• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • Mandis

    Goli, tusen tack, vad snäll du är =). Det var verkligen en helt underbar dag men så tror jag nog att alla (de flesta)brudar känner om sin bröllopsdag..jag tycker alltid att bruden (och brudgummen) strålar när man tittar på bröllopsfoton =)


    Vad duktigt du är som gav dig på ett försök att göra egen pepparkaksdeg, det har jag aldrig provat. Däremot har jag stått hela dagen idag och bakat och lagat mat till 30 pers eftersom släkten och närmaste familjevännerna komme på adventsfika till oss imorgon...känner mig helt slut nu!


    Angående underkläder så tänk på att ha bekväma under dagen så kan ni till finare senare under kvällen ;)!

  • goli

    tack för tipsen, Mandis! Stackare, låter som du har haft en låååång dag. Du får väl ge oss storyn när du e ordentligt utvilad, du har en stor dag framför dig imorgon oxå!

    Kitkät, tycker som dig att det är bra att utforska så många alternativ som möjligt innan man bestämmer sig!

  • Mandis

    Kitkät, vår plan B var att ha vigseln inomhus på Vår Gård..det fanns en ganska fin salong där. Det var en av orsakerna till att vi fastnade för stället eftersom det fanns en helt ok plan B =). Men själv klart var det ju inte samma sak som att få gifta sig utomhus för oss, så vi höll tummarna in i det sista och jag kollade typ vädret en gång i timmen varje dag hela veckan innan bröllopet haha. Ert alternativ låter ju jättebra oxå, många kyrkor är ju så himla fina så det blir nog jättebra!


    Haha story kommer, får nog som sagt skriva lite i taget men nu är jag så himla trött att jag håller på och slocknar och då har jag ändå kvar att rulla mina "bountybollar" i smält choklad innan jag lägger mig!


    Min klänning hittade jag i en butik som heter Milagro de Nahrin och jag köpte den ungefär 7 månader innan bröllopet...jag var jättenöjd med servicen i butiken så gå dit om ni inte har varit där, tror dom har flyttat till Karlavägen nu! Klänningen är en Pronovias Alcanar...lite dyrare än vad jag hade tänkt mig (typ 18000 kr) men just klänningen ville min mamma köpa så hon betalade. Provade massa klänningar i massa butiker men hittade inte någon som satt bra på mig förrän jag var på Milagro och provade klänningar..jag tror dom brukar ha typ 15% rabatt nu i dec och det finns även lite billigare klänningar där!

  • kitkät

    Mm, ska som sagt kolla bröllopsguiden snart och se om jag hittar något! Men jag vet inte riktigt vad som är OK-pris för makeup och hårstyling? 

     

  • kitkät

    Tack för tipset, Mandis. Jag ska absolut kolla upp det! Jag åker till Stockholm över jul- och nyårshelgen, så får försöka ta mig en tur till olika brudbutiker. 

  • Mandis

    Yes story kommer troligtvis under veckan =)! Ni får oxå berätta om hur ni träffades...om ni inte redan har gjort det förstås =).


     


    Kul att vi tänker lika Kitkät, jag är så himla bekväm av mig i vanliga fall så jag satsade på bekväma vita underkläder..sen att klänningen var som en superkorsett och gjorde att jag under hela dagen knappt kunde ta djupa andetag var en annan sak haha

  • Mandis

    Vad kul med klänningsprovning kitkät, du kommer säkert hitta något fint...tycker absolut att du ska besöka Milagro oxå =)!


    Nu smiter jag iväg för att avsluta min bakning och sen blir det SOVA =).

Svar på tråden Orientaliskt bröllop