• Tokig

    Dikt, rim & lite till - Fråga mig om vad du vill

    Jag behöver hjälp med ett julklappsrim till mina föräldrar Britt-Marie och Pelle. Jag och min man Peter, samt min storebror Mathias, hans sambo Linda och deras dotter Stella kommer att ge mina föräldrar en weekendresa (onsdag -lördag månadsskiftet februari-mars) till Paris. De kommer flyga från Köpenhamn. I paketen ingår även hotell, men detta får de vara med och bestämma (det är alltså inte bokat hotell för vi vill att de ska tycka till).

    De har aldrig varit i Paris innan och har ingen aning om att de ska få detta. Mamma önskar sig ett par gummistövlar eller nya kastruller i julklapp och pappa önskar sig som vanligt "ingenting"

    Vi vet inte där de senast var ute och reste. Tror det typ var för tio år sedan, en charter till Bulgarien. Mamma har varit i Amsterdam med mig och lite så men det är rätt torftigt på "resekontot" för deras del.

    Vi hoppas att de ska bli sjukt överaskade och gilla staden. Vi tror att de framförallt kommer att sitta på små fik och dricka vin/kaffe och titta på folk.

    Jag skulle behöva ett riktigt bra, lite klurigt rim som inte avslöjar allt för mycket men ändå ger en liten ledtråd.

    Just det, mamma är flygrädd och pappa har svårt att sitta still, därför brukar de inte flyga. :)

  • Tokig

    Jag behöver hjälp med ett julklappsrim till.


    Jag ska ge min man ett presentkort på restaurangen Kock och Vin i Göteborg. Och deras "Stora Resa".

    Vi samlar stjärnor (Michelinstjärnor) både i Sverige och utomlands. Och nu har vi varit på de två, enligt rankingen, bästa krogarna i Sverige och Kock och Vin ligger på delad tredje plats.

    Vi har sagt att vi inte ska ge något mycket i julklapp eftersom vi ska åka på bröllopsresa i mars. Men detta är ett stort gemensamt intresse och jag tänker eftersom det är till oss både (middag för två och jag hoppas såklart att han tar med mig) så känns det ok.

    Men som sagt, jag ger honom helt enkelt en "stjärna".

    Snälla snälla... eftersom det endast är ett "presentkort" så skulle jag behöva ett bra och klurigt rim.

  • Tokig

    Vad grymt du är... tack snälla Chicita

    Nu är jag så fräck att jag ber om hjälp med ett sista rim.

    Min bror och hans sambo ska av mig, min man och våra föräldrar få ett presentkort på en Lyxweekend på Bykrogen utanför Kristianstad (där de bor).

    De jobbar JÄTTEmycket, hon på gym och han i butik. Så de behöver verkligen lite lyx. I paketet ingår gottekorg på rummet med skumpa, frukt, bär, choklad och godis. Valfri 3-rättersmeny från á la cartemenyn. Övernattning, frukost etc. I julklappen ingår även barnvakt till deras dotter Stella.

  • Tokig

    Hej,

    Behöver hjälp igen. Min väninna (tärna) kommer äntligen ner till Småland från Stockholm så att vi kan kramas och byta julklappar.
    Hon och hennes fästman väntar sitt första barn (Charles). Min man och jag kommer därför ge dom en dvdbox med Gossip Girl 1-5 (Charles Bass = Chuck) Säsong 6 har inte kommit ut än. Jag vet att de sett de 2 första säsongerna typ men nu får de hela samlingen. Tänkte att det kan vara en bra present inför mamma ledigheten.

  • Tokig
    Chicita skrev 2013-01-08 10:23:27 följande:
    Vilken trevlig anledning att ge bort något Glad
    Vet inte vilken humor din väninna och du har, men den här tyckte jag blev lite kul Flört

    Ni lyckliga nu går i väntans tider
    Av värkande fötter du säkert lider
    Sista biten ni ännu har kvar
    Men snart kommer liten med rumpan bar
    När du sen i soffan sitta med babydaller
    Vad passar bättre än tjejernas skvaller
    TACK!!!!
  • Tokig

    Chicita (och alla er andra rimbegåvade människor). Jag behöver HJÄLP!

    Min man fyller år nästa vecka och jag har planerat hela eftermiddagen för honom. Det brukar jämt vara han som planerar massor av överraskningsmoment för mig och jag som är tråkig och bara kommer med ett paket. Men nu tänkte jag slå på stort :)

    Jag ska med hjälp av små lappar få honom att gå till olika ställen under dagen. Men jag skulle såklart vilja att lapparna var sött/finurligt formulerade. Och jag är värdelös på sånt. Jag tror att det räcker om jag antingen skriver ut ställets namn eller adress. Det är väl kända ställen här i Jönköping så han hittar. (Därför tänkte jag att det kanske ibland kan vara roligt med bara en adress)

    Så här har jag tänkt dagen:

    1) Blommor levereras till hans kontor efter lunch. Där ska det vara ett litet meddelande om att han ska ta sig till Hudoteket på Östra storgatan 6, 2 tr. www.hudoteket.se Där kommer han få en dryg timmes (1 timme och 10 minuters) klassisk massage.)

    2) Efter massagen kommer han få en ny lapp där det ska framgå att han ska ta sig till Nikita i Sesamgallerian (http://www.nikitahair.se/sdefault_right.aspx?pageId=167&konsernId=106) Där kommer han få håret tvättat, extra hårbottenmassage, föning och styling.

    3) Efter frisörstunden får han en ny lapp där det ska framgå att det är dags för fördrink. (Vätskekontroll). Han ska ta sig till N.E.O på Södra Strandgatan 6 http://restaurangneo.se/. Där kommer några vänner möta upp för en födelsedagsdrink.

    4) Efter drinken får han en påse med lite nya kläder (så att han slipper ha sina jobbkläder hela dagen -vännerna tar med sig detta) och en ny lapp där det ska framgå att han ska ta en stadsbuss. Linje 1 kl. 18:56 från Rådhusparken mot Huskvarna och hoppa av vid Tegelbruksgatan.

    5) Vid Tegelbruksgatan kommer jag att möta upp honom med den sista lappen. Vi ska gå till den nyöppnade restaurangen Sjön och njuta av en avsmakningsmeny.  http://sjon.se/

    Jag skulle vara EVIGT tacksam för lite roliga/finurliga/gulliga/bra formuleringar.

  • Tokig

    Chicita: du är överjordiskt grym!!! Tack. Vi kom hem från bröllopsresa igår så blek är han inte :) och tyvärr var det fullt på hudoteket. Så det blir massage på vårt gym istället Atlantis. Tror du att du kan komma på ett rim till? (Och tyvärr var även Sjön fullbokat med det hoppas jag löser sig genom kontakter... Annars kanske jag återkommer). Tack snälla igen.

  • Tokig
    Chicita skrev 2013-03-26 21:36:32 följande:
    Vad typiskt att det var fullt...
    Då får vi ändra första omgången då Glad 

    1/
    Älskling, du vet att jag tycker du är grym
    Jag vill att du skyndar dig genast till vårt gym
    På Atlantis väntar en överraskning till dig 
    Kram och Puss, från din favorittjej 
    TAAAAAAACK!!!
Svar på tråden Dikt, rim & lite till - Fråga mig om vad du vill