• goli

    Orientaliskt bröllop

    kitkät, du har rätt o det är precis så jag försöker tänka. Och tack för alla komplimanger till er alla, tjejer. Ni e verkligen jättesöta! Jag köpte min kopia för ca 2000 o den hon har lagt upp kostar 5900 men hon e villig att förhandla litegrann o gå ner några 100. Och egentligen är den inte alls så dyr men utifrån min situation just nu är den det. Kan ju inte räkna med att få klänningen jag har nu såld heller, vem vill köpa en kopia i andra hand. Hade känts bättre om hon hade sålt den för 10000, då hade jag inte känt så här. Jag blev verkligen förälskad i originalet o efter det prövade jag en massa massa klänningar men ingen kom i närheten av den. O då kände jag att jag var tvungen att chansa o köra på en kopia så att jag åtminstone kunde få något liknande. Så egentligen gjorde jag inget fel. Enda misstaget var att gå in på blocket. :)

  • goli

    ja, de är väldigt lika men mönstret på spetsen är helt annorlunda o det gör ganska mycket tyvärr. Sen är det självklart annorlunda kvalité också, men det var jag inställd på från början. Så ja,ena halvan av mig tänker att vad fan, om en dj ska kosta 5000 kr och sofreh aghd likaså, varför ska jag snåla med min brudklänning? Men andra halvan tänker att klänningen e ju bara för mig o det e ganska själviskt att tänka så. Sen har vi inte direkt någon budget, det e våra föräldrar som betalar o då känns det extra jobbigt att tänka så. Hade det varit mina egna pengar och om jag haft en fast inkomst så hade det inte varit några som helst problem. Originalet jag såg i en butik kostade 12000, tror jag. När det gäller kontakten med våra respektive lokaler så känns det inte som att Danny kommer ringa upp mig. Så det får bli att jag ringer honom imorgon och då har jag anledning att säga hur jag känner... Ska försöka vara lika kaxig när jag pratar med honom också, haha, alltid lättare sagt än gjort!

  • goli

    flickor, vill återigen tacka er för alla underbara uppmuntrande ord. För min del är det bara skönt att få skriva av sig men som extra bonus får jag en massa råd och uppmuntran från er så jag har det riktigt bra! Tack! Skrattande

    Pratade med min kära mor igår och vi kom fram till att efter påskhelgen ska vi åka in till stan och se om brudklänningen finns kvar i butiken. Om ja, så ska jag prova den igen o se hur det känns. Sen får vi se vart vi tar vägen efter det!

    Pagnie, tycker det är en jättebra idé och jag vill hemskt gärna träffa er. Frågan är bara när. Jag o fästmannen kommer att åka fram o tillbaka mellan Polen, Stockholm och Sollefteå i juni och vi har inte fått vårt arbetsschema än så det är väldigt svårt för mig att säga. När vi väl kommer till Sthlm kommer det mer bli som ett stopp på vägen, eftersom vi ska hämta en massa prylar o flytta upp allt. Så det är hemskt svårt för mig att säga! Men även om jag inte kan träffas då så tycker jag ändå att ni som kan ska träffas. Jag är faktiskt inte orolig, vet att jag kommer få träffa er ändå! Kommer bli många resor till Stockholm även om vi bor i Sollefteå. Vill hemskt gärna träffa er allihop! Kanske blir svårare för Mustikka iom att hon bor i Finland. Eller vad säger du, Mustikka?

    Pagnie, skönt att ni har bestämt er ang barnfrågan! Så länge ni är nöjda med beslutet, det är det enda som räknas!

    Förresten, flickor. Måste skaffa underkjol nästa vecka också men inte bestämt om jag ska hyra eller köpa. Vad tycker ni? Och vet ni vilka butiker i Stockholm som har bäst priser?

  • goli

    Ja, verkligen! Hade sån ångest innan o ända sedan igår efter att jag pratade med min mamma så har det känts sååå mycket bättre! Hon lyckades verkligen lugna ner mig och idag känns det mycket mycket bättre! Vad hade vi gjort utan våra mammor? Jag hade vart helt lost! Och tack för tipset! Ska definitivt ringa innan jag åker dit!

    Haha, tänkte oxå telepati när jag såg att du skrivit samtidigt! En annan sak var att jag oxå precis tänkte på om Pagnie hittat underkläder än! Så berätta nu, Pagnie!

    Förresten, vet inte om jag berättade men jag o fästmannen har äntligen hittat och fått en lägenhet i Sollefteå. Det blev en hyresrätt till slut eftersom vi inte vet huruvida vi kommer trivas där, plus att bostadsmarknaden inte är direkt bra. Finns väldigt billiga bostadsrätter men problemet e att det kommer bli svårt att sälja om man ska flytta därifrån sen. Men iaf, vi ejätteglada o nästa vecka när fästmannen kommer hit till Sthlm så ska vi gå runt på ikea! Äntligen! Ska bli jättekul! Vår första riktiga lägenhet tillsammans!Solig

  • goli

    Tack, tjejer! Hahaha, ja visst e det kul att fixa o pyssla med saker som rör ens hem! Det blev en 3a på 73 kvm. vi har inte varit på visning utan fick se fotografier på lägenheten o den såg välskött o fräsch ut. Och väldigt ljust! Det ligger på BV så vi har en egen uteplats oxå med plats för trädgårdsmöbler och en grillplats, så mycket mer än vad vi förväntade oss. Badrummet var tyvärr ganska litet men helt seriöst, efter att ha delat toa och dusch med 15 andra pers de senaste åren så skulle jag kunna bo i det nya badrummet! Vet inte hur jag ska förklara hur jag känner inför det förutom att skriva att det  ska bli SÅÅÅÅ SKÖÖÖÖNT, hahaha! När jag ringde o frågade snubben som har hand om lägenheten om det låg centralt så blev svaret: det är sollefteå. allt ligger centralt. Hahaha!

    Hahaha, Pagnie, du e så rolig! New england o shabby chic? Ingen aning! Vet inte ens vad det betyder! Skrattande Vet bara att vi kommer uppgradera från post-2avärldskrig-polen och shabby disgusting till Ikea, hahaha! Lovar att berätta för er vad vi bestämmer sen. Lite svårt också iom att vi inte har varit där att bestämma inredning men det är nog sådant som kommer allteftersom. Det enda jag vet är att jag hoppas ha det mesta klart innan julen i år för då planerar vi att ha våra familjer hos oss. Så vi har, som tur är, lite tid fram tills dess! Längtar! Glad

    Mycket bra fråga ang klänningen. Funderade faktikst oxå på det och jag har inte bestämt mig än. Å ena sidan så kommer man ju aldrig använda den igen. Men å andra sidan så är det väldigt fint minne att ha kvar och t ex kunne visa upp för sina barn en dag. Och man kanske kan använda tyget eller materialet till att sy något annat av det, något till barnen i framtiden?

    Kitkät, tycker det låter som en smart idé, att börja med en hyresrätt om ni är osäkra på om ni vill stanna. Hoppas ni hittar något riktigt bra!

  • goli

    flickor, detta e heeeelt sjukt!!!! ringde till Danny idag igen och han svarade inte. Så jag skickade ett låååångt sms och beskrev hur jag kände. Sen ringde han tillbaka och berättade varför han undvikit mig. Tydligen har han dubbelbokat bröllop det datumet. Alltså... jag är helt... shit! först blev jag gråtfärdig och fick kämpa för att hålla tillbaka gråten. vart jättechockad. nu känns det bara overkligt! HERREGUD! Han säger att det är ett annat persiskt par som bokade 4 månader före oss och redan har betalat handpenning. men att på något sätt föll det bort? Det konstiga är att först ville vi boka den 3e aug och då skulle han kanske ha en eritreansk festival så vi fick ändra till 10e aug. men när vi kom dit för att skriva på kontraktet så sa han att 10e redan var bokat. och då ringde han på plats och flyttade det eritreanska så att vi fick den 3e aug. Sååå... förstår inte riktigt! hur kunde han 4 mån tidigare ha bokat in ett annat par på 3e aug utan att flytta på den eritreanska festen först?

    Tydligen ska han träffa det brudparet imorgon och lösa det genom att flytta på ett annant bröllop för att kunna flytta på deras bröllop... har inte berättat för fästmannen än. vill inte oroa honom i onödan, borde vänta o se vad som händer imorgon. FAN I HELVETE!!!! Hela situationen känns riktigt riktigt konstig...

  • goli

    shit. Har verkligen ansträngt mig för att hålla modet uppe hela dagen men nu börjar det gå upp för mig och jag mår skit. Vet inte hur han ska lösa det. Han har vetat om det i en månad men inte sagt något för han ville lösa det själv. Men jag tror inte det kommer att gå. Det andra paret har säkert också ställt sig in på att ha det då. Och att de bokade före oss. Fan.

  • goli

    ja flickor. nu ringde han precis o sa att det löst sig. men det är inte riktigt så lätt för mig att släppa detta. Jag ville prata mer om detta och vi började diskutera om något annat skulle ske i framtiden o då sa han att han har ett möte som han måste gå på o ringer sen. ?

  • goli

    Hej Viola! Välkommen till vår tråd!

    Ja, det blev verkligen oturligt. Vi har också fått ett tryggt intryck av honom så detta var det sista jag förväntade mig. Men nu verkar det ha löst sig. Jag tror han förväntade sig att jag skulle bli lika glad som honom men jag har inte haft sån tid att smälta detta än. Men men... vi kommer fortfarande ha bröllopet där, har inte så mycket annat att välja på och maten där är ju helt fantastisk plus att lokalen e otroligt vacker. Allt det andra får vi lösa på vägen.

    Viika lokaler har ni fastnat för? Om ni funderar på White Palace så låt inte detta som hänt mig påverka er. Problem kan man råka ut för överallt. Huvudsaken är att det har löst sig. När är ert bröllop?

  • goli

    Tack, Kitkät! Stort tack till dig och Pagnie som har varit så otroligt gulliga och stöttande! Ja, det är skönt att det är fixat. Det börjar sakta men säkert gå upp för mig nu. Håller tummarna för att det ska bli ett riktigt vackert bröllop!

    Hur går det för dig, Kitkät? Vad är nästa grej som ni ska fixa?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop