Svar på tråden Vad bråkar ni om?