Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Vilket beslut tog du, Pagnie? 
    Tackade du ja till utbildningen i Skövde?  

  • kitkät

    Du tog ett bra beslut! Jag hade aldrig heller tackat ja till en utbildning så långt bort! 

    Den här tråden står still just nu. Känns trist att ingen är aktiv. Jag undrar hur goli och Mustikka har det på sina respektive bröllopsresor? Hoppas dom kommer hem snart och sätter igång den här tråden! :)
    Jag kommer ju behöva hjälp och råd nu inför mitt bröllop, som för övrigt är om 35 dagar(!) 

    Hur har tiden gått så fort?  

  • kitkät

    Nu har det stått still här ett tag. Det har varit väldigt mycket för oss. För er också, Lavelii, ser jag. 
    Nu är det bara 25 dagar kvar för vår del! Det känns helt sjukt.

    goli, Tack för att du delar med dig av era bröllopsbilder. Ni är så fina ihop! Älskar bilden med elefanten! Haha.
    Hur känns det nu när både bröllop och smekmånad är över? Hur är livet som nygift? Känns det annorlunda?
    Du hann inte berätta så mycket om ert bröllop. Blev ni nöjda med allt, var det något som gick fel? Har du några tips till mig och Lavelii som är näst på tur?

    Lavelii, jag blir stressad bara av att läsa ditt inlägg. Så kände jag mig också för ett tag sen, men nu känner jag mig lugn igen faktiskt. Det enda vi har kvar att ordna är festhäftet! Men det är bara kul! 

    Vi har haft fullt upp på sistone. Vi har hunnit få nycklarna till lägenheten, flyttat dit några kartonger, åkt till Estland och handlat sprit och haft möte med Panorama och bestämt dekoration, mat och allt som hör till festen. 
    Nästa vecka ska vi dit igen och dubbelkolla allt igen, vi ska träffa fotografen, prästen, bandet, jag ska hämta min slöja, träffa MUA igen och sen kan vi ta det lugnt fram till bröllopsdagen. Haha, ja eller hur, om det vore så väl! 

    Jag kan visa lite bilder på hur vi har tänkt dekoration på borden etc. Vi ska ha vita/aprikosa rosor och nejlikor i festlokalen! Vid entrén ska vi ha 3 stora kandelaber på var sida men mellan varje kandelab ska det knytas vitt organzaband, så att folk inte kan hoppa framför oss när vi kommer in. Vi vill synas! Såhär kommer det se ut: 



    På borden ska vi ha dessa dekorationer, men med vita smårosor i ena vasen och vita nejlikor i andra vasen. Och så aprikosa rosblad på spegeln. Vi funderade fram och tillbaka på om vi skulle skippa spegeln, men bestämde för att ha med den under vaserna. Vad tror ni om det? Med eller utan spegeln? 


    Och när gästerna kommer in till festlokalen så ska det finnas ett bord med välkomstdrinkar med en liten vattenfontän, som kommer se ut såhär: 



    Sedan funderar jag på bakgrunden av honnörsbordet, om det ska vara bara det vita draperiet, eller om vi ska ha organzatyg som hänger på, såhär. Alltså titta bara på bakgrunden, för vi ska varken ha likadana blommor eller dekorationer som på bilden. Men bara bakgrunden. Enbart vita draperiet eller med organzatyg över som en "gardin"? Vad tycker ni?: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=585845818103684&set=a.585840128104253.1073741825.473435896011344&type=3&theater

  • kitkät

    Och föresten, angående OSA-datum Lavelii, så tycker jag att det var bra att ni satte det hyftsat tidigt. 
    Vi satte datumet 6 veckor innan bröllopet, och trots att OSA-datumet gick ut den 16/8 så är det fortfarande hälften av gästerna som ännu inte svarat. Vi måste sätta oss ner och ringa runt till allihop nästa vecka när vi åker till Stockholm. Då får mamma ta på sig den uppgiften!  
    Många tror att man bara ska ringa om man inte kommer! Fästmannens släkt och vänner har alla OSA:t, så det är bara min släkt. Dom flesta som ännu inte OSA:t är självklara och dom behöver ju inte svara, men det finns många av dom som inte är självklara som ännu inte svarat! 
    Jag är glad att vi satte ett tidigt OSA-datum, för jag skulle inte vilja sitta sista veckan och ringa runt till folk. Då ska allt vara klart liksom! Hellre att man sätter ett lite för tidigt datum än ett för sent. För folk är dåliga på att höra av sig i tid, tyvärr. 

  • kitkät

    Ja... nu börjar det verkligen närma sig för mig! 
    Det sista vi har planerat nu, som vi ska avklara nästa vecka i Stockholm är: möte med Panorama igen, möte med Oscarsfoto, träffa floristen och göra en sista avstämning av brud- och tärnbuketterna, träffa MUA igen för konsultation, träffa prästen och ha vigselsamtal samt gå igenom vigseln, träffa live-bandet samt  åka till brudbutiken och hämta min slöja! Det är mycket som vi ska avklara på tre dagar. Men det ska gå! :)

    Nu har jag beställt paraply, ballerinaskor och hårsmycke. Det blir dessa:



    Det står att paraplyt ska vara "ivory", men den ser väldigt vit ut om man t ex jämför med skorna nedan som också är ivory. 



    Blomman på skorna ska klippas bort! Hoppas det går, för skorna är jättefina i övrigt tycker jag! Dom går ju i samma modell som mina högklackade skor. 



    Men utan vita pärlor, som det är på bilden! 

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Visst är fontänen fin?
    Det kommer bli jättebra och jag är väldigt nöjd med dom dekorationer som vi har kommit fram till! 
    Det jag är osäker på, som jag skrev i förra inlägget och tänkte att ni skulle hjälpa till med (men ingen svarade på det) är väggen bakom honnörsbordet. Kan inte bestämma mig! 

    Och så har vi bestämt  att vi ska ha en sådan servettvikning på varje tallrik, men i mörkbrunt istället för vitt. Även stolsrosetterna kommer vara mörkbruna! Jag älskar att dom har fyrkantiga tallrikar! Det ser mer exklusivt ut! :) 



    Lavelii, vad ska du ha för blommor i lokalen förutom orkideer? 
    Vi kör på bara rosor och nejlikor. 

  • kitkät

    Föresten Lavelii, 
    Kan du inte visa vad du beställt på Calligraphen?

    goli,
    Jag har faktiskt väldigt svårt att tro att jag kommer sakna planeringstiden just nu. Det känns bara som en tung börda och som en sten i mitt hjärta typ. Jag vill bara att det ska vara över nu! Men jag kommer nog längta tillbaka till bröllopet och som du skrev, inte vilja att det ska ta slut! Det kommer nog kännas tomt när bröllopet är över, att den dagen man längtat till hela sitt liv nu är över, men samtidigt kommer det bli skönt att bli människa och börja leva igen och inte bara andas bröllopsplanering.  

  • kitkät

    Fint hårsmycke! Jag har sett den förut, gillar den men tyckte att den var för stor. Jag vill ha hårsmycket på sidan och då skulle det inte bli snyggt med så stort hårsmycke! 
    Har du köpt ballerinaskor ännu? 
    Jag fick hem paraplyt jag beställt idag. Den är helt perfekt i storlek och färg. Färgen är ivory, inte alls så vit som på bilden, vilket är bra!

    Det är svårt tycker jag med honnörsbordet. Jag har sagt att jag inte vill ha varken blommor eller kandelaber i bakgrunden. Jag vill ha det cleant och simpelt. Vi får se hur det blir till slut. Ska fundera lite på det! 

    Jag vet vad du menar med bordsskivor i bakgrunden med ljuslyktor på. Det är fint faktiskt! Och annorlunda dessutom. Kör på det om du gillar det! 

  • kitkät

    Dukningen såg bra ut, men ska ni ha både förrättstallrik och varmrättstallrik som på bilden? Hur ska varmrätten serveras? Och på tal om varmrätt, har ni bestämt vad ni ska ha för varmrätt? 

    Jag måste faktiskt hålla med Afram, vin går inte alls åt mycket. Tänk på att det fram till inte alls länge sen inte ens serverades vin på syrianska bröllop, just för att ingen dricker det typ.
    Ni kan absolut ha vin, men så många olika sorter är verkligen onödigt. Tror du att någon gäst kommer känna "Fy, vad dåligt, dom har ingen dessertvin eller rosévin"?

    Vi kommer ha en 1 liters vodkaflaska, en 1 liters whiskyflaska, öl, och en karaff rött vin vid varje bord. Vi tänkte först köra på både vitt- och röttvin men eftersom vi vill att vinet ska stå på bordet i karaff så föreslog George att vi i så fall bara skulle köra på rött, eftersom vitt ska drickas kallt och det blir ljummet om det står i karaffer på borden. 
    Vi resonerade som så att ingen i min släkt dricker vin och om det är någon som vill ha ett glas så nöjer dom sig med rött säkert! Och i min fästmans släkt så dricks det vin, men dom dricker oftast rött och när dom har sprit, whisky eller öl att välja på så tar dom oftast det istället! Därför så valde vi bort vittvin. Dessutom så passar röttvin bättre till vår varmrätt än vitt. Visst kan jag känna att jag hade velat ha vitt vin också, men George har ju faktiskt rätt med att ljummen vitt vin inte är speciellt gott. Och varför ha något bara för sakens skull? 
    Ibland får vi bridezillas tänka om litegrann och inse att man inte alltid behöver göra så stor grej av allt. Man kan inte ha ALLT på ett bröllop och ärligt talat så tror jag inte att någon bryr sig om det. 
    Vi var på ett bröllop för några veckor sedan, dom hade bara vodka och whisky. Varken öl eller vin. Ingen reagerade på det egentligen. Jag gjorde det för att jag själv ska gifta mig snart och då tänker man på sådant när man går på andras bröllop.  

    Tänk dessutom på att oftast så är det kanske kvinnorna på syrianska bröllop som dricker vin, män dricker ju oftast sprit. Och oftast så är det just kvinnorna som får köra hem bilen (haha) så det går inte åt så mycket! Mitt tips är att inte överdriva det hela, om ni vill ha vin så köp rött (eller vitt) och jag lovar att ingen kommer tycka det är konstigt att ni inte kört på 37 olika vinsorter! 

    Vad gäller mängden så tänkte vi såhär när vi skulle beräkna antal flaskor. Vi kommer ha ca 20 bord. Och vid varje bord kommer vi ha ca 8-10 gäster (12 på vissa fåtal bord). Vi köpte 10 flaskor extra av allt. Vi köpte alltså 30 flaskor enliters vodka, 30 flaskor enliters whisky, 25 backar öl (600 öl), 20 bag-in-box á 3 liter styck (60 liter vin). Vi köpte lite väl mycket vin, men det är för att vi gärna har några bag-in-box kvar sen :) 

    Mitt tips är, tänk på att alltid ha ca 10 fler flaskor än bord. T ex om ni har 30 bord, köp då 40 eller max 45-50 flaskor!
    Jag har frågat andra brudpar och dom har kört efter samma princip. Det är väldigt sällan en hel flaska vodka eller whisky dricks upp vid varje bord!  

  • kitkät

    Vi har ca 200 gäster och vi kör på 30 flaskor vodka t ex, så om ni har dubbelt så många gäster än oss så låter det ganska rimligt det Afram säger, att ni ska köra på 50-60 flaskor max! 

  • kitkät

    Om det är som du säger, att era gäster är vin-människor, så förstår jag om ni vill ha olika sorters vin. Min släkt däremot är sprit-människor, likaså min fästmans. Därför så tog vi beslutet att enbart köra på rött vin och skippa vitt. För jag vill absolut att vinet också ska finnas på borden i karaffer, jag vill inte att gästerna ska behöva be om det och eftersom vitt vin ska drickas välkylt, så skulle det inte funka med det.
    Jag hoppas att ingen saknar vitt vin och att alla blir nöjda ändå! Och på tal om öl, det har jag glömt att prata med Panorama om. Jag vill att några ölburkar ska finnas på varje bord, men jag vill att dom ska vara välkylda, så då behöver vi ju ha dom i någon hink. Det behöver dock inte vara en stor hink tänker jag, bara ett par tre öl åt gången räcker ju.


    Angående hotellrummet. Om jag vore du så hade jag aldrig lagt pengar på en svit för natten innan bröllopet. Det är så sjukt onödigt med pengar. Om du däremot känner att du kan och vill lägga dom pengarna, så visst. Men jag personligen hade inte gjort det. Jag har bott i en lägenhet på 25 kvm och då hade jag ett medelstort vardagsrum med tresits-soffa, fåtölj, soffbord, skrivbord, tv-bänk, säng samt ett kök och litet badrum. Jag är helt säker på att ni klarar er på den ytan som businessrummet har! Och fyra kvm meter mer eller mindre kommer du inte lägga märke till ändå, i alla fall inte så att det är värt att betala 2200 kr.


    Idag är det exakt tre veckor kvar till vårt bröllop. Det känns att det verkligen börjar dra ihop sig nu. Igår spenderade vi hela dagen i nya lägenheten, packade upp allt nytt som vi köpt, monterade och bäddade sängen, la upp en bokhylla i klädkammaren (som blev en skohylla till alla mina skor) etc. Kändes helt sjukt att vistas där och veta att det är vårt blivande hem!
    Har ni börjat handla till ert hem? Jag tycker det är så svårt med porslin. Har letat efter tallriksservis (mattallrik, assiett och djup tallrik) hur länge som helst men inte hittat något jag verkligen älskar! Igår så blev det några från IKEA till slut (deras lite dyrare servis), i brist på annat. Det får duga så länge, tills vi hittar något vi verkligen gillar! Även kaffegods tycker jag är svårt! Ni tjejer får gärna dela med er av vad ni har för porslin!


    Idag fick jag hem mitt hårsmycke och jag tappade nästan andan när jag öppnade smyckesasken. Herre min Gud vad fin den är! Helt ärligt så glittrar den mer än min förlovningsring och vigselring tillsammans. Mycket, mycket finare än jag hade vågat hoppats på. Helt klart värt 600 kr.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop