• goli

    Orientaliskt bröllop

    håller med dig om att det är väldigt svårt att hitta rätt nyans! Tänkte innan att aprikos är väl inga problem, men har hittat så många olika nyanser så... så nu e jag också förvirrad vid valet av blommor och mannens kläder etc.

    Men har du hittat någon speciell klänning som du tyckt är fin? Eller bara allmänt tycker att klänningarna ska se ut på ett speciellt sätt? Och ska alla tärnor ha samma klänning eller olika?

    Vad skönt att ni fått bekräftelse på det! Hahaha, såna här saker gör att man blir mer på sin vakt och måste dubbelkolla allt!

  • goli

    viola, det var verkligen tråkigt att höra. Förstår att det inte är lätt att vara alla till lags men i slutändan är det ändå ert bröllop. Om du gillar white palace så tänk på saken lite mer, finns alltid lösningar. Jag kan helt ärligt fortfarande rekommendera white palace trots problemen vi har haft och det säger mycket. Hoppas det löser sig och att du och din fästman får precis allt ni önskar!

  • goli

    pagnie, ja det är verkligen skönt. Försöker fortfarande smälta allt, har inte varit så lätt. Bara skönt att det är avklarat nu. Han sa att han fick erbjuda det andra paret en summa pengar för att flytta på deras bröllop. Antar att han menar att han gav dem rabatt.

  • goli

    kitkät, vad roligt att du hittat några klänningar. Hur ser de ut? Och inbjudningskorten, blev det de vita till slut?

  • goli

    hahaha! Åh vad söt du är, Pagnie! Om det skulle hända igen, vilket jag innerligt hoppas att det inte gör, så får du berätta för mig om din plan b :) Själv tycker jag bara det ska bli skönt att få sova inatt, fick inte en blund igår. Det känns fortfarande helt ofattbart. Det roliga är att han skulle ringa upp mig igen så vi kunde boka tid för nästa vecka men det har han fortfarande inte gjort.

  • goli

    Kitkät, du har rätt, jag minns jag faktiskt inte, jag med mitt fiskminne, hahaha! Du får gärna lägga upp en bild på den du väljer sen så kanske det friskar upp mitt minne. Men det tvivlar jag på! Skrattande Förresten, har du frågat alla dina brudtärnor än?

    hahaha, verkligen jättegulligt att ni kände så och det var inte min mening att göra er ledsna också! Tycker ni har varit helt fantastiska mot mig och är ledsen om jag har dragit ner stämningen här men jag hoppas på att det är slut med det nu!

  • goli

    Viola, här kommer en liten sammanfattning om vårt bröllop:
    Vi är två iranier som kommer att gifta oss den 3e augusti i White Palace, som du säkert redan vet.

    Vi kommer börja dagen med att ha en borgerlig vigsel i/utanför edsbergs slott (beroende på vädret) kl 10 på morgonen. Då kommer jag ha en enklare vit klänning på mig och inta vara fixad alltså. Som sagt, enkelt, eftersom bara våra familjer kommer vara med. Vi hoppas på vackert väder den dagen så att vi kan ha vigseln utomhus eftersom det är väldigt vackert utanför slottet på somrarna.

    Vid 11.30 ska jag sedan fixa håret hos en frisör på Stinsen (Karam som jobbar på Elite by Sauvko), kommer väl ta ca 3 timmar och efter det ska jag bli sminkad på make-up store som ligger vägg i vägg med salongen. Efter det kommer min blivande man och hämtar mig för fotografering, har inte riktigt bestämt vart men om det e vackert väder antingen utanför edsbergs slott igen eller drottningholm. Om det skulle regna så tänkte vi fota oss inne på Scandic star i sollentuna (samma hotell som Pagnie valt, fick idén av henne o min mamma!) som vi kommer spendera bröllopsnatten på.

    Kl 18 ska vi vara i White Palace där vi ska ha den persiska vigseln (en symbolisk eftersom vi ska viga oss på riktigt dagen innan i en moské) tillsammans med de närmaste. Då ska en vän till familjen läsa en en persisk dikt av en berömd persisk poet vid sofreh aghd. Efter det ska vi ut ur lokalen igen o antagligen fotas lite till tills resten av gästerna anländer till 19.30. När de e på plats kommer vi tillbaka och gör vår stora entré, hahaha. Sen har vi inte bestämt oss för alla detaljer än. Vi kommer ha DJ Crush som kommer spela blandad musik men mest persiskt och vi hoppas även på att ha live-musik, en iransk man som spelar fiol och en annan på keyboard, vi har hört dem spela innan och de är riktigt duktiga. Vi kommer oxå ha persisk buffé med 20 olika rätter, kak- och fruktbuffé och öppen bar. Sen kommer  vi ha vanlig bröllopstårta ev cheesecake-tårta.

    Smekmånad funderar vi på att ta en vecka senare, beror lite på vårt arbetsschema samt hur många gäster som kommer från iran. Vi har inte bestämt vart vi ska åka än, funderar på Bali eller Malaysia i ca 2 veckor.

    Hmm... har jag missat något? Du får gärna fråga om det är något mer du undrar över! Hur är det med er? Hur långt har ni kommit med planeringarna?

  • goli

    Aha, kom på en sak till. Vi hade tänkt ha 140 gäster men vi har lite fler på listan eftersom det e lite osäkert med hur många som kommer, speciellt de vi har bjudit från Iran.

  • goli

    Hahaha! Ja nu lyckades du minsann få liv i tråden! Och det var inte lite grejer heller, allt på en gång, vet inte ens var jag ska börja... jo, förresten, måste börja med att kommentera din farmors halsband som är fanstastisk vacker och vilket otroligt affektionsvärde! Att få ha något sånt på sin bröllopsdag, blir faktiskt tårögd bara jag tänker på det. Jag har ett guldhalsband med en turkos sten från min farmor, den kanske jag kan ha under vår vigsel. Men jättesnygga grejer till sofrehn oxå, tror absolut ni kommer fixa det, har aldrig tvekat en sekund! Vad ska ni ha för duk då, har ni hittat det än?

    Måste oxå säga att fastän jag inte är religiös kände jag mig lite frälst när jag såg bilden på er kyrka, hahaha! Vilken vacker lokal! Väldigt högtidligt...

    Ja, jag har äntligen bestämt mig. Idag var jag och föräldrarna i centrum och jag passade på att hyra en underkjol som jag e supernöjd med. Passade även på att prova originalklänningen igen och måste säga att missfishbridal har gjort ett superbra jobb. Insåg inte förrän idag hur pass lika de var! Min kopia är till och med lite bättre på så sätt att den har inte lika mycket tyll i kjolen som originalet, vilket gör den lättare att bära och att gå omkring med. Så jag e glad och nöjd nu. Sen efter hela dubbelbokningsgrejen är jag bara så sjukt tacksam att allt löste sig så... perspektiv, säger jag bara!!! hahaha! och på torsdag ska vi äntligen träffa Danny och bestämma meny, blommor och tårta. Han har varit väldigt gullig och bett om ursäkt flera gånger och lovat att han ska göra ett bra jobb och jag tror honom!

    Men seriöst, tjejer! Det börjar närma sig med stormsteg! Hurkännen ni er? Jag börjar känna pirr i magen, ganska rejält!

  • goli

    ja, jag förstår dig! bröllopet är en dag även om det är riktigt stort men en bebis.... hahaha! Skrattande lite längre tidsperspektiv så att säga...

    har själv vart så fokuserad på bröllopet på sistone att jag helt glömde bort att om  två månader tar jag o fästmannen examen... helt sjuuuukt! 6 lååååånga år till ända..! så extra mycket pirr nu!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop