• goli

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät, vad roligt att höra! Stort stort grattis! Vad härligt med en nybyggd lägenhet oxå, då är det ju värt den dyra hyran! Jättegrattis!!! Skrattande

  • goli

    Hej flickor! Trodde ni seriöst att jag övergett er??? What??? Never!!!

    Ni får förlåta men det har varit full rulle sen förra veckan. Har dessutom tenta nu på fredag och nästa onsdag men jag kommer o läser era inlägg då o då, lovar! Hoppas allt e bra med er, har saknat er så mycket!

    Just nu planerar vi bröllopsresan för fullt, ni får hålla tummarna för att vi ska komma fram till något bra, har typ bestämt oss för Bali nu. Ni då? Hur går det för er? Vad händer?

  • goli

    Kitkät, vad kul! När ska ni boka? Ska ni göra det själva eller via resebyrå?

    Mustikka, vilken vacker ring! Och vad kul att du älskar den och att den blev som du ville. Måste kommentera på din uppsättning också, den blev riktigt bra ju! Hon verkar riktigt duktig oxå! Vet att det är svårt men tycker inte du ska oroa dig för att avboka den andra, du har ju inte bundit dig till något. Det är din dag, DU ska bestämma vad som är bäst för dig, glöm inte det, tjejen! Skrattande

    Pagnie, hur går det med sofreh aghd? Har ni inhandlat allt än?

  • goli

    Pagnie, hahaha! Förlåt mig, inte alls meningen att göra dig orolig, ska inte göra så igen, lovar! Och nu är jag tillbaka! Varför var du ledsen igår? Pga sofreh aghden? Eller var det något annat?

    Kitkät, låter underbart att vara borta i 3 veckor! Vi funderade på Mauritius först men valde Bali sen. Vi pratade med en kvinna på en resebyrå som berättade att på Mauritius är de otroligt snälla och service-minded plus att de ger väldigt mycket rabatter till nygifta par. Vi kommer vara borta i 2 veckor, det räcker nog för vår del plus att vi kan nog inte ta ledigt längre än så. Vi pratar också om att ta weekend-resor till New York, Barcelona och Rom längre fram. Hoppas det blir av!

    Viola, tråkigt att du inte kan ha sofreh aghd men samtidigt har du ett stort bekymmer mindre! Lovar dig! För det är inte alltid så lätt att fixa allt som har med det att göra. Och när det gäller din oro kan jag lugnt säga att vi alla känner så. Jag har haft mardrömmar ända sedan vi började planera detta! Det hör nog till! Men du har fortfarande tid och du kommer hinna med allt. Håller med Kitkät om att du inte ska stressa över klänningköpet för då kan det bli fel. Men en annan grej är att ibland måste man beställa klänningen från butiken och vissa klänningar kan ta 6 månader att få in. Så ta dig tid till att gå igenom allt noggrannt!

    Mustikka, jag var likadan när vi äntligen fick våra ringar. Kunde inte sluta le! Skrattande

  • goli

    Kitkät, vi gick till en resebyrå och kvinnan som vi talade med sa att en av hennes kollegor hade varit på Bali flera gånger och att det är det ultimata stället för en smekmånad. Sen är frågan vad man menar med regnperiod egentligen. Att det regnar hela tiden eller att det kommer småskurar då och då. Hon sa att Bali är vackrare än Mauritius och vi har fått uppfattningen att det finns mer att uppleva där plus att man kan åka till andra ställen också i närheten. Men mitt tips till dig är att ni går till en resebyrå och säger att ni funderar på dessa två ställen. Passa på att fråga så mycket som möjligt och ni kommer ju inte att förbinda er till något. Vi tyckte det hjälpte att prata med henne eftersom hon själv har rest mycket och för att det ändå är hennes yrke, haha.

  • goli

    Pagnie, tråkigt att höra om jobbet! Hoppas att det lugnar ner sig snart och blir bättre. Tyvärr finns det bittra människor överallt och det är inget man kan komma ifrån. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra, försök att inte ta åt dig av det andra gör eller säger. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men försök för din egen skull! Om man lär sig att hantera sånt och bara skita i andra så hjälper det en i längden. Jag jobbar verkligen på det, det går inte alltid så bra men jag försöker iaf! Skrattande

  • goli

    Flickor, måste berätta att idag så bokade vi äntligen vår bröllpsresa! YEAY!!! MEEEN... det var verkligen inte lätt! Vi bestämde oss som sagt för Bali och hittade bra priser och skulle beställa från flygresor.se / pricerunner.se. De sidorna rekommenderas verkligen eftersom de tar fram de billigaste alternativen och söker en massa olika reseföretag och flygbolag osv. Vi hittade iaf en resa vi ville boka via Flygstolen. Sen hakade vi upp oss lite på detta med reseförsäkringar och avbokningsskydd. Om man betalar resa med Visa-kortet så får man avbokningsskydd samt ett reseSKYDD. inte samma som reseförsäkring men det täcker en del. Ringde även solid och de sa att man kunde beställa ett backpacker-skydd som täckte det mesta, antingen med eller utan egendomsskydd för 15 kr resp 9 kr/dag.

    Så då tänkte vi att vi betalar med Visa och inte väljer Flygstolens skyhöga priser på reseförsäkring och avbokningsskydd. Sen kom vi också på att vi måste boka separat med två olika Visa kort för att det ska gälla oss båda eftersom vi inte är skrivna på samma adress eller är gifta eller har hemförsäkring än. På Flygstolens hemsida står det att man enkelt kan boka med Visa kort. Men nej... fanns inte ens ett alternativ för detta. Vi hade inte ens betalat för resan utan bara fyllt i uppgifter när fästmannen fick ett mail där det stod: Kvitto på din bokning för resa.. etc etc. Sånt lurendrejeri! Försökte kontakta dem på chatten och killen spelade bara dum och till slut ringde vi och en annan kille försökte undvika ämnet och låtsas som att han inte förstod vad vi frågade om. Till slut så medgav han att inte ALLA resor kan bokas med kort. Skitsnack säger jag bara! Sånt bestämmer ju de själva!

    Iaf, ville bara varna er om detta så ni vet när ni ska boka. Nu har vi bokat via resecentrumgruppen och håller tummarna för att det ska gå bra.

  • goli
    Mandis skrev 2013-04-11 00:21:57 följande:

    Hej tjejer, nu var det längesen jag var härinne....vad kul att se att ni är i full gång med bröllopsplanering =)! Själv har jag haft otroligt mycket på jobbet...varvat med semester så jag har inte hunnit gå in här och se hur det går för er...tror mitt bröllopstorgsberoende börjar gå över haha.


    Goli, vad kul att ni valde Bali till slut..jag lovar att ni inte kommer att ångra er. Jag har ju massor av tips. Är lite trött nu men om du vill kan jag skriva en liten "Baliguide" utifrån vår resa...hinner nog göra det till helgen om du vill =).


    Pagnie, jag känner igen mig avseende det du skriver om jobbet. Vården kan verkligen vara riktigt kaosig ibland, som hyrsyrra/läkare har man i alla fall lite mer kontroll över sin egen arbetssituation och behöver inte bry sig om alla problem som finns på arbetsplatsen..men det är synd att man ens ska behöva tänka så. Hoppas att det blir lugnare på jobbet snart!


     


    Hej Mandis! Välkommen tillbaka till oss, även om det bara är en kort visit! Skrattande Hoppas att det går bra med allt i övrigt fastän det är fullt upp!

    Ja, det blev Bali till slut och det är vi jätteglada över. Det vore hemskt gulligt om du kunde ge tips på saker att göra där samt om du har bra tips på hotell? Vill ju göra så mycket! Har läst lite om forsränning, monkey forest, Gili islands osv men vill gärna höra tips från någon som jag vet har varit där. Litar inte riktigt på allt som finns på internet, hahaha! Uppskattar all hjälp vi kan få!
  • goli

    Kitkät, Pagnie och Mustikka, vi bokade resan till Denpasar i Bali från Köpenhamn, det blev runt 3000 kr billigare för två personer än om vi bokat från Stockholm. Det blev även kortare restid, 22 h jämfört med 38 h. Har ju fästmannens familj i Lund så åker dit med Norwegian som e väldigt billigt. Sen dagen efter tar vi tåget till Köpenhamn som oxå blev ganska billigt.

    Biljetter tur och retur gick på 15800 kr.  Vi har ännu inte bokat hotell, vi har inte hunnit lägga upp ngt program för vad vi vill göra än, men vi har tittat lite på vissa hotell via trivago.se.  Har ju fästmannens familj i Lund så åker dit med Norwegian som e väldigt billigt. Sen dagen efter tar vi tåget till Köpenhamn som oxå blev ganska billigt.

    Vi åker den 10e augusti (är framme den 11e) och åker tillbaka den 25e (är hemma igen den 26e).

    Kitkät, vi har i princip delat ut alla korten men folk verkar ju inte förstå att de ska OSA om de kommer eller ej. De flesta tror att det är självklart att vi vet. De närmaste, visst, men resten? Hur sjutton ska vi kunna veta det? Vi har satt OSA-datumet till den 3e juni så att vi ska hinna bjuda andra om många tackar nej. Har en känsla av att vi kommer få ringa runt till folk och fråga ändå eftersom de inte kommer att svara.

  • goli

    Pagnie, hoppas det känns bättre med jobbet! Blev själv lite förbannad idag. Ringde till Resecentrumgruppen idag för att fixa så att jag och fästmannen ska få sitta bredvid varandra på planet under resorna, eftersom vi bokade separat. Först ringde fästmannen och började prata med en kille med lite brytning. Han var väldigt otrevlig! Sa att det kostade totalt 100 kr för att fixa platser och att vi skulle fixa det själva osv. 100 kr är inget att bråka om men det var allmänt hans otrevliga ton.

    Senare ringde jag för jag kunde inte komma åt min e-ticket, har bokningskod, reservationsnummer och referensnummer, visste inte vad som är vad. Iaf, så fick jag tydligen prata med samma kille som fästmannen pratade med. Och han var jävligt nedlåtande, typ som att "lilla gumman, kan du inte detta?". Så innan jag hann se min e-biljett så frågade jag om maxvikten på bagaget vi ska ha med oss. Och då säger han: Ja, men om du hade haft lite mer tålamod och kunnat logga in på din e-biljett så hade du sett att allt står där. WTF???!!! Blev så sjukt förbannad men försökte hålla mig lugn iaf. Jag sa till honom direkt att han behöver inte vara otrevlig för det utan kan bara svara på en enkel fråga med ett enkelt svar. Och att det var riktigt dåligt kundbemötande, att sånt är dålig reklam för deras företag osv OCH SÅ LÄGGER HAN BARA PÅ LUREN I ÖRAT PÅ MIG! Blev helt paff, bara satt där och fattade ingenting.

    Fästmannen blev också riktigt arg och ringde upp dem igen. Han fick prata med en annan kille som var jättegullig, han hjälpte oss med platserna, fixade det gratis och bad om ursäkt. Skönt att veta att det faktiskt finns trevliga, gulliga och hjälpsamma människor också!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop