Inlägg från: Mustikka |Visa alla inlägg
  • Mustikka

    Orientaliskt bröllop

    Lavelii skrev 2013-02-20 14:46:08 följande:
    Hej!
    Vad kul med en till syrian ja! Och kul med lite bland bröllop. Har varit på flera svensk/syrianbröllop och det brukar bli riktigt kul! Grattis

    Cleopatra lokalen är fin. Jättefin. Men jag tycker nästan den "tar över". Känns lite för mkt på något sätt. Utan tvekan på att man får ett vackert bröllop där men frågan är hur "personlig" den blir. Känns som de flesta bröllop i den lokalen blir lite lika, om du förstår hur jag menar?
    Jag har också fastnat på Hallunda lokalen. Så det blir nog den! Den är mer eller mindre fastspikad. Men delar av släkten (du vet hur syrianer kan va!!) tycker ju så klart att Cleopatra är det bästa valet. Men som jag och fästmannen sagt så är det VI som ska gifta oss ingen annan! Går inte att nöja 400 pers liksom!
    Har fortfarande inte fått tag i Panorama och då har jag försökt nå dem FLERA gånger så jag gav upp till slut. Det är i så fall den lokal jag tycker bäst om efter Hallunda. Men men... Fixar de kyrka och så också eller får ni ordna det själv?

    Vi har bokat Josef Özer (standard inom min släkt och även fästmannens känns de som haha!) och blir väl som sagt en 400 pers så jag tror Hallunda är perfekt storleksmässigt!
    Det stämmer att det fanns några lediga datum på fredagar, men vi vill ha de en lördag.

    Har du varit på bröllop på Hallunda? Eller träffat arrangörerna? Hört att det ska vara riktigt bra. Men att fotografen/filmteamet är så där...så det tänkte jag eventuellt ta bort då...
    Grattis vad roligt =D Är också syrian men gifter mig med en finne fiskpinne :D
    Måste säga att hallunda är super fin den också. Kör på vad ni tycker bäst om och lyssna inte på andra. Det är er dag och ni bestämmer :) Ni ska inte börja ångra er pga vad andra vill.

    Börjar smått irritera mig på Mona lisa. De svarar ju aldrig. Och dessutom så börjar jag tycka lokalen är ful! Hahaha kanske bara är arg men på riktigt den har ingen stil alls, börjar ångra att man bara tog den pga dagen :( Känner jag fel nu tjejer? vill ha det där fina och inga fula röda gardiner med guldfransar och en diskokula! Hahah vet inte om jag är extrem nu men man blir ju irriterad när man inte kan nå dem. Det är inte direkt så att man köper tjänster för en liten peng. Vill jag kunna nå dem så ska jag ta mig fan kunna det! Arga Mustikka börjar smyga på. Sorry tjejer hahah!
  • Mustikka
    Tungan utegoli skrev 2013-02-20 17:42:56 följande:
    Mustikka, svarar de inte på dina mail eller har du försökt ringa oxå? Dålig stil, tycker jag! Har haft lite av samma problem ibland att jag inte får svar på mina mail men när jag ringer får jag svar direkt. Hahaha! Nej du e inte extrem! Har själv känt sådär många många många gånger. Ge inte upp, fortsätt bara tills de svarar! Annars blir det disco-tema för er del, hahaha! Nej men det behöver du nog inte oroa dig för... Glad
    Ja faktiskt både ring och mail och glömde totalt bort att jag hade ett såndär ryngavoip konto laddat med typ 7€ från ett tag tillbaka :D Så tack för tippset. Men man blir ju arg speciellt när man inte bor nära haha, hade annars varit där och gått all bridezilla på dem. Hmm den där diskokulan kommer nog vara där tyvärr. Tror det är deras grej haha, förstår inte varför de inte tar bort den och rustar om med fina små spotlights eller vackra tyger. Var skönt att få skriva av mig och skälla ut dem lite här iaf! Ska försöka ringa igen i morgon, annars blir det en arg bridezilla påväg till stockholm, och hon är inte glad efter en 14 timmars kryssning! Är det bara jag eller blir alla lite galna? jag blir aldrig arg annars, är typ lugnast i världen och tycker att allting löser sig. Scary.....
  • Mustikka
    Lavelii skrev 2013-02-20 18:08:44 följande:
    Tack och grattis till dig med!!

    Ja, jag tycker om Hallunda och fästmannen också, så nu skiter jag fullständigt i alla andras åsikt. De ska alltid komma med nåt ändå! Dessutom så ringde jag Cleopatra idag och det var fortf fullbokat (ingen som avbokat!) och likaså Mona Lisa!
    Så på tal om Mona Lisa...jag pratade med dem idag... försök ring igen! Mail är omöjligt, det försökte jag också för några månader sedan. Inte lönt. Jag tycker däremot Mona Lisa är väldigt fin. Finare än Cleo. Dock kan jag hålla med om gardiner och guldfransar haha...det är det jag sagt om Cleopatra också...fast dem har gula fula sammetgardiner! Så hade jag tagit den lokalen hade jag ändå "klätt" om väggarna genom att hänga vitt tyg över. Vill INTE ha några sammetgardiner alls, som jag ska behöva se om och om igen på bilder 10,15,30 år från nu!
    Men som sagt ring igen...
    Tror mina nerver började urarta så lokalen fick sig en törn! Jo du kan ha rätt, det är väl många som ringer dem antar jag, och jag blev nog stressad. Det är ganska mycket på en gång här och man blir ju speciellt frustrerad när man vill vara hemma i sverige och kunna planera i lugn och ro. Mona lisa är fin var tvungen att kolla på bilder för att lugna ner mig, men som sagt gardinerna är fula, och diskolampan. Tror faktiskt inte man bryr sig lika mycket när man är med varandra och har roligt. Gardinerna syns inte då, kan bli en rolig grej sen om 30 år när man tittar tillbaka och tänker, fy vilka fula gardiner men vi hade så jävla roligt endå :D

    Phuuh! Du ska veta att den här gruppen är bäst, vad hade jag gjort utan dessa tjejers råd?! gått i väggen! Så du har kommit rätt. Här kan man få svar på det mesta och skrika ut lite ist för att go all bridezilla på sina fästmän. 

    Ska ta och ringa dem i morgon och få allt klappat och klart! =D 
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-02-20 18:19:14 följande:
    det låter inte alls roligt att du inte får tag i dom. kan säga att sen olles krog bytte ägar har det blivit lättare att få tag i dom. jag skickar bara sms till ägaren om jag undrar något och han svarar inom 5 minuter. jätte praktiskt är det. så jag har fått hjälp med alla frågor nu. så vad det gäller olles så är det bra service.
    Härligt med den servicen!! Om det engå gick att messa dem också haha, ska ringa i morgon och prova lyckan. Fast mail hade varit det bästa. Varför har man mail som man inte svarar på endå? knepigt! Det ska dem få svara på i morgon haha!
  • Mustikka
    Juventina skrev 2013-02-20 20:59:03 följande:

    Hej Mustikka ! DJ samer var redan upptagen det datumet men han var riktigt trevlig och ville hjälpa oss hitta annan dj som han kände.


    Det finns högtalare på panorama man kan hyra för 1000 kr så då behöver inte djn släpa med sig så mycket dit.


    Oj vad synd, han är ju väldigt duktig. Tar dj ninor 8000 något?? han tog ju 5000 för inte så länge sen. Aja han är ju populär. Det är inte alldeles för dyrt jämfört med sångare. Vem valde ni då? =D
    Vad skönt, Mona lisa hade inte sina egna så det blir ganska komplicerat när man måste börja hyra dem från olika bolag osv om inte sångarna lr djn har egna. 
  • Mustikka

    Kitkät och Golo
    OMG ni skulle se min hysteri just nu haha jag trode på allvar att det var något fel på mig. Har samma beslutsångest och killen blir skit irriterad, får inte komma med och handla längre haha! Säger alltid till honom att välja och nu får jag beslutsångest över Mona lisa, fick ju beslutsångest med klänningen också, fast den var ju stor också. Får väl vara lite som Goli och försöka komma över det Solig

    Kitkät måste snacka med Mona lisa angående deras gardiner. Sist jag nämnde att täcka taket med tyg, det ser ju faktist finare ut än diskobollen, och han sa att det förstör taket om de lägger upp det. typ omöjligt. I mina öron låter det som lathet! Om de förstörde taket skulle väl ingen bry sig. Får se vad dem säger när de svarar.

  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-02-20 22:50:46 följande:
    Mustikka,
    Får jag fråga varför ni valde Mona Lisa från första början? Vad var det som gjorde att du föll för Mona Lisa?

    Jag vet precis hur det är att ha beslutsångest, om du läser mina tidigare inlägg idag & igår så kan du se att jag också har beslutsångest och min fästman blir galen på mig. Jag har fått för mig att vi har valt fel datum, jag har en klump i magen och jag ångrar att vi valde september när vi egentligen hade bestämt oktober först! Och nu känns det försent att byta datum. Och jag vet inte om det är hjärnspöken eller om min ångest är verklig. 
    2013-10-04 känns bättre än 2013-09-27. Eller hur?
    Eller? Ja, du fattar.. Jag är beslutångesten själv! 
    Jag förstår dig helt och hållet. Har många gånger velat skjuta upp och fram. För ingenting. Djn lika så. Tycker vår dj är jätte duktig men har ångest över ifall han kommer vara duktig då osv.
    Men jag tycker du ska hålla vid ditt datum, det är knappt dagar emellan och ändrar du nu så kommer du ha ångest över att du ändrat och kommer stressa dig i onödan. Det spelar ingen roll om det är oktober eller september, det är så få dagar emellan så det kommer vara höst endå. Försök att glömma bort hjärnspökena bara för att ni valde oktober först. 27 kanske är en lyckosiffra.

    Jag gifter mig den 27/7 2013 och det var mitt tredje val. Vi hade tänkt oss i början av Juli men det var så många som var bokade redan. Så behåll ditt datum och stressa mindre, lägg din energi på något annat. Ta en paus och umgås med din älskling, en bröllopsfri helg eller kväll.

    Mona Lisa var dem som krävde minst handpenning, hade lite svårt att betala en stor summa sådär på en gång. Och dessutom hade dem det datumet ledigt i Juli. Augusti var redan för sent då både jag och fästmannen studerar. Därför valde vi Mona Lisa, Inte pga deras style, men måste medge att mycket stör mig med stilen dem har men vill försöka bli av med dem hjärnspökena så gott som det går. 

     
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-02-20 23:16:14 följande:
    Mustikka, 
    Det jag försökte komma fram till är att det du gillar med Mona Lisa väger säkert över det du ogillar. Så jag tror att du kommer bli jättenöjd ändå faktiskt. Helt ärligt så ser alla lokaler i Södertälje likadana ut, jag ser knappt någon skillnad. Enda skillnaden är deras gardiner! Och jag tror inte att det är några problem för Mona Lisa att byta gardiner om du önskar det!
    Och handen på hjärtat, när du varit på bröllop, hur mycket har du då tänkt på detaljer såsom gardiner etc? Jag har varit på bröllop på Mona Lisa flera gånger och jag lovar att jag inte en enda gång tänkt på vad det varit för gardiner! Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens tänkt på om det varit gardiner eller inte! Det är helhetsintrycket som gör det och helhetsintrycket av Mona Lisa är att det är en fin lokal! Det sista man tänker på är gardinerna, man tänker på helhetsintrycket av lokalen när man kliver in, man tänker på maten, på dukningen och på musiken! Ingen tänker på vad det är för gardiner eller om det är discokula eller inte! 

    Jag vet att det jag säger kanske inte lugnar dig och då får du tjata mer om det.. Det kan faktiskt vara skönt att prata om sin beslutsångest. Som jag skrev till goli förut så lider jag av extrem beslutsångest. Så till den graden att jag bävar för att fatta beslut, stora som små. Men på något sätt så blir det bättre av att jag får prata om det. Det känns skönt att kunna mala på om hur mycket jag ångrar ett beslut eller hur svårt det är att fatta ett beslut. För till slut så släpper det och jag inser hur löjligt det egentligen är!

    Min beslutsångest är så illa att jag, efter att ha designat min drömring (förlovningsringen), nu ska tillbaka till guldsmeden och ändra lite på den. Jag kan inte stå fast vid ett beslut! Jag ångrar bredden på ringen och höjden på diamantstenen, trots att ringen blev precis så som jag hade tänkt från början! Förstår du hur illa det är då? Min fästman har gått med på att jag får justera ringen, trots att det kommer kosta ett par tusenlappar, för han orkar inte höra mitt tjat längre! 
     "Det sista man tänker på är gardinerna, man tänker på helhetsintrycket av lokalen när man kliver in, man tänker på maten, på dukningen och på musiken! Ingen tänker på vad det är för gardiner eller om det är
    discokula eller inte!"
    Nu känner man sig riktig onödig faktiskt, du har så rätt Tack, vill ge dig en kram haha, Fick mig att tänka jpå när jag och han kommer in i salen och ser alla människor vi älskar, fick fjärilar i magen. Du har helt rätt gardinerna sitter bara i mitt huvud. Och dessutom vet jag att maten på Mona lisa är suverän :D

    Det känns bra att prata om det, speciellt när andra förstår en. Trodde faktiskt att något var fel på mig när man ångrar allt. Du får prata om det så mycket du vill, dalta fram och tillbaka här med oss. Märker också att när någon av oss får beslutsångest så lättar det när man pratat här om det och man som du säger inser hur löjlig man är tillslut, så om det får dig att släppa det genom att kanske prata ut här så kör på!

    Ta dina egna råd som du gav mig. Det datumet är inte så viktigt när man tänker på dagen det sker på. Ta det datumet som du bestämt dig med nu och se det som din nya början på livet, den dagen då du och din fästman blir man och hustru. Regnar det, skiner solen eller är det löv på marken spelar ingen roll. För er kärlek kommer synas under hela kvällen och bilderna kommer bli vackra oavsett vädeleken. Det som syns på bilden är inte vad som finns bakom utan er kärlek som kommer lysa upp bilden. De lite som med gardinerna på Mona Lisa!

    Nu har du justerat ringen en gång till men då är det tillräckligt. Förstår dig där också. Vet inte om du såg mitt inlägg med pappas ring, Den var jag stormförälskad i. Ville inte ha någon annan och skröt om den till alla, dessutom hade pappa designat den, så den har ett sentimentalt värde. Men nu fick jag besluts ångest och ville ha en annan ring. Samma sak där, och det vi måste försöka låta bli är att ändra på för mycket. Din drömring är den du ska ha livet ut, den kommer du se på varje dag och se er kärlek. Inte om höjden är si eller bredden så.
    Jag har fortfarande ångest över ringen men har sagt till mig själv att om den verkligen stör mig under livets gång som fru, mamma, så byter jag ut den helt enkelt. 

    Så nu andas vi in och andas ut! Får försöka inte ändra på allt för mycket och får vi beslutsångest så tar vi det här innan vi tjatar på våra män. Tycker faktiskt synd om dem när de får stå ut med all tjat! 
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-02-21 17:31:28 följande:
    Okej nu flickor är jag hemma igen efter en tripp till huvudstaden. Och jag kan inte annat än säga att det gick så jävla bra. nu är jag verkligen inte orolig.
    Han skulle nu kolla efter en annan tjej till sofreh aghden som skulle vara billigare. vi har fått nummer till alla vi behöver så vi kan träffa dom och så.
    Jag får mina tyger runt pelarna och ljusslingorna.
    jag får välja stolsöverdrag och rosetter och det finns marinblå.
    fått nummer till dj poria så vi kan gå igenom listan.
    det ingår persiska kakor i priset
    Jag får vit choklad i fontänen
    jag får mina pioner till min bukett och tärnorna
    vi har kollat tårtorna och dom ser jättebra ut men ska ändå ringa konditoriet.
    dom fixar med ALLA blommor inklusive dom till sofreh aghden.
    Det ingår tydligen 2 fotografer från dom så plus mina två har vi fyra
    vi får tillgång till lokalen när vi vill.
    vi får sätta upp en godisbuffe
    vi fick lista på vilken mat som ingår.
    Det ingår bartender som kan blanda drinkar heeela kvällen

    Och ja han är verkligen jättebra. Han svarar jämt när man skickar sms vilket är bra för han sa det nu att han har ingen jobb/privattelefon utan jag kan nå honom jämt. asbra.
    Så nu är jag lugn igen och allt kan flyta på. Detta kommer bli hur jävla bra som helst ;)
    Oj vad skönt det låter. Jag fick tag på dem idag och han hade lite bråttom men fick iaf tag i floristen. Det värsta är ju att jag måste åka dit för att få saker gjort. Så snart planerar jag in ett stockholm datum =D

    Vad har ni för tårta? jag älskar blåbär, vit choklad och vaniljkräm. Undrar om man kan göra något med det? lr om det ens blir gott med en sån tårta haha! Dessutom är blått och vitt Finland. Åhh jag längtar efter att få sitta där och planera in allt men plågas av att jag är här. Vill dit nununu!
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-02-21 19:56:24 följande:
    Mina ringar hämtade jag ut i början av januari. dom är inte egendesignade utan dom är "Vanliga" om vi kan kalla det så. haha.


    här är mina om du vill se. förlovningsringen i mitten.

    ja jag förstår det. det var såååå skönt att få det där lugnet som att nu kommer allt ordna sig och det kommer bli som jag vill ha det. Hoppas du får det snart också.
    Super fina var dem ju! :D Jag gillar det blåa det sticker ut och gör det hela mer speciellt. Måste medge att jag har en nojja över min ring. Fick ju den av pappa, och de hans design som han gjort när vi tjejer var små skitungar haha. Han hade tänkt ge den till den som gifter sig först och det är väl jag då. Älskade ringen ett tag men nu känns den fel, fick ju aldrig välja den och är lite osäker. Men som sagt innan så har jag beslutsångest över ALLT! 

    Så var nu ärliga. säter fram den och säg vad ni tycker, Behålla som vigselring, eller ej. Ska även ha en slät ring till!


     
Svar på tråden Orientaliskt bröllop