Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Visst är det kul när det rullar på med bröllopsplaneringen? Ni har ju mycket på gång nu. Inbjudningskort, klänning, dekoration etc.

    Jag ahr suttit och kikat lite på inspiration för bruduppsättning och jag har nog mer eller mindre bestämt mig för en uppsättning á la 50-tal! Jag tycker det ser så elegant nu!

    Typ något i den här stilen. Alltså inte att uppsättningen ska se exakt ut så, men att jag vill ha den stilen, typ lite gammaldags, elegant! 








  • kitkät

    goli,

    Ja, jag har hittat några uppsättningar som visar hur jag vill ha det! Alla bilder kommer från Jusin Alexanders kollektion. SÅ fin styling! Verkligen inspirerande - har sparat alla i min Bröllopsmapp! Nedan så ser ni en av bilderna. Så har jag tänkt tror jag. 
    Jag är dock lite orolig att det ska se lite för "invandrarkvinna" ut, alltså ni vet tupperade stora sneluggar som många invandrarkvinnor från Mellanöstern har! Haha. 

    Och jag tänkte först att jag inte skulle ha något hårsmycke/tiara alls, men nu har jag ändrat mig. Jag tror det blir väldigt fint med ett hårsmycke till, som jag vill ha på sidan (liknande det hårsmycket som bruden har på bilden du visade, med halvuppsättningen). Jag har hittat jättefina hårsmycken på etsy.com



     
  • kitkät

    goli, 

    Ja, det är lite så jag också tänker! Min brudklänning har ju en "romantisk, elegant" i och med att det är helspets, och med en sådan uppsättning så tror jag att det blir all-in! :)
    Det känns jättebra att ha hittat en frisyr som jag verkligen gillar. Jag är nog ganska bestämd angående att jag hellre vill ha hårsmycke än tiara, för jag tror att det bättre passar den stilen jag är ute! 
    Men jag har aldrig provat tiara, så kanske ändrar mig om jag provar. Kanske gör det på lördag, när jag ska till Sthlm och prova min brudklänning.

    Nu känns det som jag har en väldigt klar bild av hur jag vill se ut på bröllopsdagen och det känns så skönt! 
    Jag vill ha en uppsättning liknande den bilden jag visade ovan och så vill jag ha ett hårsmycke på sidan av frisyrien (se den bild som du la upp på halvuppsättningen) och smink så tänker jag något i den stilen:





    Har du kommit underfynd med om du ska ha halv- eller heluppsättning ännu? Har du funderat något på smycken och smink? 

  • kitkät
    Lavelii

    Jättefina bilder! Det verkar som att vi har samma stil och smak! Jag gillar också bilden till höger bäst av dom som du visade samt bilden längst ner - den ska jag nog spara som inspirationsbild! 
    Om jag får säga det själv så tror jag faktiskt att jag kan passa i en sådan 50-tals frisyr! Men vi får se när jag gör provuppsättningen, kanske känns och ser helt annorlunda då. 

    Vill ni bo i centrala Stockholm på bröllopsnatten? I så fall har ni ju mycket att välja och vraka på.
    Annars har ni ju ett jättefint hotell i Södertälje: Scandic Skogshöjd. Det är ett SPA-hotell. Där ska vi och våra gäster bo på bröllopsnatten, men jag och min fästman ska även bo kvar natten efter bröllopsnatten för att kunna njuta av SPA-avdelningen. Morgonen efter bröllopet ska vi äta frukost tillsammans med våra gäster, dvs. om dom kommer upp på morgonen. Haha. Kanske kan det vara något för er? 

    Hur gör ni med övernattning för era gäster? Sköter dom det själva eller hjälper ni till och bokar? 
    Vi har gjort som så att vi har ordnat rabatt till våra gäster på det hotell som vi ska bo på. Vi ringde till hotellet och talade om att vi ska gifta oss och att ett visst antal gäster kommer vilja boka övernattning och frågade om dom kunde erbjuda någon rabatt! Och det kunde dom, så vi har fått en rabattkod som är personlig för just våra gäster. 
    Så ett tips. Om ni väljer ut ett hotell som ni ska tipsa era gäster om, ring då först till hotellet och hör om dom kan erbjuda rabatterat pris. 
     
  • kitkät

    goli, 

    Jag ser också framemot provuppsättning och smink! Vi skulle höras i juli tror jag och boka in det någongång i augusti.
    Vad gäller sminkning så har jag inte bestämt mig ännu om jag ska köra på ljus eller mörk ton! Ingen av sminkningarna som jag visade är diskreta och jag tror att båda gör sig bra på bild! 
    Men jag har en liten fundering kring det du skrev om att du som har mörk hy kanske ska ha mörkare färger? Men jag tänker tvärtom. Om du är mörk, så kanske inte bruna toner syns lika bra på dig, eftersom det blir ton-i-ton effekt och sminkningen smälter in i din hudton. Medan t ex sminkning enligt bild 2, så som vitt och svart syns nog mycket bättre på dig, eftersom du är brun i huden!
    Men jag kan ha helt fel, jag bara spekulerar! :) Du skulle ju kunna ha sminkning enligt bild 2 - vitt, svart och aprikost. Det tycker jag var väldigt snyggt faktiskt! Och jag tror att det sticker ut mer på dig, än om du t ex har bruna toner enbart! 

    Jag har ännu inte bestämt vad jag ska ha för hårsmycken, kan visa när jag beställt. 


     


     
  • kitkät
    Lavelii,
    Jag tror att en sådan klassisk och elegant håruppsättning blir jättefin till din brudklänning, just för att din brudklänning är så elegant och ser så "royal" ut! Känner likadant för min brudklänning och då förstärks känslan med en frisyr á la 50-tal! :) 
    Kör på det tycker jag! 

     Angående hotell... Vill ni bo på samma hotell som era gäster? Det är ju en bra idé om man vill avsluta festligheterna dagen efter bröllopet med en frukost/brunch ihop! Vi ska bo på samma hotell som våra gäster just för att kunna äta frukost tillsammans på hotellet dagen efter bröllopet. Det ska bli så himla mysigt! 

    Pagnie,
    Ert bröllop är ju jättenära, snart har ni nått mållinjen med allt detta planerande! Tänk vad tiden går fort! Det känns som det var igår då vi lärde känna varandra här på BT och det var ju typ i augusti eller september.  
    Jag känner likadant, trots att vi har över 4 månader kvar, att tiden går väldigt fort och vi har massor med (små)saker att ordna. Men det förstår inte min fästman "Vadå, vi har ju fixat allt nu". Haha. Typiskt killar! 

    Angående såpbubblor, hur tänker ni göra med dom? Det har jag funderat mycket på. Ska ni låta någon dela ut såpbubblorna när gästerna kommer in/går ut ur kyrkan eller ska ni låta korgarna stå någonstans och så får gästerna ta såpbubblor själva innan dom går ut? Tänk om dom missar korgen, tänker jag? Eller inte förstår vad det är? Speciellt för dom syrianska gästerna är det ju främmande med såpbubblor på bröllop!

    Vad är det du är kluven om angående solist? Det hade väl ordnat sig med det, vad jag minns? 

    Och jag tycker inte du är elak som inte vill ha en sjumånaders bebis på din möhippa! Det hade jag inte heller velat ha faktiskt. 

     
  • kitkät

    Ska någon av er ha gästbok på bröllopet? 

    Vi funderar på att ställa en gästbok på ett eget bord med en skylt/banderoll, typ "Skriv i vår gästbok". Eller känns det onödigt med gästbok? 

  • kitkät

    Pagnie,
    Vilka ska vara ert värdpar?
    Hm, ska klura ut hur vi ska göra med såpbubblorna. Jag tänker att vissa gäster kommer kanske tidigare än andra och då blir det krångligt om den som delar ut såpbubblorna ska gå runt och dela till dom som redan hunnit komma in och sätta sig.
    Eller så kanske man kan ställa två korgar på något bord precis vid utgången, så kan gästerna ta såpbubblor själva innan dom går ut? Men tänk om ingen vågar ta, eller om dom missar korgarna? Haha. Vilka dilemman jag har, visst? :)

    Nu gick en sån där känslan genom min kropp igen... VI SKA GIFTA OSS SNART! 

    Har ni fått tillbaka hindersprövningen? Om några dagar så kan vi också skicka in den! Då kommer det verkligen kännas verkligt att vi ska gifta oss. Vi satt och pratade om det nyss, att när hindersprövningen ska skickas in, då är det på riktigt!

    Föresten Pagnie, har du beställt den där paraplyn som du pratade om från ebay? Jag funderar på att beställa en också. Jag såg en jättefin spetsparaply på ebay igår! Mycket billigare än att köpa från Sverige. Den kostar typ 120 kr + frakt 30 kr.

    Har du köpt underkläder ännu?  

  • kitkät

    Lavelii,
    Snacka om att vi har samma smak och tittar på samma saker! Haha. Igår så satt jag och funderade på just den gästboken som du visade nu! Men jag vet inte.. I så fall vill jag ha bandet i brunt, eftersom dom inte har i aprikos. Och bröllopstemat är just vitt, aprikost och brunt! 

    Annars finns jättefina gästböcker på etsy.com, men jag hittade ingen som passar vårt färgtema. Men titta där om du vill! Ska ni ha något speciellt färgtema? 
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop