Inlägg från: Mandis |Visa alla inlägg
  • Mandis

    Orientaliskt bröllop

    Hej tjejer, nu var det längesen jag var härinne....vad kul att se att ni är i full gång med bröllopsplanering =)! Själv har jag haft otroligt mycket på jobbet...varvat med semester så jag har inte hunnit gå in här och se hur det går för er...tror mitt bröllopstorgsberoende börjar gå över haha.


    Goli, vad kul att ni valde Bali till slut..jag lovar att ni inte kommer att ångra er. Jag har ju massor av tips. Är lite trött nu men om du vill kan jag skriva en liten "Baliguide" utifrån vår resa...hinner nog göra det till helgen om du vill =).


    Pagnie, jag känner igen mig avseende det du skriver om jobbet. Vården kan verkligen vara riktigt kaosig ibland, som hyrsyrra/läkare har man i alla fall lite mer kontroll över sin egen arbetssituation och behöver inte bry sig om alla problem som finns på arbetsplatsen..men det är synd att man ens ska behöva tänka så. Hoppas att det blir lugnare på jobbet snart!


     

  • Mandis

    Pagnie, ja du har rätt..det är ju alla dom negativa personerna som förstör...man får försöka bortse från dom och fokusera på det man är där för. Vad skönt att det verkar ha löst sig i alla fall!! Själv är jag inne i en jobbsvacka just nu...men förhoppningsvis blir det bättre snart, tills dess får min kära man höra mig klaga varje dag tyvärr..kan ju inte ta ut det på jobbet så det får bli hemma haha.


    Förresten är lekamattan du har gjort superfin, va duktig du är =)!

  • Mandis

    Tack snälla Goli, det är kul att titta in här då och då...framför allt i er tråd. Tänk att ni gifter er snart..spännande =)


     


    Oki..här kommer en liten sammanfattning med mina Bali-tips. Vad jag förstod åker ni dit i augusti..vädret då var helt perfekt, runt 30 grader och inget regn. Vi var där borta i 3 veckor och började vår resa med en helg i Singapore..om ni vill kombinera Bali med någon stortstad så rekommenderar jag Singapore, även Bangkok och Kuala Lumpur tror jag är bra kombinationer flygmässigt. I Singapore bodde vi på ett hotell som hette Naumi http://www.naumihotel.com/, helt ok hotell.


     


    Efter 2 dagar i Singapore åkte vi vidare till en indonesisk ö som heter Lombok, denna ö är mycket mindre än Bali och inte lika turistig. Vi spenderade 5 nätter på en underbar resort som heter Qunci Villas och vi var inte utanför resorten på 5 dagar, naturen där påminner om Bali och vi ville slappa hela första veckan varför vi sparade utflykter och sånt till Bali. Jag kan verkligen rekommendera Qunci Villas om ni vill komma bort några dagar och bara rå om varandra..god mat, fin strand och härliga poolområden och rum. http://www.quncivillas.com/


     


    Från Qunci Villas åkte vi båt till Bali där vi spenderade resterande 2 veckor. Vi bodde på 3 olika ställen och hotell under denna tid. Vi började med 2 nätter i Ubud i centrala Bali...det är så himla fint där..massa konstnärsgallerier, vackra risfält och forsränning (superkul!). Jag skulle verkligen rekommendera några nätter i Ubud om det inte är så att ni bara vill vara nära stranden. Vårt hotell i Ubud hette Uma Ubud och var helt underbart: http://www.comohotels.com/umaubud/uma-como-ubud


     


    Efter 3 dagar i Ubud åkte vi vidare till Lovina på Norra Bali där vi bodde på det finaste hotellet jag någonsin har bott på...om det är något hotell jag verkligen rekommenderar så är det Damai Lovina. Vi bodde bara där 2 nätter eftersom det var lite dyrare (dock fortfarande mycket billigare än vad ett så fint hotell skulle ha kostat i europa). Vi hade ett rum med egen pool och stannade på resorten hela vistelsen..vi ville inte därifrån haha.Annars om man har mer tid i Lovina så finns det delfinsafarier man kan åka på och vacker natur. http://damai.com/


     


    Slutligen åkte vi till Legian på Södra Bali,..ett mer turistigt område. Där bodde vi 7 nätter på hotell Niksoma som var helt ok. Denna tid använde vi till att åka på utflykter som t.ex. elefantsafari, forsräninng, kurs i balinesisk matlagning osv osv. http://niksoma.com/


     


    Jag tycker vi hade ett väldigt bra upplägg, första halvan av resan ägnade vi oss åt att vila ut efter bröllopet, njuta av att vara nygifta och bodde på lite finare hotell och sista veckan satsade vi på ett lite billigare hotell och lite mer äventyr. Jag hade inte alls höga tankar om Bali innan vi åkte dit..men det var verkligen otroligt mycket bättre än jag trodde att det skulle vara och Balineserna är jättettrevliga. Jag rekommenderar verkligen att ni satsar på att bo på åtminstone 2 olika ställen/hotell varav ett lite finare hotell då det är riktigt prisvärt att bo fint på Bali!


     


    Oups, det här blev ett superlångt inlägg...hoppas du orkar läsa, kom gärna med frågor om du undrar över något =), ska försöka lägga upp lite bilder oxå =)!!

  • Mandis


    Solnedgång på Qunci Villas...solnedgångarna på Bali och Lombok är jättevackra, alla brukade samlas för att titta på solnedgången varje dag =)
  • Mandis

    Oups råkade skicka ett tomt inlägg...förlåt om jag har spammat er tråd haha. Men Goli, säg till om du har några frågor!!!


     


     

  • Mandis

    Goli, det var så lite så..hoppas att du har nytta av tipsen...blir nästan lite avundsjuk på att ni ska åka dit ;)! Monkey forest glömde jag ju såklart att nämna, det ligger i Ubud så dit måste ni gå, jag älskar ju apor..även om aporna där var väldigt fräcka och snodde saker dom kom åt haha.


    Ja det är verkligen tur att vi har våra killar som orkar lyssna på allt och inget =)! Kommer nog ur svackan snart...just nu längtar jag mest till semester..som vanligt haha. Hoppas allt går bra för dig och att du kämpar på sista biten med plugg..snart är du fri =)!

  • Mandis

    Oups såg inte din fråga, Ubud ligger i mitten av Bali så det finns inte några stränder men däremot mysiga butiker, vackra risfält och konstgallerier. Man behöver ju inte bo där utan det är lätt att åka på dagsutflykter dit..men jag gillade verkligen Ubud och tyckte det var värt att bo där. Vårt hotell hade ju en fin pool så man kunde sola och bada ändå =)!


    Vilka områden funderar ni på att bo på?

  • Mandis

    Kitkät, jag röstar oxå på 25 även om jag tycker de andra färgerna oxå var fina..men 25 känns mest aprikos =)


     


    Goli, haha hälsa din fästman att han får lycka till med att sno bananer från de fräcka aporna ;). Förstår att det känns surrealistiskt att bli klar med studierna...det måste vara helt underbart att få komma tillbaka till sverige och kunna börja planera lite mer för framtiden!


    Har mindre än 3 månder kvar till semstern så det känns uthärdligt hihi...Maldiverna vill jag jättegärna åka till, kan tänka mig att det är det perfekt stället för semester!! Fattar bara inte hur man ska få semesterdagarna att räcka till..det är så himla många ställen jag vill åka till =)! Hur långt har ni kommit med Bali-planeringen nu...hunnit boka några hotell?!


     


    Mustikka, tack...det är bara kul att få dela med mig av bilder och tips till er =)! Jag var som sagt tveksam till Bali först men det var verkligen den perfekta smekmånaden för oss...förstår att det är svårt att välja mellan Thailand och Bali. Jag har inte varit i Thailand så dit vill jag jättegärna åka eftersom alla som har varit där verkar ha gillat det. En skillnad mellan Thailand och Bali är att det finns mycket mer svenska turister i Thailand, vi såg nästan inte en enda svensk under våran 3 veckor långa smekmånad. Men det spelar ju egentligen ingen större roll. Sen vet jag inte om Bali har lite billigare boenden och sånt...om man vill bo riktigt fint tänker jag. Sen håller jag med Goli om att det beror lite på när ni vill åka iväg, om det är under sommarhalvåret tror jag Bali passar bättre...Thailand tror jag är bäst att åka till under vinterhalvåret?! Lycka till med smekmånadsplaneringen...jag är säker på att den kommer att bli underbar vart ni än hamnar =)!

  • Mandis

    Goli, vad skönt att det gick bra på tentorna..nu är det inte mycket kvar =)! Vad kul att ni har bokat Ubud första dagarna, forsränning och elefantsafari är ett måste. Vi va i en elefantpark där man fick komma jättenära elefanterna och "gosa" med elefantbebisar. Andra saker som är kul att göra i Ubud är att vandra bland risfälten..hotellen brukar ordna vandringar, det är sååå vackert och romantiskt! Det finns även många matlagningskurser som kan vara kul...vi gick på en matlagningskurs men den var inte i Ubud...men jag tror att det fanns många kurser som rekommenderades i just Ubud =)! Ni kommer att få en underbar bröllopsresa =)!


     


     


    Mustikka, kul med Thailand...jag har oxå hört att det inte är någon större fara med vädret trots regnperiod...kul att ha något att längta till efter bröllopet =)!


     


    Pagnie, den Bh'n har jag oxå...tycker den sitter jättebra och glider nästan inte alls..så det var ett bra val =)!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop