• FiaLot­ta11
    Äldre 11 Oct 08:56
    4006 visningar
    10 svar
    10
    4006

    Någon av er som gift sig/ska gifta sig trots att ni är i ett stort rustprojekt (hus)?

    Vi gifter oss i februari 2013 samtidigt som vi renoverar vårt gamla hus.

    Sedan vi flyttade in (för 3 år sedan) har vi dränerat, bytt värmesystem, planerat om hela gården, planterat nytt gräs, grävt bort en häck, planterat en ny häck, byggt en altan, renoverat hallen... och då kommer jag inte ens på allt vi gjort. Årets projekt är byte av tak, vilket vi håller på med nu, samt renovering av källaren med allt vad det innebär. Har hittills bilat bort befintligt golv, slipat väggarna och dragit in golvvärme. Näste steg är att gjuta golvet.

    För att hålla kostnaderna nere så gör vi mycket av husrenoveringarna själva eller med hjälp av vänner/släktingar. Vi har ett renoveringskonto och ett bröllopskonto och alla pengar vi får över varje månad går till dessa konton. Budgeten till bröllopet är spikad till max 70.000 kr och de pengarna har vi redan på bröllopskontot minus diverse bröllopsrelaterade utgifter.

    Vad gäller renoveringarna så har vi en prioriteringslista där takbytet står högst upp och källarrenoveringen kommer på andraplats. Vilket innebär att renoveringspengarna i första hand går åt till taket och det som blir över får gå till källaren. Vad gäller tidsplanering så satsar vi just nu på både hus och bröllop. Men taket blir klart på ett par veckor och gjutningen ska ske innan december så att december, januari och halva februari får 100% fokus till bröllopsplanering.

    Det är fullt upp med andra ord och inte så mycket pengar över till nöjen (som vi kanske ändå inte hinner med) men då önskar vi oss resepengar i bröllopspresent så att vi kan åka och vila upp oss någonstans efter den stora dagen. Glad

Svar på tråden Någon av er som gift sig/ska gifta sig trots att ni är i ett stort rustprojekt (hus)?