• Loanne

    Jag lever i ett lyckligt förhållande - fråga mig vad du vill

    BlåAugustibröllop skrev 2012-10-08 14:43:43 följande:
    För att bryta den negativa trenden som uppstod här, nu när vi vet meningen med tråden, så kan vi ju disskutera frågor.

    Någon som vill ge sig an att svara på frågan - vad är ett lyckligt förhållande? Vad definierar ett lyckligt förhållande?
    För jag kan ändå inte låta bli att undra - är det subjektivt eller objektivt?

    Om folk utifrån tycker förhållandet är olyckligt, medans man själv och ens partner tycker att förhållandet är lycklig - är det då det första eller det andra åsikten som räknas.?

    Och omvänt, om folk utifrån tycker förhållandet är lyckligt, medans man själv och ens partner tycker att förhållandet är olycklig - är det då det första eller det andra åsikten som räknas?
    Bra initiativ!
    Ett lyckligt förhållande, vilket jag själv har, tycker jag är när man kan lita på varandra, värnar om varandra, kan prata om "allt", har roligt tillsammans, är attraherade av varandra, har liknande värderingar. Finns säkert mycket mer att säga om det, men det här var det jag kom på just nu.

    Jag tycker nog att det är subjektivt, d v s de två som lever i förhållandet måste definiera hur lyckligt deras förhållande är. Sedan är det klart att det kan finnas undantag - som exempel skulle man kunna tänka sig en person som far illa i sitt förhållande men inte har insikt i det själv, då kan säkert utomstående ha mer "rätt" på sätt och vis.  
Svar på tråden Jag lever i ett lyckligt förhållande - fråga mig vad du vill