• Äldre 20 Jun 20:31
  1409168 visningar
  3377 svar
  3377
  1409168

  Orientaliskt bröllop

  hej flickor! ni ska veta att även om jag inte skriver så är jag ändå inne här på BT o läser det ni skriver. Just nu är ni min enda länk till allt bröllopsrelaterat! Och det känns skönt! Vi har tänkt kolla på placeringskort väldigt väldigt länge och nu har vi fått svar från nästan alla så det är bara till att beställa. Men imorgon åker vi till Sthlm och därifrån vidare till Polen igen. Ska spendera några dagar i polskiland med våra familjer och ha vår examensceremoni. Så om jag inte skriver här på ett tag så vet ni men jag ska försöka hänga med. Just nu läääääängtar jag så sjukt mycket till augusti. Bröllopet och sen smekmånad, ååååh! Men det kommer kännas fruktansvärt tomt när det är över...

  Tack, tjejer för att ni håller liv i denna tråd! Ni är underbara och jag hoppas att det går bra för er med allt!!! Kramar

 • Äldre 21 Jun 12:48

  Tack, Pagnie! Tro mig, saknar er med!

   Nu har vi iaf äntligen gjort en bröllopsrelaterad grej och det är att beställa placeringskort! Fick bli från optimalprint, väldigt enkla kort men fina tycker vi! beställde 160 st för ca 260 kr med frakt o allt. Så det är alltid ett tips om man vill ha lite enklare och billigare kort. Och vi har fått svar från nästan alla så antalet gäster blir, med oss inkluderade 148 st. Sköööönt att ha det avklarat! Hoppas bara att alla kommer också, haha! Så nästa steg är väl att fixa bordsplaceringen och snart är det dags för besök hos floristen och tårtprovningen. Ser mest fram emot det senare, haha!

  Hur går det för er?

 • Äldre 30 Jun 09:09

  Hej flickor! Nu har jag varit borta ett tag och hade väääääldigt mycket att ta igen, hahaha! Nu har vi iaf haft vår examensceremoni och det gick jättebra! Kändes skönt att få diplomet i handen och få det bekräftat innan de ångrar sig, haha!

  Sen har vi även hunnit med lite bröllopsrelaterade grejer. Vi har i princip fixat blommorna och tårtan. Vi hade stämt träff med Isho på Café Boulevard i Sundbyberg för provsmakning av tårta på midsommardagen. När vi stämde träff då hade jag ingen aning om att det var midsommardagen, men han ville ju ha den dagen så... Iaf, när vi kom dit var det mörkt i lokalen och dörrarna låsta. Försökte ringa honom flera ggr men han svarade inte. Till slut ringde jag upp Danny och han fick tag på Isho, som tydligen var "jättesjuk". Så sjuk att han inte kunde skicka ens ett sms och meddela oss om att han inte kunde komma. Men efter ung en timma efter avtalad tid så dyker hans bror upp iaf, som erkände att han var bakfull men att han skulle hjälpa oss så gott han kunde. !!! Men de hade inte gjort iordning något för provsmakning så vi fick komma tillbaka dagen efter. Hursomhelst, åkte dit dagen efter och träffade en jättetrevlig tjej som tog hand om oss. Vi fick prova 4 olika smaker: citron, hallon, choklad och likör och  päron. Och jag måste säga att pärontårtan var helt gudomlig! Den var så fräsch i smaken och var helt annorlunda än de andra smakerna. Så den valde vi! Och sedan valde vi även modell, har tyvärr ingen bild att lägga upp. Men dte blir en vit tårta med 6 runda våningar och blommor (samma som i lokalen) som faller ner över tårtan på ena sidan och blir mer och fylligare ju längre ned man kommer. Svårt att förklara men hoppas ni förstår. Ska försöka hitta en bild!

  Sen var vi även på Sakos blommor i Södertälje och de var jättetrevliga och tillmötesgående där. Vi bestämde oss för aprikos och ljuslila rosor, vita liljor, vit brudslöja och gröna rosblad. Knappblommorna blir vita kallor och det som återstår är min bukett som jag inte bestämt mig för än!

  Sen har jag även varit på provuppsättning hos Karam på Sauvko. Han kom visserligen 25 minuter sent men när han väl hade fixat en ungefärlig uppsättning så blev jag jättenöjd. Ska lägga upp lite bilder sen!

  Skönt att vara tillbaka och joina er tjejer i bröllopsdiskussionerna igen. Har saknat er!

 • Äldre 30 Jun 19:22

  Tack så mycket, tjejer! Känns jätteskönt att ha det kapitlet avslutat och påbörja nästa.

  Pagnie, åååååååh vad pirrigt det måste kännas! Snart har du allt fixat och snart är det DAGS! Är så nervös för din skull, hahaha! JAG har fjärilar i magen, som att det e jag som ska gifta mig den 13e juli! Skrattande Men som vi säger i Iran: kililililililililililililiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! Åh, du måste absolut lägga upp bilder på håret, både före och efter. Det ser jag fram emot att se. Och vad härligt att allt löste sig med sofreh aghd. Och när det gäller resten så förstår jag att det känns stressigt, men ta det bara lugnt och ta en sak i taget. Kan bli överväldigande när man tänker på allt som måste göras på en gång, men det fixar du. Du har säkert skrivit ner allt som behöver göras så fokusera som sagt på en sak i taget. Det kommer att gå bra!

  Lavelii, måste fråga om ögonfranspermanenten. Hur går det till, hur länge håller det och vad kostade det? Jag är precis som du, väldigt känslig när det gäller ögonen. Tycker också det känns läskigt.

  Tjejer, behöver lite råd ang brudbuketten. Som jag skrev innan så har vi valt vita liljor, aprikos och ljuslila rosor, vit brudslöja och gröna rosenblad till blommorna i lokalen. Vet inte riktigt vad jag ska välja till min brudbukett. Fästmannen kommer att ha vinröd kravatt och näsduk och en vit kalla som knappblomma. Jag vill gärna matcha det vinröda i min bukett. Funderade på aprikos, vinrött och vitt. Eller borde jag köra ljuslila, vinrött och vitt? Och vilka blommor ska jag ha i min bukett av de färgerna jag väljer? Vill gärna ha liljor, rosor och kallor. Vad tycker ni?

 • Äldre 30 Jun 19:25

  glömde skriva att vi har champagnefärgade rosor också!

 • Äldre 30 Jun 19:28

  Lavelii, vad roligt med inredning! Ja, det e verkligen dyrt med badrum men det kommer så vara värt det när det är färdigt. Tyvärr har vi inget sånt i vårt badrum och det är det enda stället i vår lägenhet som vi inte kan göra något åt... Det är typ klistertapeter på väggen med en massa hål i väggen från förre hyresgästen och jättefult golv... Men men, rent är det iaf!!! Skrattande

 • Äldre 30 Jun 20:13

  Jaha, det där låter lockande! Bra pris också! Ska kolla upp Gilda skolan, tack för tipset!

  Kallor är verkligen fina, håller med dig! Hade egentligen velat ha mörklila kallor, men då blir det svårt att matcha fästmannen... om inte jag kör på vinrött, lila och vitt? Har sett bilder men på blommorna separat. När vi var hos floristen så hade han tyvärr inga blommor hos sig eftersom det var en söndag. Men vi ska åka dit den veckan innan vårt bröllop för att se hur det kommer att se ut. Problemet är bara att han måste beställa blommorna innan, så det blir inte mycket plats för förändringar.

 • Äldre 30 Jun 20:47

  Osäker på allt, faktiskt. Det är som du säger, hade varit lättare att se det framför sig! Kan inte direkt påstå att det finns ett överskott av blomaffärer här i Sollefteå... Glad Och tyvärr har vi ingen möjlighet att åka till Sthlm igen förrän den 28e juli, då kan vi se hur det kommer att se ut av de blommor som vi redan beställt isåfall. Får fortsätta googla och hoppas på det bästa. Och tack för din hjälp!

  Hur kommer ni ha det med blommorna i lokalen? Ska du matcha din bukett, ha samma blommor?

 • Äldre 1 Jul 19:06

  Lavelii, floristen kom med lite invändningar när vi sa att vi ville ha ljuslila och aprikos färger i blommorna men jag har googlat väldigt mycket på blommor i de färgerna och det ser jättefint ut. Är inte heller så haj på blommor men det låter som ett vackert upplägg av blommor i er lokal. Jag skulle nog hålla med er florist om att man i brudbuketten ska ha något som sticker ut lite mer. Det är det jag försöker eftersträva, haha!

  Tycker det låter som en bra idé att skriva OSA-datumet på infokorten istället. Vi skrev ju vårt OSA-datum på våra inbjudningskort men fick ändå jaga folk in i det sista och förklara vad OSA är för något. Så det tycker jag låter bra. Tror faktiskt att folk kollar in info-kortet mer än inbjudningskortet, det kanske man tittar på en gång, beundrar lite och sedan så lägger man undan det och glömmer bort att svara.

 • Äldre 1 Jul 19:13

  Pagnie, det är absolut inget att be om ursäkt för. Du för förlåta mig eftersom det är jag som bara antar att du vet saker som jag inte ens har skrivit här, haha! Saken är den att när vi tänkte ha aprikos som färgtema så vet jag inte riktigt vad jag ens tänkte ang "färgtema". Vi har ju inga brudtärnor eller bestmen så det blir inte så mkt användning av ett tema. Sofreh aghden kommer ha mycket färger men dekoren i den är ljusaprikos och guld. Sen har vi ljuset i lokalen som är lite ljusaprikos men det kanske vi ändrar på allteftersom, ju mörkare det blir ute, desto mer kommer färgen synas i lokalen. Så vi får se. Men det har inte blivit mycket av det aprikosa, tyvärr.

  Men för blommorna i lokalen tänkte vi ha ljuslila, aprikos, vitt och lite gröna blad till. Sen när jag nämnde det vinröda så menade jag i min egen brudbukett som jag vill ska sticka ut från lokalens blommor samt matcha mannens klädsel. E ju så dålig på att förklara saker o ting så det är bra att du säger till. E förvirrad när det gäller vilka blommor jag ska välja till vad, känns allmänt rörigt just nu, tyvärr.

  Och vilket vackert ställe ni ska fotas på! Ligger det i Södertälje? Vi funderar på att överge Scandic hotel för fotografering om det skulle regna. E inte lika förtjust i det hotellet längre... Kanske får hitta ett annat hotell!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop