Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Föresten, idag är det exakt 4 månader kvar till vårt bröllop! :)
    Om exakt 4 månader, vid den här tidpunkten så befinner jag mig på vår bröllopsfest och jag är en gift kvinna. Haha.

    Nu kan vi skicka in hindersprövningen! Wohow!

  • kitkät

    Pagnie,
    Vad skönt att åka bort några dagar och bara slappa!
    Haha, det är lite roligt att du ojjar dig över några nätter när jag har jobbat heltid natt sedan i mars och kommer fortsätta med det hela sommaren - och jag trivs jättebra med det! Tänk vad olika man kan vara Glad 
    Men jag håller med dig, man blir slut och trött på ett helt annat sätt, eftersom det inte går att ta igen det på samma sätt när man går miste om nattsömnen! 

    Åh, vad spännande för dig att träffa dekoratören! Kan inte du ta kort på hur din blombukett kommer se ut och visa oss? Om du vill såklart!

     

  • kitkät

    Jag ringde till White Birds nyss och frågade om dom hinner sy klart min klänning till den 4/6 eftersom jag ska till Sthlm då. Men dom har så många klänningar som ska sys nu och eftersom jag inte angav något specifikt datum när jag var där sist, så hinner dom tyvärr inte med min klänning till dess. Vad dum jag är, jag har ju vetat att jag ska åka till Sthlm i två veckor nu, jag borde hört av mig direkt och sagt att jag kommer så att dom hade märkt min klänning med ett deadline-datum! Men men. Nu får jag hitta ett nytt datum snart som jag kan åka till Sthlm! 

    Men jag tänkte fråga er, om man ska beställa en slöja - hur lång leveranstid brukar det vara? Är det någon som vet? Det är väl inte flera månader, som med klänningar? Pagnie, vill du sälja din slöja annars? Haha. 

    Nä, vi har inte skickat in hindersprövningen ännu. 

     

  • kitkät

    Lavelii,
    Precis så känner jag så fort jag tänker på gästlistan, jag blir irriterad och frustrerad på en gång, trots att vi har varit rätt så duktiga med att begränsa antalet gäster. Men ändå så dyker det ju upp gäster som mina föräldrar vill bjuda och det är människor som jag känner att det kvittar om dom deltar eller inte! Men ändå så vet jag att mina föräldrar har glädje av att ha med dom på vårt bröllop, så det känns ok. 

    Vad är det som gör dig frustrerad angående bordsplaceringen? Vad är det du vill göra som avviker från det traditionella? Vill ni ha långa eller runda bord? 

    Åh, nu gjorde du mig lugn angående slöjor. Skönt att det inte är långa leveranstider!
    Och angående brudklänningen så skulle jag återkomma när jag kan åka till Stockholm igen och höra av miget  i god tid, då ska hon se till att datummärka min klänning, så att sömmerskan gör klart den tills dess.  
    Det vi ska göra klart nu när vi åker till Stockholm nästa vecka är att besöka floristen och diskutera min & brudtärnornas blombuketter! 

    Jag förstår att det känns frustrerande med lägenhet, men om ni inte hittar någon bostadsrätt som ni verkligen faller för inom en snar framtid så tycker jag (inte för att mitt tyckande spelar någon roll för er) att ni ska satsa på en hyreslägenhet tills ni hittar något ordentligt, som ni vill stadga er i en längre tid.
    Vi ska flytta in till en hyresrätt, det är ju visserligen nyproduktion och en drömlägenhet för oss men vi vet ju inte om vi kommer bo kvar där länge eller bara ett-två år, tills vi hittar en bostadsrätt som vi vill köpa. Hyran är väldigt dyr just för att det är nyproduktion, så i längden skulle det löna sig för oss att köpa en bostadsrätt istället! 
    Men vi känner inte alls att det bara är en tillfällig lägenhet i väntan på något bättre, så länge det är en fin lägenhet och man trivs så kan man ju göra det till sitt hem - oavsett om man ska bo där en livstid eller bara ett par år! Och det är ju fortfarande ens hem, även fast man bara hyr det. Det är väl bättre att flytta in till en hyresrätt istället för att jäkta och ta första bästa bostadsrätten/huset? Glad
     

  • kitkät

    Pagnie,
    Ja, det är lite tråkigt. Jag vill ju ha hem klänningen nu nu nu! Men samtidigt så har jag ju inte bråttom så det är ok. Det är mest själva tanken att ha den hemma och kunna titta på den varje dag som jag längtar till! :)

    Vad gäller slöjan, jag vill ha en som är något längre än din, helst 4 meter lång och så vill jag att den ska vara "tjock", om du förstår vad jag menar? Din slöja är väl bara ett lager eller?
    Jag tycker din är fin just för att den är enkel, utan varken strass eller spets. Det är en sån jag är ute efter, men jag vill gärna ha en som är lite längre tror jag. Men jag återkommer om det. Jag ska till butik och prova lite olika slöjor och om jag känner att tre meter räcker, så kanske jag kan köpa din! Men det är svårt att säga när jag inte har provat några slöjor överhuvudtaget!

    Mustikka,
    Vad är det för butik du pratar om? Jag har ännu inte fått min klänning såld! Konstigt tycker jag, med tanke på att den kostar 19700 kr i butik och jag säljer den för 12000 - med underkjol! 

    Vad härligt att du också fått prova din klänning nu. Visa gärna bilder om du vill! Visst är det en Madeline Gardner? Jag har ju en "Mori Lee by Madeline Gardner". 
    Och din bukett är jag jättenyfiken på!  

    Min klänning har ett inbyggt stöd, så som tur är behöver jag inte ha någon BH. Min klänning är ju dessutom väldigt urringad bak, så det är skönt att jag slipper tänka på BH! Jag var lite orolig innan jag provade klänningen, att jag skulle behöva BH och eftersom den är urringad bak så hade det blivit ett litet problem. Men nu slipper jag det problemet eftersom klänningen hade så bra stöd i sig. 
    Det enda jag ska ha under brudklänningen är alltså ett par sköna, hudfärgade eller vita trosor samt underkjol! Smycken har jag inte köpt ännu. Inte hårsmycke heller, men jag har hittat jättefina på etsy.com

  • kitkät

    Åh, vad fin du är i din klänning Mustikka! 
    Jag gillar vanligtvis inte prinsessklänningar,  men denna var jättefin på dig! 

  • kitkät

    Mustikka, ja det har varit många diskussioner om barn här på tråden. Vi har valt att utesluta ALLA småbarn, inte ens dom från närmsta familjen har vi bjudit. Först var jag också orolig över reaktionerna från dom närmsta, men vi har faktiskt bara fått bra respons. Och även om vi skulle få sura miner så skulle jag inte kunna bry mig mindre, det är vårt bröllop och om det är nära släkt så borde dom kunna respektera ens val! 
    Jag känner inte för att kompromissa med våra önskemål på vårt bröllop, jag vill inte tänka tillbaka och ångra att vi bjöd barn som förstörde vårt bröllop med skrik, gråt och spring. Då tar jag hellre sura miner från föräldrar till barnen som ifrågasätter våra val, men då kan jag också förklara varför vi har gjort det valet! 

    Och jag tänker som så att om det är nära släktingar, alltså kusiner etc så borde ju dom respektera ens önskemål och man kan då föra en dialog och förklara varför man gjort det valet att inte bjuda några barn överhuvudtaget. 
    Men som sagt, jag tror inte att någon surar bara för att man skriver att man vill ha barnfritt! Det är vanligt att man skriver på kortet att man vill ha ett barnfritt bröllop, däremot så är det kanske mer ovanligt att göra så som vi gjort och inte bjuda några småbarn alls, inte ens min farbrors barn eller min fästmans brorsdotter. Men dom tycker bara det är skönt att inte behöva ta med sig barnen! :) 
    Och för att vara säkra på att ingen tar med sig barnen ändå (vilket många kan göra, trots att man skriver barnfritt), så har vi inte skrivit med barnen i inbjudningskorten, bara föräldrarna! 
     

  • kitkät

    Pagnie
    Ska R's svensexa pågå till på söndag? Vad har dom hittat på, vet du det?
    Hoppas han får en underbar svensexa :)
    Jag förstår att det känns tomt utan han, men jag kan underhålla dig på nätterna - jag jobbar natt hela helgen nämligen! Synd att ni inte bor kvar i Örebro! Då hade vi kunnat hänga på dagarna!

    Och vilken tur att dom flesta har svarat nu, så ni slipper jaga alla. Hoppas det blir likadant för oss. Hur många sammanlagt har tackat nej?

    Mustikka,
    Vi kommer också, precis som Lavelii skrev, ha personal från Panorama som ska välkomna gästerna och visa dom tillrätta. Ev. kommer jag be min farbror hjälpa till och se till så alla finner sig tillrätta etc.
    Så tror jag att dom gör på alla ställen, hör med Mona Lisa!


    Lavelii,
    Haha, man kunde verkligen känna paniken/frustrationen i ditt inlägg ovan! Haha, du är för go'.
    Jag vet hur bordsplaceringen ser ut på Hallunda festvåning. Och visst 36 platser för dom närmaste är inte mycket (om man räknar med föräldrars syskon, kusiner etc) men vem har sagt att precis hela tjocka familjen med fastrar, mostrar, farbröder, morbröder etc måste sitta just där? Det betyder ju inte att ni tycker mindre om dom som inte får sitta på "scenen"! Om jag var du så hade jag valt mina föräldrar, min farbror & hans fru, min morbror, hans fru och deras två barn, min farmor & farfar och så några familjer som är våra gudfars/mors-familjer, om du förstår vad jag menar (på arabiska heter det kerbe) eller min äldsta faster och hennes barn samt min äldsta moster och hennes barn. Och sen hade jag satt fastrar, mostrar etc i borden närmast oss men inte nödvändigtvis just på "scenen" om det inte finns plats för alla!
    Jag tror ingen tar illa upp och ärligt talat, spelar det egentligen någon roll vem som sitter på "scenen"? Tror du verkligen att du kommer tänka på det där och då? Även dom som sitter på "golvet", kommer ju sitta nära er, om ni placerar dom på borden som är närmast! Så mitt tips är att inte göra det komplicerat, gör det som är enklast. Man har nog mycket att tänka på inför ett bröllop så ibland får man släppa på kontrollen och göra det som är smidigast istället för att komplicera saker och ting i onödan!

  • kitkät

    Pagnie, jag hinner inte svara nu men vill bara säga lite snabbt att om du vill ha sällskap inatt så finns jag på BT. Vi kan prata om det bästa vi vet just nu: BRÖLLOP! Nu ska jag iväg på en kompis babyshower!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop